onsdag, april 04, 2012

Ännu ett Påskpaket!

Igår kom ytterligare ett paket. Denna gång var det ett stort blått Påskpaket från Farmor. Fyllt med diverse godsaker och en del presenter. Lill-Skruttan var överväldigad och det teståts både chokladpengar, Hello Kitty-godisar och en "skum påskhare". Och ja, hennes föräldrar blev nästan lika glada vi över alla godsaker! TACK!

Paket och godispåsar

Påskägg till Lill-Skruttan...

...fyllt med Hello Kitty-godis

Och en fin rosarandig luvtröja (lite suddig här på denna bilden)


TUSEN TACK Farmor/Mamma/Svärmor Gudrun!!!!!

Idag ska jag försöka ta en tur till Target uppe i Harlem, för att köpa saker till vår Easter Egg Hunt som vi ska ha på lördag. Vädret just nu är helt underbart. Knappa 20 grader ska det bli idag. Med sol. Så egentligen är det väl helt fel aktivitet att gå runt i ett stort varuhus, men jag känner att det vore bra att få detta inhandlat. Påsken är ingen stor högtid här, inte alls som i Sverige. Ingen har någon extra ledighet. Torsdag (skärtorsdag) och fredag (långfredag) är helt vanliga arbetsdagar. Likaså måndagen (annandagen). Så själva helgen går ganska obemärkt förbi. En del går i kyrkan på Påskmässan men annars är det inte så mycket firande. Vi är dock inbjudna till Påskfirande på söndag hos våra kompisar Herr och Fru Blues, som vi lärt känna eftersom Lill-Skruttan är kompis med deras dotter C. Det är för övrigt Fru Blues som jag sprang tillsammans med tidigare under året även om detta nu tyvärr runnit ut lite i sanden.

Vi barnfamiljer har också fokuserat på just detta med Barnen. Så nu på lördag kommer vi alltså att ordna en Easter Egg Hunt tillsammans med ett antal andra familjer här omkring. Det kommer nog att bli lite likt förra årets Easter Egg Hunt, men utan Lill-Skruttans kompisar W och E. I år ser det ut att bli Lill-Skruttan samt 6 kompisar till henne och eventuellt en del småsyskon till vissa av dem. Lill-Skruttan är redan otroligt exalterad och frågar varje morgon om det kanske ändå inte är lördag just idag. Vilket det än så länge inte varit. Men det är alltså till denna äggjakt som jag ska handla idag. Jag hoppas det ska gå bra. 

11 kommentarer:

Coolaannna sa...

Vilken lycka att få paket!!!

Njut :)

Kram Anna

Marie sa...

Älskar att få paket! Det där paketet ser riktigt mumsigt ut! :)

Era påskplaner verkar riktigt roliga, hoppas allt blir som ni planerat!

Anonym sa...

Jag har också ett sånt där Hello Kitty-ägg, men det fick jag köpa själv :D

eastcoastmom sa...

Underbart paket!

Vad olika det är med påskfirande. USA firar ju inte mycket, det vet jag, men i Spanien kallas det Semana Santa och båfr torsdag och fredag är helgdagar. Men inte annandagen.

Channal sa...

Så kul o spännande med paket! Blir lite extra när det kommer långväga ifrån! Smaska ordentligt! Kram... Anna

Martina sa...

Ah vad mysigt med mera paket! Och med en massa svenskt godis!

Här i Frankrike är det bara annandag pask som är en röd dag. Och här far barnen ocksa ga pa egghunt och leta choklad i alla dess former. Men i ar kommer ju vi fira pasken i Sverige vilket var väldigt länge sen.

Kram

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
Haha ja det gör vi!
:-)
Kram!


Marie,
Ja jag hoppas också att det blir en bra påsk. :-)


Anonym,
Aha där ser man. Hello Kitty verkar poppis.


Eastcoastmom,
Ja visst är det olika i olika länder. Europa tror jag i allmänhet firar fler högtider än är i USA. Iallafall så att man är ledig från jobbet.
:-)


Channal,
Jahaja ja vi ska smaska ordentligt!
:-)


Martina,
Ja vi har inte firat påsk en enda gång i Sverige sedan vi flyttade hit. Det kan säkert bli riktigt fint för en att få fira påsken med familjen i Sverige i år.
Kram!

Västmanländskan sa...

Hoppas äggjakten blir lyckad!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack! :-)

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad roligt med paket och vilket fint Hello Kittyagg! Kan tanka mig att Lill-Skruttan gillade det! Har ska vi ocksa ha brunch och aggjakt pa lordagsmorgonen, det ska bli roligt. Sedan blir det nog paskbuffet pa kvallen.
Hoppas ni far en harlig paskhelg. Pa sondag brukar de flesta kristna ta ledigt (det ar ju en vanlig arbetsdag) men annars ar det inga ledigheter utover det vanliga.
Kram och glad pask!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
vad roligt att ni också ska ha brunch och äggjakt på lördag!! :-) Jag fick tag i ägg och godis idag så det kommer bli skoj att förbereda.
Hoppas ni får en riktigt fin påskhelg!
kramar!