onsdag, oktober 12, 2011

Columbus Day Weekend - fredag

Här kommer lite mer om vår helg i Connecticut tillsammans med våra vänner. Det blir flera inlägg eftersom vi gjorde så mycket och jag har mängder med bilder... som vanligt... I fredags tog vi Metro North till New Haven och därifrån ett tåg kört av Connecticut commuter rail till Guilford. Vår långhelg tillsammans med våra vänner hade börjat. Tågresan gick väldigt bra trots att det var mycket, mycket folk på tåget. Lill-Skruttan och W tyckte det var spännande och kul att få åka tåg tillsammans och de satt bredvid varandra nästan hela vägen. En bit hjälpte tekniken till att underhålla dem också, men på slutet var det lite för mycket spring i benen för att de skulle kunna sitta still. Då hade tack och lov de flesta passagerarna redan gått av och det gick bra att de små busungarna var lite mer mobila. Tågbytet gick bra det med och efter en kort tur så stod vi på stationen. Det var verkligen en liten station. Som en pendeltågsstation. Barnen var hur glada och lyckliga som helst och sprang runt och hade roligt medan vi väntade på en taxi. Vi hade tur, för när vi ringt visade det sig att det enbart fanns en enda taxibil som körde i Guilford samt i två andra närliggande samhällen här. Det hade kunnat bli en lång väntan....

Små tågresenärer

Guilford station


Kvällsljus

Vår kompis C

Som sagt full fart!


Väl framme i huset vi hyrt fick vi en liten husesyn - här "vardagsrummet".

Ett vackert gammalt fönster hängde från två krokar i taket. Detta tog vi dock snabbt ner eftersom vi insåg att det kanske inte var så praktiskt med detta när man har ett hus fullt av 6 barn i åldern 5 månader till 3 år...
Köket

Här har Bostonfamiljen också anlänt!

Det var roligt att ungarna genast började leka trots att det var ett bra tag sedan de senast träffade kompisen E från Boston. W såg henne ju i augusti, men Lill-Skruttan hade inte träffat henne sedan i juni då de flyttade.

Det lektes en hel del i sängarna...

Här leker Lill-Skruttan och E sleepover i en av sängarna.


Det var otroligt roligt att se Bostonfamiljen igen! Deras lilla Baby M hade växt något otroligt. Efter att vi fördelat de olika rummen mellan oss åkte "papporna" och handlade lite frukost samt basmatvaror. J beställde pizza och efter att ha ringt två eller tre olika pizzerior lärde vi oss att i Guilford körs inga pizzor ut. Alltså fick papporna hämta upp pizzorna på vägen tillbaka. Sedan ägnade vi kvällen åt att äta, prata, natta barn och prata lite till.

När barnen somnat tog vi det lite lugnt och pratade en stund innan vi gick till sängs.

Efter att vi packat upp och pratat ett tag gick vi alla och lade oss. Vissa av oss mer trötta än andra. Dagen därpå skulle Familjen K komma, och vi hade planer på att åka och plocka äpplen vid Bishop´s Orchards.

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken underbar helg :) Det är härligt att få komma bort ett tag och få sakna storstan och hemmet lite...och så är ju hösten så vacker lite mer upstate!

Millan sa...

Ah det later helt suverant! Vilken bra ide att hyra ett hus ihop sa dar och verkligen umgas med era vanner. Maste ha varit sa roligt for de sma att sova over i samma hus som sina kompisar ocksa.

Vad harligt det ser ut att det fortfarande ar sa varmt att ni kan ga i kortarmat pa kvallen ...

Kram

Desiree sa...

Vilket vackert och mysigt hus era vänner har. Ser jättefint ut. Tågresan blev ju ett riktigt äventyr för de små. Hur lång tid tog hela resan att ta er hit från NY? Hur många bor det i Guilford? Det verkar vara ett rätt litet samhälle eller??
Stora kontraster mellan storstan som NY är och ett sådant här ställe som är mindre och ute på landet. Hur trivs era vänner? Har det känt att det har varit en stor omställning?
Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är så fantastiskt att komma bort från buller och storstadsmiljön ibland. Hösten har dock inte riktigt riktigt kommit igång än. En del skiftningar på vissa träd kunde man se, men den där riktigt vackra hösten kommer nog inte förrän i slutet av oktober.
Kramar!


Millan,
ja det var verkligen jättebra att kunna hyra ett stort hus tillsammans! Haha, ja de små tyckte det var skoj, men det blev såklart en del bråk också. Du vet det vanliga med att "dela eller turas om.... ;-) Fast mest var det roligt för dem ändå. De ville dock gärna sova i samma säng också, men vi hade ett sovrum för varje familj.
Kvällarna var sköna i början men senare blev det kyligt och inte alls som sommarkvällarna. Utan då märktes det att det ändå är höst.
Kram!!


Desiree,
ja det var ett charmigt hus, men det är inget våra vänner har utan vi hyrde det allihop tillsammans. Familjerna som vi spenderade helgen med bor alla här i New York, utan Bostonfamiljen som ju numer bor i Boston. :-)
Resan med tåget tog dryga 2 timmar med bytet där väntetiden va ca 20 minuter. Guilford är ett väldigt litet samhälle. Ett pyttelitet men sött Town center och så en del hus runtomkring. Ett shoppingcenter med en större livsmedelsaffär, ett Walmart, en pizzeria och lite andra affärer samt en del restauranger. Men that´s it. :-)
Kramar!!

Annika sa...

ÅH vad det låter MYSIGT, Saltis!
Perfekt att komma iväg från the island Manhattan ibland.
Huset ser verkligen så fint och mysigt ut.
Kan tro att ungarna hade KUL!!!
Fina minnen för dem detta! OCH för er.
Perfekt mötesplats också mellan NYC och Boston!!
Kram!!

Fröken fräken sa...

Super mysigt hus era vänner har. Kul att alla samlas och bara få umgås och göra roliga saker tillsammans. Det va nog ett smart drag att ta ner det fina fönstret. Härligt att kunna åka tåg dit. Här går det bara tåg till Seattle eller LA typ.
Det ser ut som att E har haft en rolig helg också

Kram!

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
å det var inte våra vänners hus utan ett hus vi alla hyrde tillsammans. :-) Men det var riktigt bra för oss eftersom det var stort nog att hysa alla 4 familjer med ungar och allt! :-)
Och helgen blev riktigt bra!
Kram!

Anonym sa...

Vilken mysig helg! Så underbart att komma bort ett tag från storstan kan jag tänka mig.
Vem hittade huset som ni hyrde? Är det vanligt att man hyr hus sådär för helger eller en veckas semester?

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det var superskönt med omväxling! Och att få lämna storstaden ett tag. Det var vår kompis i Boston som letade och hittade huset. Här är det vanligt att folk hyr ut sina hus eller lägenheter när de inte själva är där. Ett sätt att få extra inkomster gissar jag. Det finns flera olika websiter där man kan leta. Har ni inte alls något sådant i Irland?
Kram!