söndag, april 08, 2012

Easter Egg Hunt i bilder - del 1

Ja, dagens Easter Egg Hunt blev otroligt lyckad, om än lite smått kaotisk just under själva "jakten". Åtta överexalterade barn i 3-årsåldern svänger fort mellan högsta lyckoruset och känslan av katastrof. Så det var skratt och några tårar, men mest skratt dock. Vädret var riktigt fint med solsken fast en ganska kylig vind. Typiskt vårväder med andra ord. Varmt i solen och lite kyligt i skuggan.

Vi träffades inomhus innan och barnen var minst sagt uppspelta.

Här ställer de upp sig med sina korgar och hinkar i väntan på att få börja sin jakt.

SÅ gick "Startskottet" och alla for iväg i världens fart. Det låg en hel del ägg på gräsmattan som de redan spanat in.


På språng

Även här inne i trädplanteringen syntes så färgglada ägg här och var.

Såhär glad blir man när man hittat påskägg!

Leta leta leta

Och så kollades det då och då med kompisarna hur många ägg de hittat.

Ägg bland tulpanerna.

Lilla E gillade "äggskalen" bäst.

Koncentration.

Titta mamma så många fina ägg!

Lill-Skruttan och W kollar in varandras äggskörd.

O visar upp sina ägg.

De yngsta äggletarna var L's lillebror och R's lillasyster.

Ett stort och fint och randigt!

C visar ett av sina stora ägg.

Efteråt öppnades det ägg och åts godis på gräsmattan.

C och L med sina fina korgar.

Ett nöjt gäng.

I några av äggen hade jag lagt paket med russin som var "doppade i yogurt", men det tror jag inte var så poppis bland barnen. Lill-Skruttan gillade dem inte alls.

W med sin pappa kollar in påskäggen.

Efter själva Äggjakten blev det Knytisbrunch utomhus. Alla hade vi tagit med oss något att äta och/eller dricka. Med åtta familjer var det en riktigt lyxig brunch med en massa gott! Alla ungarna sprang runt som yra höns, höga på socker och solsken. Men bilder från detta kommer senare.

12 kommentarer:

Marie sa...

Vilken härlig Easter egg hunt! Mysigt att ni har hittat så många andra familjer med barn i samma åldrar så ni kan umgås så här, det är ju verkligen kanon!

Channal sa...

Vilken liten solstråle! Lill Skruttan ÄR så söt! Kul med äggjakt! Här är det bara 17 åringen (den yngsta) som vill leta efter sitt ägg! Hon hittade ägget rätt så snabbt i linneskåpet =)

Ha en god fortsättning på påsken Fina du! Kram Anna

Anonym sa...

Vilket perfekt solskensväder ni hade!=) Jag tycker egg hunt-traditionen är så himla mysig! Mina syskonbarn är ju mer amerikaner än svenskar i sina traditioner, så när vi för två år sedan åkte till Niagarafallen över påsk så fick vi ordna egg hunt i hotellsviten åt dem. Men det gick det med!=)

Steel City Anna sa...

De ser helt vilda ut :) Har sett äggjakt i parken imorse, det gick rätt vilt till med lika mycket skratt som skrik och MAMMA HAN TOG MITT ÄGG!!! Kanske gulligast på bild :)

Saltistjejen sa...

Marie,
ja det var både roligt och mysigt. Och jo vi har lärt känna många familjer här eftersom barnen går på dagis. I stort sett alla vi umgås med här som har barn är folk vi lärt känna via dagis. Ett par andra vänner också som har barn men de flest är andra dagisfamiljer. Jätteskönt är det iallafall att vi har vänner och Lill-Skruttan också, på så nära håll.


Channal,
tack!! Och ja äggjakt är skoj men det kan ibland bli lite bråk om vem som hittade vilket ägg först... ;-)
Kul att din dotter fortfarande vill leta ägg ändå.
Kram!


pennysdagar,
ja det blev ett väldigt bra väder. Lite småkylig vind, men om man var i solen var det riktigt varmt. Äggjakt är himla skoj och jag förstår verkligen att barn älskar det. Kul att ni hade en äggjakt vid Niagrafallen, även om det blev inomhus. Allt går! :-)


Steel City Anna,
hahaha ja det var de också. Men trots några tårar hos vissa så tycker jag att det hela gick väldigt bra. Mest var de glada och överlyckliga. :-)

Trillingnöten sa...

Vad kul att leta så många ägg :) Det är alltid roligt att få leta mer än ett :) Russin med yoghurt är kanske en besvikelse om det finns godis i andra! hahaha!

Sahra sa...

Vilken härlig tradition! Krävs dock lite mer engagemang än att fylla ett påskägg med godis. Men betydligt hälsosammare. Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp det är nästan mer själva jakten som de tycker är kul. Skulle nog kunna fylla äggen med nästan vad som helst haha och de skulle ändå gilla att leta.
Fast inte russin doppade i yoghurt tydligen, hahahaha!! ;-)

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja det är en rolig tradition! Om man inte har tid skulle man ju kunna gömma tomma ägg också dom de får leta och sedan "växla in" mot en godispåse kanske? :-)
Jag hoppas att ni har det bra trots att påsken är överjobbig för er. Har tänkt på dig och din familj lite extra nu under just påsken.
KRAM!

Västmanländskan sa...

Wow, så trevligt det såg ut!

Desiree sa...

Vilken lycka man ser hos de små inför sin easter egg hunt. Precis så som det ska se ut. Vad skönt att ni kunde köra brunchen utomhus också.
Glad Påsk.
Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var det verkligen!
:-)


Desiree,
ja de var hur glada och lyckliga so helst! :-) och visst var det extra skönt att kunna ha brunchen utomhus också.
Kram!