måndag, maj 28, 2012

Utflykt till DUMBO

Igår, söndag hade vi ett riktigt härligt väder. Något svalare än lördagen och inte riktigt lika fuktigt. M skulle jobba så när han gick till jobbet någongång mitt på dagen så gjorde jag och Lill-Skruttan oss i ordning för att träffa hennes kompisar R och O. Vi hade dagen innan pratat om att ta oss till DUMBO i Brooklyn. Så blev det också och vi hade en härlig eftermiddag tillsammmans!

Först började vi med en "picknick-lunch" ute på vår innegård tillsammans med R och hans mamma och Lillasyster. Jag hade gräddat pannkakor och de åts med god aptit. Efter den och lite lek så packade vi ihop och gick till tåget mot Brooklyn.

Väl framme i DUMBO tog vi oss ner mot vattnet.

Där väntade O och hennes familj som tagit sig dit bilvägen.
Karusellen syns i bakgrunden.


Manhattan BridgeKarusellen var tillfälligt avstängd på grund av en olycka där så vi gick mot den lilla intilliggande stenstranden.

Vattnet var härligt kallt och svalkade våra varma fötter.Liten paus på stranden - mellanmål i form av vindruvor, goldfish, och äpplen

Hand i hand

Mot karusellen!


Eftersom det var så härligt väder hade man öppnat upp två av de fyra glasväggarna. 

Jag ÄLSKAR detta stället! Karusellen vid vattnet och med Brooklyn och Manhattan Bridge på vardera "sidan". Det känns nästan lite sådär magiskt som vissa ställen kan göra.

I väntan på sin tur. 

Lill-Skruttan valde en häst som inte åkte upp och ner utan stod still. Då var det inte så läskigt.

Underbart att vara vid vattnet sommarkvällar som igår!

Som sagt -  magisk.....


På vägen hem var det två trötta men glada vänner. 

Tyvärr blev vår hemresa en "aning" längre på grund av att man håller på med underhållsarbete på rälsen och vårt F-tåg var så gammalt att det var omöjligt att höra vad de sa i högtalarna när de informerade om detta. Vi befann oss därför plötsligt i Queens. Det blev till att gå av tåget och byta håll. Åka en station och sedan byta till ytterligare ett tåg, men till slut var vi iallafall hemma. Och Lill-Skruttan och O var riktigt duktiga hela resan måste jag säga. Trots att de var trötta och säkert hungriga så höll de modet och humöret uppe.

Väl hemma höll M på och fixade middagen vilket kändes underbart. Jag och Lill-Skruttan duschade av oss och sedan hade vi en riktigt skön kväll tillsammans. Det blev lite extra mys med popcorn-poppning som Lill-Skruttan stod för. Även katterna fick en lite roligare kväll eftersom en stor flygmyra lyckats förirra sig in genom fönstret och den var såklart otroligt spännande. Om några flygmyror eller andra kryp skulle råka läsa detta (vilket jag betvivlar) kan jag tipsa om att INTE flyga in i en bostad som har två katter. Det slutade med andra ord inte så bra för flygmyran som slutligen åts upp av Tazo.

Idag är det Memorial Day och därmed är vi lediga!!! Pingst firas ju inte alls här, men som sagt Memorial Day är en långhelg. Och det är även denna helg som räknas som den "officiella starten på sommaren". Vi har tagit det mycket lugnt nu på förmiddagen men ska bege oss ut så småningom. Varmt och fuktigt även idag men jag hoppas det ska fläkta lite ute. Hoppas ni alla haft eller har en fin Pingsthelg/Memorial Day weekend!


16 kommentarer:

Martina sa...

Härlig dag ni hade!
För mig är de flesta bilder fran NY magiska!
Kram

Saltistjejen sa...

Martina,
hahaha ja så är det ju ofta när man ser bilder från en plats där man själv inte bor och har sin vardag. :-)
Kram!!

Annika sa...

Härligt, Saltis!!
Nä, ingen pingst här. Jo, i kyrkorna, men inte för gemene man sas.
Det är ju egentligen endast en enda religiös helgdag på hela året som uppmärksammas, och det är juldagen.
Alla andra helgdagar här är icke-religiösa.
Gud vad ELLAN är SÖÖÖÖT!!! Dockunge!!
Förstår att ni hade en toppendag!!
Krmar från ett HETT DC!!

Miss Marie sa...

Wow, härligt att ha vatten så där mitt i storstaden! Ella är så söt där hon åker på sin sparkcykel, cool unge! :)

Desiree sa...

Vad härligt det ser ute där nere vid strandkanten. Underbart ändå att ni har tillgång till vattendrag på det här sättet och andra gröna oaser. Tror det är jätteviktigt när man bor i en riktig storstad. Här antar jag att man känner att man kommit bort från stan och får ett riktigt ombyte i miljö.
Minns Memorial Day. Det var nästan enda långhelgen vi hade på våren i Alabama. Vi hade inget mellan Martin Luther King Day som var i mitten på januari och Memorial Day. Pingst tycker jag går rätt obemärkt förbi här nu när annandagen är borta. Men jag tycker det är helt ok att ha 6:e juni istället.
Kram!

Emmama sa...

Vilket ställe, härliga bilder! Jag får alltid NYClängt av din blogg... vilket du väl vet vid det här laget... Kram!

Anonym sa...

En så himla mysig oas i storstaden! Och en liten utflykt i utflykten.;-) Ser ut som att ni haft en supertrevlig dag.=)

Coolaannna sa...

Dina kort är som vykort och jag fattar helt klart att det är magiskt över det stället!

Du gör så mycket skojigt med Skruttan! Vilken mamma du är Anna!

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Annika,
haha tack! ja hon är himla söt E. När hon vill... ;-)
Och ja helgen har varit himla skön om än liiite i varmaste laget kanske.
KRAM!!!


Miss Marie,
ja det ÄR härligt med vatten. Det gör mycket. Kanske allra mest för att det faktiskt fläktar lite då man är nära vatten. Jämfört med inne bland all betong och asfalt.
Kram!!


Desiree,
ja det är ett härligt område DUMBO tycker jag! Alla årstider faktiskt men speciellt nu under den varma årstiden såklart.
Japp Memorial Day weekend är ju den enda långhelgen här i USA på våren. Jag kan förstå att pingsthelgen går mer obemärkt förbi nu när det inte längre är en långhelg i Sverige, men det är fortfarande ganska många som gifter sig då väl?
Kram!


Emmama,
ja det ÄR ett otroligt fint ställe och har man barn är det toppentoppen! :-)
Och kul att jag kan ge lite NY-längtan med mina bilder. Hoppas ni kanske kan komma hit någongång också och uppleva staden.
Kramar!


Penny,
Ja detta är verkligen en av stadens oaser! Ett av mina favoritställen här faktiskt.
Kramis!


Coolaanna,
å TACK vad gullig du är! :-)
Jag blir helt rörd och glad!
KRAM!

Katarina sa...

Vad härligt ni ser ut att ha haft det, speciellt bilderna med barnen vid vattnet och sedan så trötta och söta.. Ha, ha.

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack!!!
Ja barnen älskade såklart att vara på stranden och att plaska lite i vattnet!
:-)
Kramar!

Fru Sederblad sa...

Vilken dag och vilka fantastiska bilder! Tack för att du delar med dig till oss andra. Och så underbart söt den lilla tjejen är ;-)!

Saltistjejen sa...

Fru Sederblad,
tack vad glad jag blir över att du tycker om bilderna! Och att du tyckte om inlägget Hoppas du hade en fin pingsthelg!
kram!

finelinan sa...

Härligt härligt! Det verkar som om ni har all världens aktiviteter, roliga lekplatser och härliga platser centrerade där i New York. Jag föredrar att bo på landet, men om jag någon gång skulle flytta till en storstad så skulle det nog vara för utbudet av aktiviteter, lekplatser, parker och stränder (för det måste vara en stad vid havet).

Anonym sa...

Verkligen magiska bilder! De ger verkligen en helt annan bild av att växa upp i en storstad än jag hade förut. Tänk att er dotter växer upp i New York! Det är nog något magiskt över det :-)

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja NYC är en stad med det mesta för de flesta. Inte lantliv dock, men det är verkligen en rolig stad att ha barn i också även om många inte tror det. :-)
kram!

Anonym,
å TACK!! Vad glad jag blir!!! Särskilt för att jag ofta får känslan av att framförallt svenskar tror att det är omöjligt att ha barn i en storstad. Medan jag själv är av åsikten att det finns bra och positiva saker med alla ställen, liksom det finns dåliga saker med alla ställen. Olika miljöer ger en olika verktyg inför livet. Men inga behöver vara bättre eller sämre, Bara just olika.
:-)