lördag, oktober 29, 2011

Snölördag med pyssel och mys

Lördag med snö snö och åter snö!! Eller ska man kanske kalla det snöslask snöslask och åter snöslask...!?! För det var väl egentligen det som föll ner från himlen hela dagen. Gråvitt utanför fönstret. Ibland såpass mycket att man knappt såg något annat än en vit vägg. Men vi har trots vädret (eller kanske till och med lite på grund av det, haft en riktig myyyyslördag!

Vi sov alla länge i morse. Rekord för Lill-Skruttan tror jag som inte vaknade förrän efter 10. När vi vaknade var det denna syn som mötte oss.

'
Vi trotsade snöslasket och gick ut för att köpa pumpa.

Här fanns många att välja på.



Väl hemma efter vår promenad var vi alla chokladsugna. Vädret var ju typiskt sådant där "varm-choklad-med-marsmallows-väder". Så att så fick det bli! 





På eftermiddagen blev det lite pyssel. Jag var till Lee's Art Shop igår och handlade en del färger, penslar och glitter. Lill-Skruttan och W gjorde varsin liten pumpa, men övergick sedan till att leka. Själv gjorde jag två för det var lite kul att pyssla. Nu har vi glitter på fler ställen än pumporna kan jag meddela...
För er som gillar pyssel eller som målar mycket kan jag verkligen rekommendera Lee's! Super! och de har även en avdelning för barn högst upp (4:e våningen) som är toppen!!

Koncentration

Här är resultaten! Lill-Skruttans till vänster och W´s till höger.

Imorgon är det ett födelsedagskalas inbokat på förmiddagen. Vädret ska bli fint imorgon så kanske kan vi ta en tur ut också på eftermiddagen. Vi får se. Karva pumpa måste vi ju också göra eftersom vi inte alls gjorde det idag.

15 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Det passade mig prima med en inneeftermiddag. Hade gärna målat glittriga pumpor med er ;)

Imorgon blir det Manhattan för att träffa vänner - deras plan landade för 1 tim sedan och det skulle typ ta en timme att ta sig bara till gaten pga snön. Därefter immigration, väskor och taxi in till NYC...

När snön kommer hit blir det kaos på sina håll

Gillar er mysdag med marsmallows!


Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
du hade varit så välkommen så!! :-)
Imorgon ska ju vädret vara klart igen så jag hopas det går bra för er att ta er in hit. Tur de kunde landa idag dock för ibland stängs ju flygplatserna när det är sådant här oväder.
Ha superskoj imorgon!
KRAM!

Trillingnöten sa...

Wow! Jag var helt chockad när vi ringde släkten i NY och det snöade :) Jag har inte ens sett VÅR första snö ännu :)
Snygg pumpa!!

Desiree sa...

Oj snö redan på era bredgrader, det känns helt otroligt. Här är det fortfarande relativt milt och det ska komma in mildare luft som ger 10-15 grader nästa vecka. För mig känns det underbart för då kan jag fortsätta cykla ett tag till.
Perfekt dag till pyssel precis som ni gjorde. Den lilla glitter pumpan var ju sööööt! Lilla E ser fullständigt lycklig ut över sin chkolad med de flytande små mini-marshmellows.
Kram och ha en fin söndag med kalas.

Fröken Anki sa...

Men jösses, snö redan! Såg att de fått rätt mycketni Scranton också. Men inget här i Sandviken! Här är plusgrader och disigt. Kanske blir ni som får en "riktig" vinter i år. Och vår första tillbaka i Sverige blir mild?

Nåja, ni ser ju ut att ha haft det riktigt mysigt ändå igår. Ibland är det kul att pyssla lite och pumporna blev ju jättefina. Hihi, glitter har en tendens att hamna överallt. Finns nog inget sätt att komma ifrån det. Kanske det blir en glittrig dinosaurie som går runt på måndag? ;). För övrigt ser dräkten jättefin ut. Sån tur att den passade och att den kom i tid.

Hoppas ni får en mysig söndag också. Vi ska mysa inne lite idag vi ock och ikväll blir det A Nightmare Before Christmas. Standard vid Halloween för oss. Den är så fin!

Kram

Freedomtravel sa...

Vilket väder! Här är snarare höst med milt väder och gula höstlöv på marken. Halloween märks också här, mer än förr om åren, men kan förstås inte jämföra sig med hur det är i USA.

✿Ewa sa...

SNÖ!!! Åh vad jag är glad över att det inte är här. :) Vi har ju haft 2 rejält snörika vintrar efter varann så iår får det gärna vara mycket mindre av den vara.

Kram!

Anonym sa...

Åh, jag blir avundsjuk! Går nämligen omkring och LÄNGTAR efter snö - det vita guldet! :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp det är TIDIGT här! ibland runt Halloween har det ju varit typ 20 grader och man har kunnat gå i sandaler. Men i år är det kyligt. Hoppas det blir bättre väder till nästa helg då alla de som ska springa NY marathon kommer. För det måste vara hemskt att springa i sådan kyla och snöslask som det var igår. Idag är det dock soligt om än kyligt.
Kram!!


Desiree,
japp det är tidig kyla här i år! Förstår att du fortfarande njuter av att ni ännu inte fått så kallt. Jag tycker det är mysigt nu när kylan kommit, men föredrar dagens väder utan snöslask. :-)
Och ja, E var superlyckliig över sin choklad med marshmallows. Särskilt marshmallowsen. Haha! ;-)
kramar!!


Fröken Anki,
japp här snöade det heeeela dagen och nästan hela natten igår. Men vi hade en riktigt mysig dag trots att vädret var väldigt ogästväligt under gårdagen.
Härligt med A Nightare before Christmas! ÄLSKAR den! Och ja, det mesta av Tim Burton. men den är nog en av mina favoriter! :-)
Kramar!!!


Freedomtravel,
ja vilket väder!! Skönt att ni har fina fäger och höst än. Vintern i Sverige kommer ju den med tids nog. :-)
Förstår att Halloween märks i Sverige med. Den traditionen har ju växt där. Hoppas att ni kan njuta av den!
:-)


Ewa,
japp här är det kallt nu! Men det ska bli varmare igen i veckan. Så knasigt väder är det här nu med väldiga temperaturhopp. Snön ligger inte kar på marken och idag är det soligt och klart, men fortfarande kyligt.
Kram!!



Träningslyckan,
hej! vet inte om jag sett dig här tidigare på min blogg. KUL att du vill lämna ett avtryck i form av en kommentar! Välkommen! :-)
Jag gillar också snö men inte den där blöta varianten som oftast kommer här. Igår var det i stort sett snöblandat regn, (3 plusgrader och ymnigt snöfall) och ingen snö är kvar på marken nu. Jag gillar när det är torr fin vit snö! :-) Men kanske kommer det lite senare i vinter. Hoppas jag! :-)

Anonym sa...

Söta små pumpor ni gjort, eller barnen rättare sagt.
Men köpte ni alla pumporna som ni hade i vagnen? Vi har bara köpt en stackars pumpa..ha,ha..
Men kanske jag kan öka kvantiteten för nästa år. :-)
Gud, så gott det såg ut med choklad och marsmallows. Det har jag aldrig provat.

Hoppas att ni inte snöar bort i NYC och att Ella har en rolig Halloween i sin fina dino dräkt.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
visst är de fina. Jag gjorde faktiskt två. För det var så kul! :-) Haha, nej vi köpte inte alla pumporna i vagnen! Det var inte vår kundvagn utan en vagn i affären där de samlat sina pumpor. Vi köpte bara en!! :-)
Här var det kyligt idag men nästan all snö är borta. Några småååå "högar" i vissa skuggiga gathörn. E lekte lite med snön på ett ställe för hon ville så gärna leka i snön. tyvärr är det ju inte så kul häri stan för snön var rätt isig och dessutom sa M att det var en del cigarettfimpar på vissa ställen i snön (det var utanför ett sjukhus).
Kram och ha en kul Halloween!!!

franziengland sa...

Hej Saltis!
Tack för hälsning på min blogg! Jag blev verkligen jätteglad! Har skrivit ett långt svar till dig där, så jag hoppas du har tid och lust att gå tillbaka till bloggen och läsa det :) . Du behöver inte läsa allt jag skrivit i mitt senaste inlägg utan kan bara rulla förbi texten så ligger min hälsningar där.
Har varit här sporadiskt sedan före sommaren för jag har haft det så otroligt körigt sista månaderna, men jag läste bl a när du skrev om hur ni längtade tillbaka hem i slutet av sommaren. Jag kände precis samma sak. Vi var iväg från England i ca 7 veckor och bytte sovrum mer än 20 gånger under den tiden. Det är FÖR mycket, hur trevligt det än är att träffa alla. Jag var enormt trött på att packa upp och ner alla resväskor och lämna det vi inte behövde på ställen där vi skulle komma tillbaka...
Ok hoppas hinna läsa mer här nu framöver!
KRAMAR Ingrid

Saltistjejen sa...

franziengland,
å vad KUL jag ska in och titta senare idag då! :-)
Och ja, visst kan man få för mycket av "det goda" också... ;-) Hur roligt det än är att resa och att träffa de man saknar och tycker om så är det jobbigt att behöva vara borta så länge i sträck hemifrån tycke jag. Att bo i en resväska.... Men det är ju ändå roligt ATT man verkligen KAN vara en längre tid i Sverige (eller var man nu rest) också så det är det där med både bra och jobbigt samtidigt. Balansen är inte alltid så enkel.
Varma Kramar!

Västmanländskan sa...

Så mysigt! Men så märkligt med snö redan.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var ovanligt tidigt snöfall här. ibland är det ju tjugo grader i början av november. Här i NYC har dock det mesta av snön smält nu men utanför staden samt i CT och NJ har de drabbats mycket av denna stormen. Mycket värre än Hurricane Irene. Jag vet t ex att taina (vet ej om du läser hennes blogg) i CT varit utan ström sedan helgen och troligen inte får tillbaka den förrän kanske nästa vecka.