söndag, oktober 16, 2011

Columbus Day Weekend- söndag i Mystic och Hammonasset

Söndagsmorgonen var vädermässigt lika strålande som lördagsmorgonen. Tyvärr visade det sig att lilla E hade blivit sjuk. Hand- foot and mouth disease. Just som Lill-Skruttan hade dagarna innan. Dock kom det lite tidigt för att vara Lill-Skruttan som smittat henne, men eventuellt skulle det kunnat vara så. Oavsett så mådde lilla E inte bra alls. Blåsor hade utvecklats i hennes handflator, på fotsulorna samt i munnen. Hon hade ont stackars liten! Lill-Skruttans coxsackieinfektion blev ju inte alls allvarlig, utan endast två blåsor ovanför vänster fot. Men Tylenol gör underverk så vår inplanerade resa till Mystic blev ändå av. Lilla E mådde bättre under förmiddagen och personligen måste jag säga att jag är både förvånad och imponerad av hur tapper hon var under hela dagen. Man kunde knappt ana att hon hade ont mer än vid måltiderna. Otroligt vilken fighter!

När vi kom fram till Mystic besökte vi akvariet där. Ett stort och fin akvarium, men Lill-Skruttan var tyvärr inte på sitt bästa humör. Senare förstod vi att det berodde på att hon inte kände sig helt kry hon heller. Dock inga nya blåsor på gång utan en vanlig hederlig bonnförkylning. Men det var ändå roligt att på akvariet även om jag tycker att det var lite i dyraste laget att gå in där. Vi betalade 80 dollar för två vuxna och ett barn, vilket känns lite i saftigaste laget. Eller så är jag bara lite extra känslig över sådant nu när vi inte har så mycket pengar att röra oss med? Det jag tyckte var allra roligast var faktiskt att få se en riktig Beluga! Särskilt efter att ha sjungit på "Baby Beluga" i flera år nu... Här nedan kommer återigen en bildbomb att brisera. Var beredda och håll i hatten! Och om ni tycker det känns långrandigt så please, feel free to scroll...!

De fyra vännerna vid poolen där man kunde klappa rockorna.

Sjölejonshow

Här inne fanns hur många olika fiskar som helst!

Pingviner

Efter Mystic åkte vi tillbaka mot huset i Guilford, men stannade för att besöka Hammonasset Beach State Park på vägen. En fantastisk strand som jag sett och läst en del om på Petras blogg. Och det stämde bra. Den var lång med lagom mycket folk. Temperaturen var helt perfekt med värme men ingen hetta. En ljummen bris och ja, vattentemperaturen var helt ok den med. Iallafall för fötterna. Ungarna älskade det. Grävde i sanden, letade snäckskal, plaskade i vattnet och E och R undersökte även piren. Vi hade en underbar eftermiddag där!

Med solen i ögonen.

Sand och vågor mellan tårna.
Man kunde hitta många fina snäckskal som vågorna sköljde upp.

Här ett par fynd!


E och Lill-Skruttan

Familjen

Det var flera som flög drake på stranden. Här är en av drakarna.

J, Baby M och E

Två små Sandgrävare

Stenpiren

R med sin pappa A på väg ner i vattnet igen.När det kommer stora vågor är det tryggt att komma upp i pappas famn.

Ett effektivt sätt att träna sina armmuskler...

Lill-Skruttan och R gräver bland snäckskalen

Snäckskal snäckskal snäckskal

Intill parkeringen fanns ett litet "Nature Center". Tyvärr stängde de just när vi kom men ungarna hann se ett par ormar, sköldpaddor och grodor där inne. Sedan var ju sandlådan utanför en riktig höjdare såklart.

E med sin pappa.

Ingen plats är så bra som den på sin pappas axlar.

På väg tillbaks till bilarna.

Efter strandbesöket åkte vi tillbaka hem till huset igen. Denna kvällen blev det grillning på husets grill och J bakade en äppelpaj (eller faktiskt två!) av de äpplen vi plockat dagen innan. En riktigt fin kväll då barnen lekte på terassen och senare inne i huset tills det blev dags för dem att lägga sig. M skötte grillen och vi andra försökte fixa i ordning tillbehören. Senare hade papporna en liten egen stund ute på terassen vilket resulterade att den svenska Mackmyra Single Malt vi hade haft med oss helt enkelt tog slut! Inte en droppe fanns kvar i flaskan. Kul att icke-svenskarna gillade den!

Mer lek i hopphuset!

J fixar äppelpaj!

Litet mellanmål i väntan på grillen.

Lilla E med sin pappa och lillebror.

M grillar och A håller ett öga på barnen. 

Skymningen sänker sig.

Se upp! Ett "Banana Monster". Eller var det ett "Cheese monster"?

Sagostund innan läggdags - Nicke Nyfiken på iPaden.

Här har även R´s lillasyster Baby E kommit för att lyssna.

Vår sista kväll tillsammans i huset var himla mysig. Vi var alla faktiskt vakna ända till midnatt! Det snattrades och tjattrades rätt bra kan jag lova. Och de sena timmarna bjöd på diskussioner om allt från vad den lilla fingerdockan från IKEA verkligen är för något (är det en brandslang eller en slang från en bensinpump han har runt midjan? Och vilka ljudillustrationer kan man ha till honom...?) till katter som slickar folk i huvudet och hundar som föredrar T-Rex framför Golden retrievers....
Tyvärr fick Bostonfamiljen en väldigt jobbig natt eftersom lilla E var såpass dålig att hon knappt sov något utan det slutade med att A gick ut med henne och sov i deras bil. Så de stackars föräldrarna var uppe och vakna betydligt längre än till strax efter midnatt. Vi andra lyckostar sov dock rätt gott i tystnaden och mörkret ute på landet efter ytterligare en lång och innehållsrik dag.

10 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Synd om de sjuka små, men vilka härliga dagar ni har haft! Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var jobbigt för de små sjuklingarna, framförallt då lilla E (inte vår E) som hade blåsor i hela munnen, på handflatorna och fotsulorna. Men trots detta var hon så tapper och hade väldigt roligt ändå. Jag tror att vi alla andra kan skriva under på (t o m E´s föräldrar som sov extremt lite denna helgen...) att det var en ljuvlig helg på många vis!! Så roligt att få tid att umgås med varandra och att göra roliga utflykter tillsammans.
Kram!

Karin sa...

Vad mysigt det låter och kul för både er och barnen att göra så mycket saker ihop!!
Kram

Saltistjejen sa...

Karin,
ja det var en riktigt härlig helg!
Kram!

Annika sa...

Ni hade det verkligen så fint däute/uppe.
Antar att ni gärna åker tillbaka.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var en toppenhelg! Jag skulle gärna komma tillbaka till CT igen helt klart. Har insett vad fint det är där och vad mycket som finns i området.
Kramar!!

Anonym sa...

Så himla mysigt det ser ut på alla bilderna! Barnen lär minnas den resan länge.
Men baby Beluga har jag aldrig hört talas om förut.
Kanske bara är en amerikansk visa?
Vilken kanon helg för er även om de små töserna inte mådde så bra p g a blåsorna.
Jag trodde att Leon fått hand, mouth,foot sjukan men tydligen inte men han hade små blåsor på händerna och så (Visade sig vara infekterade eksem sen).

Härligt med strandliv. Finns det nått bättre än vatten och sand för de små. :-)
Att ni orkade hålla igång tills midnatt när ni varit ute i friska luften hela dagen.

Hoppas att småtjejerna snart blir av med sina besvärande blåsor.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja jag tror att Babt Beluga är väldigt ameriansk. Hade aldrig hört talas om den eller Rafi som är sångaren, innan vi fick Ella. men här är han tydligen väldigt känd.
Helgen var strålande men det var synd att lilla E skulle bli sjuk. Lill-Skruttan klarade sig ju bra från HFMD och fick ju bara ett par blåsor vid ena foten ett par dagar innan vi reste. De var uttorkade när vi kom till Huset men där åkte hon sedan på en rejäl förkylning.
Och ja, strandlivet är super för de små. De ÄLSKAR det! Vatten och sand. Det bästa ur två världar för dem!
Kram!!

Taina sa...

Tänk vilken tur ni hade med vädret!

Måste vara så härligt att umgås med familjer med barn i samma ålder. De underhåller sig själva så mycket och det lyser igenom på bilderna hur roligt de hade det. Synd att lilla E blev sjuk, men dånt händer ju tyvärr. Även på resor.

Tyckte också det var dyrt på Mystic Aquarium. Nu är ju Liisa äldre och hade kunnat vara där hela dagen. Hon älskade det!

KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det var helt fantastiskt vilket väder det var hela helgen!!! Visst var det fint att umgås med våra väner som eftersom våra barn också är så otroligt fina vänner och har känt varandra nätan hela sina liv. :-) Det gör det lite speciellt för oss också eftersom vi sett dessa barn sedan de var mycket små. I vissa fall nästan från det de var nyfödda.
Ja, jag förstår att Liisa älskade Mystic Aquarium! Tror att sådant är bättre när de är lite äldre.
Kraaaam!