onsdag, oktober 19, 2011

Ny familjemedlem

Jodå, vi har fått en ny liten medlem i familjen. Han är på tillväxt. Men jag gissar att han kanske inte blir sådär väldigt långvarig ändå*. För jag har ingen riktig koll vad som händer när han växt klart? Måste han stanna kvar i vattnet? Hur länge kan han stanna där? Om någon av er där ute som läser detta, vet mer om de här små när de vuxit färdigt får ni gärna höra av er och säga hur man, om man, kan behålla dem och hur länge. Lill-Skruttan är iallafall helt överlycklig för den här lilla krabaten.

Igår rymdes han i ett ägg som var något mindre än ett hönsägg. Under natten har han växt och nu på morgonen är han väl ungefär 8-9 cm lång från svanstippen till nosen, och 6 cm bred.

Han kom igår i ett litet ägg. Något mindre än ett vanligt hönsägg. Tyvärr hade ägget gått sönder lite i frakten så istället för att stoppa hela ägget i vatten och se ödlan kläckas så tog vi ur honom ur ägget och lade honom i ett vattenglas. Nu bor han i en lite större skål med vatten och där ska han ligga i ca 48 timmar från det att han hamnade där. Det gör att han växer. Efter de här två dagarna ska han, om jag förstått det hela rätt, ha vuxit färdigt. Mer eller mindre. Lill-Skruttan frågade nog minst 10 gånger igårkväll om det inte gått två dagar snart. Hon är otålig. Och det var frågan "om vi skulle se om ödlan växt över natten?" som fick den mycket morgontrötta tjejen ur sängen i morse. Hon mer eller mindre skuttade upp och rusade ut för att kolla till ödlan!

Med i samma paket var även ett kort på denna ödlan. Lill-Skruttans favorit. Som tur var så kommer inte den att växa utan håller sig snällt i vykortstorlek. Men öppna och stänga munnen kan han göra minsann. Bara man vickar lite på kortet.

Det var även en del andra saker med i paketet, men de har vi lagt undan till en annan gång. Det räcker oftast med en eller två saker åt gången till de här små tycker jag. Får de fler saker samtidigt så blir iallafall Lill-skruttan mest sådan att hon inte riktigt kan koncentrera sig på någon av sakerna. Så de andra presenterna får vänta lite. Kanske till helgen. 

TACK Svägerskan & Loff 
för de här härliga presenterna till Lill-Skruttan!
Ni känner henne så väl nu och vet precis vad hon gillar!


*) Och jag hoppas verkligen att alla förstått att det alltså inte handlar om en levande ödla! Jag skulle tro det är någon form av gummimaterial eller så. Och den suger åt sig vatten vilket gör att den växer, men den är "hård" inte mjuk. Kan även meddela att den inte luktar sådär jättegott.  När man tar av locket på burken så kommer en lite konstig lukt upp... Lite som unket gummi kanske?

7 kommentarer:

SweFlo sa...

De där leksakerna har varit en favorit här. Vi har sett allehanda varelser växa i vatten! Det är väl det som är själva grejen antar jag, eftersom dottern inte har haft något intresse alls när det väl var klart... Man kan dock ta ur dem ur vattnet när de växt klart, och de krymper då lite när de torkar. Verkar dock inte vara sådär jättehållbara när de väl torkat, lite smuliga nästan.

Saltistjejen sa...

SweFlo,
TACK! jag tänkte faktiskt på just dig och S när jag funderade över vilka som ev har testat de här leksakerna. :-) Jag vet ju att S älskar djur och verkar vara nyfiken på den här sortens saker.
Tack för svar! Då vet jag! Vi får väl se vad vi gör med den lilla ödlan senare då. Kanske vill E testa att ha honom uppe ur vattnet när han växt klart. Men det är bra att veta att han inte riktigt håller så länge i torkat tillstånd. Då kan man förbereda henne på det.

KARLAVAGNEN sa...

Tack för ett gott skratt! Lycka till med Rexius!

Steel City Anna sa...

Den såg ganska riktig ut :)

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha kul att du gillade den! :-)


Steel City Anna,
jamen visst gör den det!

Syster i söder sa...

Hahaha! Vad roligt att hon tyckte det var så skojigt! Känns dock lite si och så med att vi nu för evigt är förknippade med en slemmig liten ödla och med världens farligaste och ondeskefulla köttätare haha! hälsa lilla tjejen! kraaam!

Saltistjejen sa...

Syster i söder,
äsch det är väl jättecoolt!!!! Mycket roligare att vara förknippad med sådana här roliga och häftiga djur än små sockersöta rosa och regnbågsfärgade My Little Pony.... ;-) Eller??? :-)
KRAM och Tack igen!!!