måndag, april 02, 2012

Lövsprickning i Central Park och Middag i Harlem

Här kommer ytterligare lite mer från helgen som just gick. I lördagskväll var vi ju bjudna till våra kära vänner i Harlem. Vädret var inte det bästa, men vi bestämde oss ändå för att promenera västerut genom Central Park för att sedan ta en tunnebana från Central Park West vid 72:a gatan upp till 116:e. Detta eftersom våra vänner bor i Harlem lite väster om Parken. Trots det mulna och lite småkyliga vädret (efter en stund började det dugga lite lätt) var det en skön promenad och Central Park visade upp sin skira ljusgröna vårskrud.

Körsbärsträden har börjat blomma nu. Ungefär 2-3 veckor före normal tid.

En tunn slöja av skira löv kunde skönjas.

The Mall börjar bli grön.


Så många olika nyanser av grönt.

Vissa träd har hunnit lite längre vad gäller lövsprickning.

Körsbärsblom


The Dakota Building i hörnet av 72:a gatan och Central Park West.

Väl hemma hos våra vänner bjöds (som altid) på god mat och dryck. Först en "plockbuffé"

Sedan underbart god gulasch (Lill-Skruttan åt och åt och åt och tyckte det var godare än godast!) och en grönsaks- och bulgurgratäng. Till efterrätt hur många olika sorters glass och glass sorbet som helst (min absoluta favorit var "Blodapelsin sorbeten". M's var "Key Lime". Alla var av märket Ciao Bella.) samt en fruit tart. Lill-Skruttan och C läser tillsammans.

Barnen hade riktigt kul under kvällen. Mest lekte Lill-Skruttan och C, medan lite äldre N kanske tyckte att tjejerna var lite väl små. Men ett tag var han med.

En riktigt skön kväll tillsammans! Eftersom barnen roade sig såpass bra själva stora delar av kvällen fanns det verkligen tid och möjlighet att prata och umgås vilket alltid är kul. Vi var tre familjer totalt och två av dessa är några av våra bästa och äldsta vänner här. Senast vi sågs tillsammans hos M & U var nyårsafton, vilket ju också var en riktigt lyckad kväll. Den tredje familjen träffar vi då och då men nu fick vi veta att de har fått bra jobberbjudande i Indien och flyttar troligen dit i sommar. De var väldigt glada eftersom de har familj i just den staden dit de ska flytta. Det lär bli en ganska stor omställning för deras 7-åriga son N, men jag tror det kommer att bli väldigt bra. Förhoppningsvis hinner vi träffa dem ytterligare någon gång innan de flyttar.

När vi skulle hem var både M och jag så proppmätta att vi bestämde oss för att promenera hela vägen hem. För att gå ner all mat lite. Det är en bit att gå men det var ett bra beslut. En skön promenad. Lill-Skruttan somnade i vagnen. Hemma var vi strax för midnatt.

7 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Oj vad gott det sag ut!!! Och vad mysigt, dessa otvungna traffar med barn som leker och alla umgas ar det basta! Tanker ocksa pa barnen, hur lyckligt lottade de ar som har ett sa rikt socialt liv med manniskor fran alla kulturer!
Harligt med en promenad hem ocksa! Dina fina bilder fick mig att langta efter varen nu, den dar vackra sproda gronskan!
Kram!!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
Ja det ät verkligen härligt med så goda vänner och att sed tillsammans med barn som leker bra ihop är verkligen guld! Att ens barn får ta del av olika kulturer är en av de saker jag värderar högst som utlandssvensk mamma. :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Det såg riktigt gott ut det där! :) Vilken fest det blev. Det är skönt att ha några man känt länge också tycker jag :) Annars kan det lätt bli bara nya bekantskaper, vilket också är roligt naturligtvis!
Att flytta till Indien var ett stort steg! Spännande :)

Sahra sa...

Roligt när man har vänner med barn i samma ålder. Mina vänner fick alla barn betydligt tidigare än jag, så vi har inte riktigt umgåtts familjevis så där.
Kanske fånig fördomsfull fråga, men är det säkert att promenera genom parken mitt i natten? Eftersom ni gjorde det, så förstår jag ju att det är det, men jag blev ändå förvånad. Det känns tryggt för mig som ska åka ensam med sonen. Inte för att jag tror att vi promenerar genom parken mitt i natten, men ändå.
Hoppas du får en fin dag. Kram

Martina sa...

Men gud, hur mycket mat hade dom gjort egentligen?!
Förstar att ni blev proppmätta och ville ta en skön promenad genom CP.
Kramar

finelinan sa...

Men oj så grönt och fint ni har det! Här är det fortfarade rätt beige och brunt tråkigt nog.

Och dubbeloj så mycket MAAT!! Hur orkar ni? Jag hade blivit mätt på bara förrätten...=)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var såååå gott!!!!Och det blev verkligen en härlig kväll tillsammans. Och att se personer man känt ett tag är alltid mysigt. Även om jag blir lite förvånad varje gågn jag inser HUR länge jag känt våra äldsta vänner här i staden. Tycker ändå att hela vår "tid här" känns som "nyligen hitflyttad" men så är det ju verkligen inte längre!! :-)
Kram!


Sahra,
ja det är skoj. I Sverige fick i stort sett alla våra vänner barn låååångt före oss. När vi flyttade därifrån hade nog alla barn, många även 2 eller 3 och vi hade inga då. Så det var rätt kul att komma hit där nästan ingen vi lärde känna då hade barn. Vi fick ett par år till av "icke-familjeliv" tillsammans med vänner här vilket känns kul. Nu har även våra vänner här börjat få barn, plus att vi lärt känna flera barnfamiljer sedan E började på dagis här så de umgås vi nog mest med nuförtiden.
Ang parken, så gick vi INTE genom Central Park hem. Den stängs på nätterna och man får inte gå där. Det är säkert inte farligt men man får inte vistas där efter något visst klockslag. Minns inte riktigt när. Kanske är det inte förrän efter midnatt, men det kan vara efter 22 eller så också? Vet inte riktigt. Vi promenerade hem genom staden. Först södra Harlem och sedan ner längs med 5th Avenue tills vi kom till Metropolitan Museum då gick vi österut till oss. Jag tycker inte du ska oroa dig alls över att promenera med sonen då ni är här. Det är verkligen inte farligt och ni lär inte vara ute på konstiga ställen efter midnatt gissar jag? :-)
Kram!!


Martina,
haha ja de gör alltid massor med mat och det är alltid gott! :-)
Kram!


Finelinan,
ja det har verkligen blivit grönt och fint här nu. Snart är nog de flesta träd och buskar helt gröna skulle jag tro.
Och mat ja, det var det gott om haha! De bjuder alltid på en massa gott och vi åt typ hela kvällen hahaha!
Kram!!