lördag, maj 26, 2012

Kladdigt

Ja det är rätt kladdigt här nu. Den där fuktiga hettan är här. Jag hoppas den ska försvinna snart igen. Det är ju ändå inte ens juni!! Himmel! Men nu går ACn för fullt. Idag var det ca 30 grader varmt OCH SUPERFUKTIGT! Inte riktigt my cup of tea om man säger som så. Men man ska inte klaga.

Dagen har trots allt varit bra. Skön. Avslappnad. Jag har inte känt mig lika ledsen som dagarna innan även om mina tankar självfallet farit iväg till min vän och jag har funderat en hel del på hur de har det nu. Men trots det så känner jag att vardagslivet för vår del knatar på. Lite dåligt samvete kan man nästan få för sådana känslor också, men jag tror det är naturligt. Det känns ändå bra att vi i det kompisgäng där min vän ingår nu håller på att diskutera blommor och annat sådant för att visa att vi finns här och att vi tänker på henne. Det är alltid skönt att göra något mer konkret och praktiskt i sådana här situationer tycker jag.

I förmiddags ringde vi mamma och gratulerade. Pratade en sund och det kändes så bra för hon lät väldigt glad trots att vi ju inte kunde fira hemma i Sverige med henne. Hon har själv valt att resa bort över helgen och det lät som om hon njöt för fullt av god mat, mysig miljö och lite extra lyx. Känns fint att veta att hon haft en topppendag.

Förörvrigt har vi promenerat i hettan och "kladdet" till Barnes & Noble idag för det var "till bokaffären" som Lill-Skruttan ville då vi frågade vad hon helst ville göra idag. Rätt skönt eftersom det var svalt där inne efter vår ångbastupromenad. Där lästes det böcker och fikades. Tog bussen hem och sedan hade vi våra vänner Familjen K här. Barnen lekte först ihop och sedan åt vi middag tillsammans. Barnen lekte mer, och såg lite till och från på Ponyo innan det var dags för Familjen K att gå hem igen.

Och javisst ja! Vi följde faktiskt en del av Eurovision Song Contest också. Men vi kom rakt in i omröstningen. På M's iPad. Mest för att vi ville visa vår kanadensiska vän det hela. Hon kände dock till det, vilket är rätt ovanligt att icke-européer gör, men ESC har ju inte direkt något "fint" rykte utanför Europa haha! Lite roligt var det iallafall. Särskilt som Sverige vann! Fast jag ska erkänna att jag mitt intresse för Melodifestivalen nästan helt försvunnit sedan vi flyttade hit. Och även om det såklart är roligt att Loreen vann idag så är jag inte alls lika glad över den vinsten som jag är besviken över att NY Rangers förlorade den sista och avgörande semifinalen mot Devils igår. DET känns så tråkigt! Så om man vill tolka detta på något vis alls innebär det kanske att jag är mer New Yorker än jag är svensk? Å andra sidan hade en seger för säg Tre kronor i något stort internationellt mästerskap fått mig oerhört glad, så kanske är det mer så att mitt hockeyintresse är större än mitt intresse för schlager? 

Men känslan inför båda dessa händelser känns ändå så betydelselösa och futtiga i skuggan av så mycket annat just nu. Min besvikelse vid gårdagens förlust och känslan av glädje för Sveriges vinst i ESC är mer som små "Jaha, var det SÅ det blev" än som något jag bryr mig om. Perspektiven just nu är så annorlunda. Känns lite som att försöka studera en myra på marken med hjälp av en kikare...

Imorgon ska vädret bli något svalare vilket känns skönt. Eventuellt blir det en liten eftermiddagstur till Brooklyn ihop med Lill-Skruttans kompis O och hennes familj samt Familjen K. Men inget är bestämt i detalj. Vi får se helt enkelt.

8 kommentarer:

Katarina sa...

Jag följer inte heller dessa musik tävlingar och gjorde inte det heller då jag bodde i Sverige. Musik är musik, och jag lyssnar hellre på det än att spendera en hel kväll på bästa tid framför TV´n.. Men hursomhelst, kul att tjejen gjorde bra ifrån sig och satte Sverige på musik kartan. Här tror jag inte heller någon vet vad denna tävling är för något.

Värmen, visst är det jobbigt med höga temperaturer och speciellt när det är hög luftighet. dock börjar jag bli van vid +30 c och dessa svett drypande dagar. Men det tar tid för kroppen att vänja sig. Sedan tror jag det tar längre tid när man går från Ac miljö ut till vädret utanför, det ser jag tydligt hos mina vänner på Filippinerna som varken har fläkt eller AC.

Ha en fin söndag! Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
haha nej jag kan förstå att man inte känner till ESC hos dig! :-) Det känns som ett väldigt Europeiskt och kanske framförallt SVENSKT event ändå. Jag känner flera Européer som inte heller känner till ESC! :-) Själv var jag dock rätt intresserad av särskilt den svenska Melodifestivalen förr. I omgångar. Som liten samt sedan ett tag igen då man började med flera deltävlingar i svenska uttagningen. Jag älskade schlager ett tag även om det ansågs "kitch" och lite "ute". Men som sagt, sedan vi flyttade hit har intresset helt avtagit.
Värmen ja, visst tror jag också att man kan vänja sig. Kanske är det "svåra" med värmen och fukten här att den kommer en tid och sedan försvinner igen och så vidare. Så man "hinner" liksom inte riktigt vänja sig tycker jag utan känner att man behöver ha ACn på åtminstone delvis hemma.
Kram!

Trillingnöten sa...

Härligt med utflykt till bokaffären :) Det behöver man ibland. Speciellt för det svala :) Jag håller med om att det inte är lika intressant att följa ESC från andra sidan, det blir ju liksom ingen hype på samma sätt. Hypen kan dock bli alldeles för stor. Nu under ett år kommer rubrikerna att fyllas med alla "skandaler" med ESC! hehe...

Petra Mitt i Livet sa...

Ja denna musiktävling alltså... Älskad och hatad, haha! Jag har INTE bott utanför hemlandets gränser tillräckligt länge för att kunna släppa den. Men jag tillhör de inbitna fansen så frågan är om jag någonsin skulle kunna låta bli att kolla?!?! Skulle inte tro det faktiskt! :) Döttrarna och jag satt som klistrade idag och var alldeles EUFORISKA när vi förstod att VI skulle vinna! En stor del i det hela är ju också att kritisera och ibland förfasa sig över låtar, framföranden och kläder. Det är såå roligt!!
Sen detta väder... Jag gillar inte heller den här fuktiga luften, tur att det finns AC!! Hemma i Sverige brukar ju regnet fungera lite "upprensande" och sänka temperaturen ganska rejält, men inte här inte! Det var hela 27 grader under tiden det regnade här ute i Queens idag!! Men lite fascinerande är det ändå! Nytt också att behöva välja frisyr efter vädret... Det är inte lönt att ens snegla mot plattången sådana här dagar ;)
Men det är ju världsliga ting.

Gott att du har kunnat tänka på lite andra saker idag, även om tankarna på hur din vännina har det just nu såklart finns där i bakgrunden hela tiden...
Kram!!

Desiree sa...

Hi hi jag måste som jag sa till Katarina i Malaysia vara en av de få som inte kollade in Eurovision igår. Fattade inte ens att Sverige hade vunnit förrän jag kollade in FB imorse. Har inte hört låten men jag antar att den nu kommer att spelas flitigt på radio så man lär höra den. Men jag tycker självklart det är jättekul att Sverige vann.
Klibbig hetta minns jag väl från Alabama. SOmmaren där var låååång och just varm och klibbig. Men Barns and Noble är ett skönt ställe där man mer än gärna tillbringar flera timmar. Finns inga sådana mysiga bokhandlar här.
SKönt att det känns lite bättre idag. Jag tror egentligen att det bästa man kan göra är att faktiskt uppskatta allt underbart man har i livet och ta vara på både stort som smått när det gäller glädjeämnen. Ta för sig av livet och vara tacksam över allt fint man har.
Kram!

Annika sa...

Skitkul med Loreen!
men jag är som du, jag har släppt det stora intresset.
Det är roligast om man är hemma och ser det med alla andra.
Jag tittade inte alls via play. Men följde allt via kvällstidningarnas appar + Facebbok!
Himla KUUUUL med VIIINST!!
OCH låten är BRA!
Lyssnade på den via youtube massor igår.

Klibbig hetta?
HAHA.
JA!!
AC och fläktar får jobba nu.
Tror nog hettan kommit för att stanna, sgs iaf.
Lite går det nog ner, men fukten har vi...
Idag ska vi grilla. Hoppas vi slipper THUNDERSTORMS framåt em. De kommer ju ofta som ett brev på posten efter heta dagar, som du vet...

KRAMAR!!!

Anonym sa...

Nu har jag läst ikapp de senaste dagarna här hos dig. Sorg ingår tyvärr i livet, och ibland önskar jag att jag aldrig fått känna min mamma så att jag sluppit sakna henne så ofantligt mycket. Var vid hennes grav idag & satte rosor där då det är mors dag & bröt nästan ihop, trots att det gått så många år. Men självklart ä r jag tacksam över att jag fick ha henne i mitt liv, trots att det var för en alldeles för kort tid...

Bra val av Lill-Skruttan! Barnes & Noble är en av mina absoluta favoriter over there, kan sitta där i timmar.=)

Hoppas ni fått en fortsatt fin helg!

Anna, Fair and True sa...

Ska säga att även om jag tittar och tycker det är lite kul (som i komiskt) så är det ju inte så stort för mig. Inte som när man var liten. Igår var det så dåliga låtar och jag var även trött så jag gick och la mig när det var 10 låtar kvar. Men när jag vaknade 04:45 och var uppe och kissade var jag tvungen att kolla Aftonbladet för att se vem som vunnit :)