tisdag, oktober 18, 2011

Columbus Weekend - måndag i Guilford Town Center

Så har jag kommit till vår sista dag på vår långhelg. Som alltid är det lite speciellt med just avresedagar. Saker ska fixas. Man ska packa ihop sina pinaler och städa efter sig. Samtidigt vill man ofta hinna med att göra något litet innan man drar sig hemåt. Vi bestämde oss för att ta en promenad in till Guilford Town Center och titta lite. Först var vi i parken och ungarna lekte lite. sedan blev det lunch och till barnens förtjusning stod en brandbil en bit utanför restaurangen som de alla fick turas om att sitta och "styra" en stund. Sann Lycka! R försökte till och med köra iväg bilen på riktigt men då ingrep den snälle Brandmannen. Efter att vi även diskuterat fram och tillbaka hur vi skulle ta oss hem bestämdes hastigt och lustigt att vi istället för att ta tåget tillbaka skulle hyra bilar. J fixade detta och hemresan blev därför i bil.

Under morgonen när jag kom in i vårt rum hittade jag barnen där. De roade sig med att läsa Bamse i sängen. Så himla sött! Ingen av dem kan ju läsa än, och tidningen är såklart på svenska. Det är en av Lill-Skruttans absoluta favoriter just nu så hon kan alla berättelserna utantill. Så hon "läser" de ganska ofta själv nu. Men det som var ännu roligare var att E sedan tog över och "läste" hon med! Här kommer nu den sista Bildbomben från den här långhelgen. Jag lovar...!

Lill-Skruttan och W fortfarande i sina pyjamaser.

Här läser E.

Lite frisbee på morgonen

Promenad in till Guilford Town Center

Jag gillar namnet "Hook and Ladder" på brandstationen!

Tar det lite lugnt i skuggan

Goungarna!

Parken var full av olika minnesmärken.

Triss i tjejer!

När de här tre kompisarna fick syn på en stor gren var det självklart att de skulle släpa den till bilen som hade en stor "grentugg". 

Det hörs nog inte i filmklippet, men det var lite roligt att Lill-Skruttan gick och småsjöng "Come on little dinosaurs" under tiden de bar bort grenen.

Lunchdags!


W och E

Kramkalas!

Det var så himla sött W´s och E´s kramkalas att jag var tvungen att filma de lite. Lill-Skruttan ville senare också vara med lite på ett hörn, men hon ville visst hellre leka än kramas.

Intill restaurangen stod en brandbil.

Självklart drogs barnen hit som myror till en sockerbit.

Och till deras stora lycka fick de sittta i den och "styra". Här är Lill-Skruttan.

Och här en överlycklig R, som inte bara styrde utan även testade lite andra spakar...

En glad E!

Och W som styrde för glatta livet.

Centrum var väldigt litet. Med en del söta hus. Långt ifrån skyskraporna i NYC.

Leksaksaffären om hörnan besöktes såklart.

Men sedan var det dags att ta sig tillbaka till huset för att förbereda hemfärden.
På vägen mellan centrum och "vårt" hus såg man en hel del fina hus. Tänk att bo såhär!

Eller såhär.

Eller att ha den här verandan!

Medan vi vuxna packade ihop och städade det sista roade sig ungarna själva. Med "Cars".

Det var som jag redan skrivit skönt att komma tillbaka hem igen. Men helgen hade verkligen varit otroligt lyckad! Att få tillbringa tid på det här viset med vänner är så otroligt härligt! Att sedan vädret var mer än perfekt under hela helgen gjorde ju det hela ännu bättre. Så trots en del motgångar som sjukdomar och lite småtrassel hade vi en väldigt lyckad helg! 

11 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Åh så himla mysigt. Fina bilder och trevligt berättat!!! Gott att se att barnen är så himla goa kompisar!!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack! ja det var så mysigt och roligt. Och barnen är verkligen så bra vänner. Kul att fått följa dem också. Härligt att se att de kan skapa sådana starka vänskapsband trots sin låga ålder.
:-)

nika sa...

Älskar bara högläsningen av barnen........"oh no, yes yakki" adorable

Trillingnöten sa...

Vilka sötnosar som läser i sängen :) Ååååh, man blir alldeles varm i hjärtat! Såna där helger är guld värda när tråkigare tider kommer, som vintern! hehehe...

Saltistjejen sa...

nika,
ja visst är det gulligt! :-)
Jag ttycker det är superroligt att "tjuvlyssna" på ungarna nu när de pratar med varandra. Eller när Lill-Skruttan pratar med sig själv då hon leker. Så kul!


Trillingnöten,
ja de är så goa och roliga nu när de läser högt eller pratar. Och visst behöver man sådana här energiboostar när mörkret och kylan kommer krypande.
Kram!

Annika sa...

Ja, sånt där värmer verkligen hjärtat. Bamse i sängen och alla barn omkring.
GULLIGT!!
Fina bilder.
Var det skönt att köra bil hem istället?
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja de var så söta där de satt och läste för varandra! Tydligen lekte de att de skulle sova och den som läste var "mamman" hahaha! :-)
Vi körde ju inte alls utan åkte bara med, och DET var skönt. Som tur var så var int trafiken så hemsk. Det var jag lite orolig för eftersom jag satt rätt obekvämt mellan två bilbarnstolar i ett baksäte. Trångt. Men det gick bra!
Kram!

Emmama sa...

Åh vad mysigt och vilka fina bilder! Så där varmt har då inte vi... :)

Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
nej nu har vi det lite kyligare igen vi med, men fortfarande strax under 20 grader. Dock lite mer höstigt idag för det blåser rejält. Och helgen vi hade i Connecticut var underbar!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vad mysigt att åka iväg så många!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var det verkligen!
:-)