fredag, oktober 28, 2011

Inget Fredagstema

På grund av den här Stormen blir det inget Fredagstema för mig denna veckan heller. Sorry! Kan dock meddela att morgonen här var riktigt kall idag. Endast 3 grader visade termometern. Och det nöp lite i kinderna när vi gick till dagis. Men jag älskar detta vädret! Och jag hoppas att jag trots allt som ska hinnas med idag, hinner ta en promenad i staden för att besöka en sådan där affär som säljer lite "hobbysaker" liknande Panduro Hobby hemma. Tänkte handla lite färg och annat för att vi i helgen ska kunna ha en lite pysselverkstad här inför Halloween. Måla lite pumpor och så. Imorgon ska det bli riktigt dåligt väder med snöblandat regn så helst tar jag promenaden idag.

dagis har de också uppmärk-sammat Halloween hela denna veckan. Barnen har målat pumpor i stort sett varje dag men på olika vis. En morgon tecknade de av en pumpa (ja ni vet som ett stilleben) och jag tänkte att det var avancerat för 2,5 - 3-åringar. Men de verkade gilla det. De tog på pumpan och pratade om färg, form och hur den kändes (den var kall och slät). Andra dagar har de dekorerat små mini-pumpor. Igår gjorde de en pumkin scarecrow (fågelskrämma) vilket var himla kul. Lärarna berättade en saga och barnen fick "ackompanjera" med kläder och ljud till berättelsen. Han sitter på en av väggarna i Green Room nu. Jättefin med ett pappershuvud som en Jack-O-Lantern. Jag blev dessutom väldigt imponerad av att de låtit barnen rösta på vilket ansikte fågelskrämman skulle ha. Teckningar på tre olika ansikten hade de satt upp på väggen och sedan hade varje barn fått en liten namnlapp som de fick sätta fast vid det ansikte de helst ville att fågelskrämman skulle få. Det ansikte som fått flest röster blev det. Här börjas det redan med demokratiska omröstningar...! Idag ska de skära ut en Jack-O-Lantern och sedan rosta pumpafröna samt laga pumkin pancakes.

Färger, klister och glitter till pumpan!

Glitter i två färger. Här i Falconrör som O's pappa så fint har fixat (lagom små hål i locken) så att man lätt kan strö glittret över det man vill utan att det hamnar överallt.

Ja, det är alltså sannerligen höstigt nu. Både ute och inne. Jag har verkligen lärt mig älska Halloween och ser fram emot både helgen samt måndagen då det ÄR Halloween! Det enda vi nu är lite oroliga för är att Dinosauriedräkten som ska komma idag ännu en gång ska vara fel storlek. Då kommer det nog bli lite krisartat här under helgen. Men än hoppas vi att det blir rätt denna gången!

11 kommentarer:

✿Ewa sa...

Jag förstår att du inte hinner skriva något fredagstema nu, det är så mycket annat att tänka på. :)

Så mysigt det verkar på din sötnos "dagis". Där skulle jag mer än gärna besöka om jag någon gång har vägarna förbi NY. De undervisar verkligen om demokrati, det gillar jag!

Kram och ha en skön helg!

Fröken fräken sa...

Va mysigt dom verkar ha det på dagiset. Kul att dom får vara delaktiga i sagan. Jag gillar katten Jansson tröjan lillskruttan har på sig, hon är så söt.
Hoppas på att både stormen och att dino dräkten blir vad ni hoppas på

Kram!

Saltistjejen sa...

Ewa,
nej det är lite mycket annat just nu som tar både tid och energi. Dagiset är himla mysigt och bra, och vi är glada att ha ett så fint dagis till vår tjej! :-)
Hoppas du får en skön helg!
kramar!


Fröken Fräken,
ja det är jätteroligt för de berättar nästan alltid sagor och "läser" böcker på det viset nu. Alltså som interaktiva berättelser där barnen är med och "spelar" olika roller. Jätteskoj! :-)
Tack också för pepp ifråga om både storm och drökt! :-)
Kram och ha en riktigt fin helg!

Annika sa...

SÅ glad över att du OCKSÅ älskar Halloween, Saltis!! Det är verkligen en ROLIG dag och en rolig upptakt till dagen H!
KUL med dagis som som alltid gör sitt bästa. Underbart!!
Nu håller jag ALLA tummar för Bellans kostym!! MÅTTE den dyka uPP!!!
Håll i hatten imorrn, vädret ska bli FÖR JÄVLGT. Lika kallt här imorse, men liksom du ÄLSKAR jag det.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp jag tycker verkligen mycket om Halloween! Men jag gjorde det faktiskt även hemma i Sverige när det började komma där med. Men det är ännu roligare nu sedan E är lite större tycker jag. Jag ser fram emot att få Halloweenpyssla lite i helgen.
Och ja, det är fantastiskt höstväder här nu, fast jus snöblandat regn skulle jag gärna slippa. Det är inte min favorit.... men men, det är som det är.
Kraaam!

Fröken Anki sa...

Vilka kul aktiviteter de har! Pumpa-gubben Är jättefin.
Hoppas ni får en fin helg i det höstiga vädret. Önskar att det vore lite mer så här också. Här har varit varmt och disigt i tre dagar nu. Man blir så trött av det. Hoppas det blir bättre i helgen så vi kan ta lite promenader. Blev så nostalgisk på USA-höst när jag såg dina fina bilder från Central Park. Så fina färger med lönnarna.

Hoppas ni får en skön helg, och att dräkten ni beställt till Ella passar! Låter mysigt med pyssel i helgen också. Ha det så gott och håll i hatten vad gäller stormen. Blir lite nyfiken på vad det är för storm givetvis, men det avslöjas väl tids nog.

Kram kram :)

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja de gör så himla mycket skoj. Ibland önskar man att man kunde få vara med. :-)
Hoppas ni får fin höstväder också Vi ska få jätteruskigt väder imorgon men förhoppningsvis finare på söndag igen.
Kramar till hela familjen!

Desiree sa...

Håller tummarna för att dräkten kommer idag och att den är rätt storlek. Halloween saknar jag. Det är inte alls samma sak här. Oj vad kallt ni har fått. HÄr är det faktiskt rätt milt väder hittills. Jag är tacksam över varje dag jag kan fortsätta cyklar. Ha en bra helg.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nu har den kommit! och den passade! Jippie!!! :-)
Förstår att Halloween inte är riktigt detsamma i Sverige som här. Och skönt att ni fortfarande har cykelväder!
:-) Även om jag gillar höstkrispiga luften här.
Kram och ha en fin helg!

Suzesan sa...

Så söt liten dinosaurie. Den lilla flick"dinon" Min son älskade dinos när hann var liten. Det och drakar.

Haha kollade vädret nu. Bra att du berättade om det:) För mina barn är i NewYork nu över helgen. Bägge. Nu vet jag.

Ha en bra halloween

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack!!
Ja även här är drakar något som älskas. :-)
Oj så dina barn är här nu. Det är supersnöigt just nu, men ska bli uppehåll och "fint" imorgon. Hoppas de har det bra här i helgen nu!
Kramar!