fredag, april 13, 2012

Blommande Park

Våren har nu kommit in i nästa fas skulle man kunna säga. Eftersom det ändå varit en lite kyligare period nu sedan den där första värmen i mars, så stannade allt upp lite vilket jag tyckte var skönt. Att inte ha hela den ljuvliga våren överblommad på två veckor, utan istället kunna få njuta under en längre tid. De här bilderna tog jag för en vecka sedan då jag promenerade i Central Park. Nu lär det ha hunnit slå ut ännu mer där och under de kommande dagarna då värmen ska återkomma gissar jag att det kommer att hända mycket i Parken.

Blommande träd och picknickande och/eller solande sällskap på gräsmattorna.

En av mina favoritplatser i Central Park.


H.C Andersen


Red Bud Tree

Och här på lite närmare håll.

Och här Kwanzan Cherry Blossoms


En av statyerna i Parken (längs vägen från The Boat House upp mot Metropolitan Museum) föreställer en panter som hukar till srpång uppe på klippan intill vägen. Jag gillar denna staty mycket eftersom den smälter in i omgivningarna på ett så naturligt vis. Det är lätt att missa den. Den är av brons och det var skulptören Ewdard Kemeys (1843-1907) som skapade den och den heter "Still hunt".

Är det någon som vet vad detta är för blommor? De påminner mig om sommarblomster man kunde se i dikesrenen hemma i Sverige på somrarna.Fina vårdagar är Parken full av folk som joggar, cyklar, kör inlines och såklart promenerar.

Sydöstra hörnan av Metropolitan Museum of Art.

Här skymtar Cleopatra's Needle (eller the Eguptian Obelisk som den ju egentligen heter) igen som jag skrev om tidigare.

En rosa dröm.Promenaden fortsatte upp till The Reservoir, men de bilderna sparar jag så att det inte blir alltför många här. De kommer. Lite senare. Nu är det fredag och om endast en vecka kommer våra älskade vänner och hälsar på. Det ska bli otroligt roligt och jag längtar verkligen! På tal om Sverigebesök, så kommer jag att ta paus från Fredagstemat under denna månad. Jag har ju redan missat förra fredagen. Nästa fredag anländer våra vänner och jag kommer därför inte att ha tid för temat vare sig då eller fredagen därefter. Alltså känner jag att jag lika gärna kan ta en paus under april månad. Ledsen Pettas-Karin, men så får det bli. 


16 kommentarer:

Liz sa...

Vilka fina bilder som alltid. Det ar sa harligt att kunna titta in hos andra bloggare och nar dom ocksa garna fotograferar omgivningarna dar dom bor/reser sa ar det ju annu roligare. Det ar sa spannande att lara kanna platser som man aldrig varit pa genom ogonen hos nagon annan, istallet for att lasa i en bok eller pa natet och bara fa stylade bilder fran olika resmal, far man en helt annan oftast mycket battre bild av platsen.

Jag har aldrig haft mojligheten att besoka NYC, tack for att jag far lara kanna NYC genom dig. Nar jag/vi val kommer till Central park nagon gang kommer jag kanna mig som hemma! :)

Stor kram och vad harligt med snart Sverigebesok!!! :)

Saltistjejen sa...

Liz,
javisst är det otroligt häftigt att man faktiskt kan lära känna en plats, och lära sig tycka om den via olika bloggar! :-)
Jag gillar också, just som du säger, detta att man kan få mer "vardagliga" bilder när man läser bloggar jämfört med om man ser hemsidor från resebyråer eller liknande. Hoppas du någongång får möjligheten att komma hit för det är verkligen en helt fantastisk stad på så många vis!
Kramar och ha en fin helg!!

Steel City Anna sa...

Våren är den vackraste tiden! Fina bilder!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
ja våren är fantastiskt vacker!!!
:-)

Annika sa...

Såsdär ser det ut hos mig också, fast vi ligger lite före er.
Eastern redbud har slagit över och blivit nästan grön. Kwanza börjar helt blomma ut.
Jag missade helt de vita paradisäpplena medan vi kryssade, dogwooden börjar blomma ut. Men fortfarande finns många fina exemplar. Blomman ser ut som sommarflox, men jag har sådana i min trädgård och de är lååångt ifrån blommande än, så det kanske inte är sådana iaf?
Ska titt lite och se om jag ser sådana blommor här också.
DE är verkligen fina.
Doftar de gott? isf är det nog floxen...
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp ni ligger nog någon vecka eller lite mer före oss tror jag. Det brukar ni ju göra. :-)
Här blommar Dogwoodträden nu och är väldigt fina och så gör även Paradisäppelträden. Så vackra!
Aha, sommarflox alltså. Kul. Ska googla det och se om det kan vara det, men det låter konstigt ifall dina inte alls blommar nu??? Tror inte de doftade så mycket faktiskt. Lite kanske men nu minns jag faktiskt inte.
Tack för förslagen iallafall!!
Idag har vi verkligen en sommardag här!!!
KRAM!

Anne sa...

Jättevackra bilder, verkligen! Ser ut ungefär som här, våren var så sen och kall men blomningen av allt kom rätt snabbt ikapp ändå. Var ute för en stund sen, man blir så lycklig i hela kroppen av den skira grönskan. Baksidan är dock pollenallergi, bläää...
Förresten, ser här i högra kolumnen och över "ser just nu" att du har The Killing. Nu är jag så nyfiken höra, vad tycker du om serien??? Jag älskade den, gillade stämningen och atmosfären i den samt att jag alltid är svag för just deckargåtor som går i lite långsammare tempo och inte bara handar om snabbt tempo a´la CSI utan där man även går på djupet med karaktärerna och visar mer "riktiga" människor (inga superstylade Hollywoodskådisar utan de känns som folk är mest).
Min M såg aldrig säsongen då den gick på tv förra året men jag pratade mig varm för den så har kolat boxen nu, han för första gången så han kunde komma ikapp nya säsongen. Även han blev biten.
Bla bla från min sida här. MEn som sagt nyfiken höra vad du tycker, kanske inte alls din stil av nåt du skulle säga bra tv????? KRAM

Sahra sa...

Såg årets första körsbärsträd blomma idag. Lite skirt och försiktigt i snålblåsten och regnet. Kram

Saltistjejen sa...

Anne,
ja just ja ni hade tvärtom mot oss en väldigt sen vår. Här var den ju extra tidig, men det har (som tur var) varit ett par veckor med något kyligare väder så den stannade upp något. Annars hade den varit över redan vilket varit synd.
Jag tycker The Killing är super!! Som du säger är det karaktärsbaserat och otroligt välspelat! Har du sett det danska originalet??? Vi kollar denna säsongen via Netflix (streaming) så vi har inte boxen. I stort sett alla de TV-serier vi följer är via Netflix eller så köper vi dem på iTunes. :-) Smidigt tycker jag!
har ni sett Luther den brittiska serie med Idris Elba i huvudrollen. Om inte så gör det! tror du skulle gilla den! Två säsonger (korta) finns vad jag vet och de är otroligt bra!
Kram!

Saltistjejen sa...

Sahra,
vad härligt att det börjat komma igång även hos er! Då har ni det vackraste kvar!!
:-)

Anne sa...

Vad kul du/ni också fastnat för Killing! Super serie som sagt. Ah, en brittisk serie som heter Luther. Det ska jag lägga på minnet och kolla upp å det snaraste.
Jo, jag har förstått Killing bygger på en dansk serie (som jag icke sett), läste nu inför starten av säsong 2 att amerikanska Killing dock skrivit om och ändrat karaktärerna så har man sett eller känner till danska varianten lär det tydligen inte vara samma mördare i den amerikanska versionen.

Anne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lotta sa...

Älskade park!!! Den är speciell på våren och hösten tycker jag. Man får inte nog helt enkelt.

Läckert att ni har så nära!!


Ha en skön fredagskväll. Imorgon ska det ju bli toppväder :)

Kram!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja jag tror verkligen du skulle gilla Luther. Och intressant att de faktiskt gjort om The Killing såpass mycket från originalet.


Lotta,
ja den Parken är verkligen fantastisk! Vår och höst är också mina favoritårstider här. Och då är Parken som allra vackrast. Även om jag nog ändå tycker den är magisk alla årstider och i alla väder.... Men visst, vissa tider är den ju ännu mer magisk! :-)
Kram!!

llng sa...

Jättefina bilder och härligt väder ni har. Vi har regn och fortf kallt här hemma i Götet... gick i dunjackan imorse... haha.

Saltistjejen sa...

ling,
å tack vad glad jag blir!
Hoppas ni får fint vårväder snart där hemma i Sverige också!
Kram!