lördag, april 21, 2012

Nu är de HÄR!!!

Idag, lördag kom våra efterlängtade vänner!!! Planet landade helt enligt tidtabell på Newarks Flygplats och M tog med sig Lill-Skruttan i en hyrbil och hämtade upp dem. Själv mötte jag upp lite senare vid den lägenhet där de kommer att bo. På 15:e våningen ett par kvarter från oss. Känslan när de klev ur bilen och man fick krama om dem var sådär underbart härlig som den är när man träffar personer man håller mycket av och som man inte sett på länge. Visserligen träffade jag dem i somras då jag var hemma i Stockholm, men jag hann inte prata så mycket med dem den gången eftersom det var de själva som bjudit in till en stor sommarfest, och man då självklart fick lova att dela "umgängestiden" med en hel drös andra gäster. Så nu känns det fantastiskt att riktigt få rå om dem en hel vecka!

Igår kom Lill-Skruttans nya bilbarnstol. M monterade och redan idag fick hon ju premiäråka i den på väg till flygplatsen. Bilresan hade gått hur bra som helst och M berättade att Lill-Skruttan suttit och njutit med nedvevad ruta och ansiktet riktat snett upp mot vinden. Hon tycker väldigt mycket om att åka bil vår tjej. Troligen för att vi gör det så otroligt sällan att det för henne är ett riktigt äventyr. 

När vi alla kommit tillbaka hem hit till oss hade Lill-Skruttan tinat upp lite mer och var riktigt pratsam. Hon visade sina saker och det blev till och med en lässtund i sängen.

Middag beställdes hem från en av våra favorit-Kinaställen. Gott gott!

Det är så fantastiskt när man återser gamla vänner och känslan, trots att man inte sett ordentligt på hur många år som helst, ändå bara "fortsätter där man var" på något sätt. Som om man sågs härom veckan. Känslan är exakt densamma som på den tiden man sågs ofta och mycket. Trots att så mycket hänt i allas våra liv. Det tycker jag är underbart och det gör att man inser att riktig vänskap verkligen håller oavsett avstånd både i tid och rum. Mycket prat och skratt blev det, som alltid när vi träffas. Strax efter 19-tiden sade vi "Hej och Godnatt" till våra då ganska trötta vänner. De hade dock som mål att hålla sig vakna fram till 21-tiden. Imorgon får vi se vad vi hittar på. Tyvärr säger väderleksrapporten att det ska bli regnigt värre så troligen kommer det att bli lite mer "inneaktiviteter". Kvällen i övrigt har fortsatt i ganska lugnt tempo. Mycket lek och bus med Lill-Skruttan har det blivit vilket är lite extra mysigt tycker jag. Men nu sover hon gott och jag och M ska nog ta det lite lugnt i TV-soffan.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Vad härligt och kul att få besök av goda vänner från Sverige. Det var ju toppen att ni hittade en lägenhet där de kunde bo inte alls långt från er. Det underlättar ju mycket. Ha nu en härlig tid tillsammans. Som sagt NY är så otroligt vårvackert nu att det måste vara bästa tidpunkten på året att besöka denna stad.
Kram!

Trillingnöten sa...

Vad underbart kul med vänbesök! Det gör så himla mycket att få träffa folk man verkligen känner, på det där djupa fina sättet :) Sedan tidigare! Jag hoppas ni får en fantastisk vecka!

Miss Marie sa...

Mysigt med besök, det är ju alltid så kul! :)

Lotta sa...

Superkul o underbart att träffa goa vänner! Vad fint att de kan bo nära men ändå ha sitt eget. Ännu inget regn så hoppas ni slipper det!

Ha så roligt!!!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Ja det är verkligen så härligt att de kommit! Just nära vänner från Sverige är vad jag saknar allra mest. Och numera när man inte turnerar runt i Sverige mycket vid hemresorna dit utan mest prioriterar familjen så blir det inte att man ses så ofta. Och när man gör det är det ofta ganska kort.
Kram!


Trillingnöten,
Ja det är ju väldigt speciellt när man träffar vänner man känt länge länge. I detta fallet är det en av mina bästa vänner som träffade en av M's gymnasiekompisar (på vår inflyttningens faktiskt då vi bodde i Stockholm) och som då blev tillsammans! Jäteroligt. sedan dess har vi setts mycket och ofta under den tiden vi bodde i Sverige. Haft semester tillsammans och ja de är verkligen några av våra käraste vänner.
Kram!


Miss Marie,
Ja underbart!


Lotta,
Ja de hade ändå inte planerat att bo hos oss. Lire för trångt för alla. Utan hade bokat ett hotell. Men det är ju perfekt att vi nu kan bo så nära plus att de år ett mycket bättre boende samt för en mindre kostnad.
Kram!

Liz sa...

Harligt med besok!! Jag kanner sa val igen det dar du skriver att med vissa vanner spelar det inte nagon roll hur ofta/sallan man ses, man tar vid dar man lamnade senast man sags. Det ar det som utgor riktig vanskap, att man kan halla den aktiv och kanna sig nara och dela vardag och tankar aven om man inte kan ses ibland med flera ar emellan.

Da jag har bott manga ar utomlands, bott i olika lander och "samlat pa mig" vanner runt om i varlden fran olika lander och olika miljoer, ar det manga som forsvinner efter en tid och de som stannar kvar ar efter ar, ar de verkligt sanna vannerna. Parlorna som man ska vara radd om!!

Hoppas ni nu far en riktigt fin tid tillsammans! Som liten sidonot, lite kul att er tjej tycker det ar sa kul att aka bil. Givetvis forstar man det nar det inte blir sa ofta, men man smaler lite nar man tanker pa alla ganger man far truga och muta gnalliga barn in i bilen...:) Efter langa pass i bilen under flytten vet dom ju inte om det blir en kort resa eller en langre...Fin bilstol! Har tankt pa en sak, har aldrig akt taxi med mina barn har i USA, i Sverige nar jag bestallde taxi bad jag ju alltid om barnstol till Cassie da nar hon var mindre. Antar att ni ibland kanske tar taxi i storstaden? Har dom bilstolar/bilkuddar till barnen i bakluckan som dom kan slanga fram eller ar det helt utan "pa egen risk" om man vill aka taxi??
Stor kram!!

Saltistjejen sa...

Liz,
ja det är verkligen något speciellt med vänner man känt länge och under flera "perioder" i livet. En del av dem blir sådana där vänner som det inte spelar roll hur ofta eller snarare hur sällan, man ses för NÄR man väl gör det är det som om ingen tid gått. Iallafall vad gäller ens vänskapsrelation, vilket är såååå härligt!!
:-)
Ang bilbarnstolar och taxi här är det inga "vanliga" taxis som har det. Alltså de ma kan vinka till sig från gatan. Däremot tror jag det finns något eller ett par bolag mans kan ringa och förboka taxi inklusve bilbarnstol. Vi har gjort det en gång när vi skulle till flygplatsen. Men annars har vi antingen släpat med vår egen stol (vilket bara fungerar om vi ska ta en taxi hem till någon och sedan vet att vi ska tillbaka hem till oss direkt med taxi efteråt) eller så har vi suttit med E i knät vilket inte är säkert såklart, men om man ska kortare sträckor har vi gjort det ett par gånger. Men oftast tar vi ju tunnelbana eller buss här så taxi blir det rätt sällan. Iallafall när vi har dottern med.
Kram!