måndag, april 16, 2012

Vart tog våren vägen?

Ja det kan man fråga sig för idag ska det bli 30 grader ute. Och sol. Rena rama sommaren med andra ord. I morse när jag gick med Lill-Skruttan till dagis var det redan 22 grader. Jag ska försöka att komma ut och gå och handla INNAN det blir alltför varmt ute. Så det blir förhoppningsvis snart.

Idag blev det t-shirt och inga-strumpor-i-mina-sandaler.

Hej vad det går! 
Här alldeles strax framme vid dagisdörren.

Och innanför dörren parkeras alla scooters. Lill-Skruttans med den gröna hjälmen.

I morse blev det lite vattenfärger då vi kom in i Green Room.

13 kommentarer:

Sahra sa...

Underbart. Scooter-parkering. Så sött

Saltistjejen sa...

Sahra,
tack!
:-)

Martina sa...

Härligt med sa varmt väder! Vi har haft mest regn och kallt här den senaste tiden, men snart sa ska vi ocksa fa lite sol och varmare temperaturer!

Vad underbart att kunna köra scooter till dagis! Och det är visst manga som gör det! Häftigt med scooterparkering pa dagis!

Kramar

Coolaannna sa...

Vilken underbar dag Saltis!

Jag njuter av att se T-shirts med bara armar och jag känner att jag läängtar tills det är 30 grader hos mig!

Lilla Skruttan är så söt med sin scoter!

Kram Anna

Anonym sa...

Nämen, åh så sött med den lilla scooterparkeringen!=)

Annika sa...

Jomen, nog är det varmt. Men det har ju varit en osedvanligt varm vår OCH vinter.. Mars var den mildaste sedan man började mäta temperaturerna.
Ja, nu blir det KNÖKHETT!
Men det ska visst bli lite svalare.
Här i DC hade vi ett par dagar i mars också då det var över 30 grader. PUUUST!!!!
NOG slog det till tidigt iår.
Gulligt med alla scootrarna innanför dörren.
kram!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är skönt, men jag föredrar ju egentligen att våren håller i sig lite längre och att det inte blir 30 grader pang. Men det ska bli något svalare igen om ett tag. :-)
Scootern körs nästan varje dag till och från dagis, men så bor vi ju också otroligt nära.
Kram!


Coolaanna,
ja, jag kom just hem från min promenad till mataffären och det är verkligen sommarvärme ute nu. Hoppas ni får lite värme snart ni med!
Kramar!


pennysdagar,
ja men den är egentligen till för vagnar också. Men såhär på våren är det oftast färre vagnar. Och scootrar och cyklar kommer fram. :-)
Kram!


Annika,
japp det ska väl bli "neråt 20" eller så framöver i veckan. Iallafall hos oss. Idag var det varmt ute men än slpper vi köra ACn iallafall! Skönt!
kramar!!

Fourmum sa...

Ja här har vi inte kommit så långt att man klagar på värmen ;) Snygg parkering! ;) Kram

Saltistjejen sa...

Fourmum,
nej men vämen kommer nog snart till er också skulle jag tro. Här var det väldigt varmt idag mitt på dagen, men än slipper vi ha ACn på iallafall. Och DET hoppas jag vi slipper ett bra tag till...
Kram!

Liz sa...

Harliga bilder och vad roligt att ni har sa nara dagis och att er tjej tycker det ar sa roligt med scootern och vill aka hela tiden! Och vad duktig hon ar!! Jattekul kort pa scooterparkeringen! :)

Varmt ja, herregud, vi har ju haft sommar lange nu men sa hade vi nagra dagar med kyligare vader eller, i var mening menar jag da svalare typ som svensk sommar...Kolla in min vaderruta pa bloggen, upp over 95F/35C i veckan...redan. Har har vi takflaktar pa i vissa rum och AC'n sa lite som mojligt, mest fram pa kvallen for att kyla ner i sovrummen. Det blir ju jattedyrt att ha den pa hela tiden och sasongen ar ju lang har..
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Liz,
tack!! Och jo, vi bor alldeles intill dagiset vilket är otroligt bekvämt.
Scootern har verkligen blivit en hit! Ett tips till dina yngsta faktiskt. De har ju nått åldern då de skulle klara av just en Kick Scooter galant! :-)
NI har det verkligne VARMT!! Puh! Jag tycker det var lite för varmt här igårkväll och nu inatt, men ni har ju ännu varmare!! Puh!!
AC kör vi mycket på sommaren framförallt på kvällarna/nätterna. Annars kan jag bara inte somna. Visst blir det dyrt. Här är det tvärtom mot Sverige då man har höga elpriser på vintern för att man måste värma bostäderna, men här på sommaren då man måste kyla dem. ;-) Vi bor dock inte så stort vilket såklart underlättar en del. Det måste bli bra mycket dyrare att t ex kyla ett helt hus med flera rum! Vi har ju bara två. ;-)
Kram!!

Liz sa...

Jag kikade pa scootern faktiskt, men mina visade inte intresse alls, snubblade over den och fattade inte hur man skulle gora...kanske vantar med den anda tills dom far vaxa pa sig lite. Dom ar ju ganska sma for sina 2 ar..

Ja varmen...herregud. Kan bli galen over hur daligt det ar med isoleringen i husen, det blir som du skriver varmt och klibbigt inne pa en gang. Kyler inte ner riktigt sa man kan oppna upp och fa in frisk luft heller..Hopplost. Vi har varit vana att haft innetemperatur runt 70-72 grader eller sa, och har det kommit over det satt pa ACn, men nu kommer vi upp i over 80 grader inne redan vid lunchtid. Jattejobbigt. Men det blir dyyyyyr elrakning for att kyla ner huset hela tiden, sa vi hardar ut annu och satter pa takflakten i vardagsrummet och sovrummen nar dom vilar och sen AC'n bara ett par timmar pa kvallen infor natten. Men det ar svart att lata bli att ga och knappa pa den..Nar det gar upp mot 110-120 grader i sommar far jag val ta barnen och ga runt i Walmart eller nagot under dagen...haha! Dar ar det ju AC pa! Nej men skamt och sido, grannarna sa att dom har satt sin AC sa den slar pa nar man gar over 78 inne, men anda har dom en elrakning pa over $300 i manaden...Annu har vi inte natt den nivan, men sasongen har ju bara borjat..Tva rum ar ju helt klart pa gott och ont. Klart mindre att kyla ner, men det ar ju sa ni bor ju i storstan, dar ar det ju helt normalt. Ar man van vid hus och manga rum ar det svart att tanka sig smatt boende igen. Har ni mycket mobler och saker i forrad eller har ni bara flyttat med vissa saker fran Sverige eller hur gor ni med allt?? Hur lange ar planeringen att ni vill bo kvar?

Kramar till dig i varmen...:)

Saltistjejen sa...

Liz,
aha kanske är de lite små då? Men jag vet de som har gett sina barn den scootern när de fyllt 2 och det har gått ganska fort för dem att lära sig. Så kanske under sommaren??
:-)
Vibodde inte så stort i Sverige heller och de få möbler vi hade där står kvar i lägenheten som vi hyrt ut i andrahand sedan dess vi flyttade. Vi får väl se hur länge till vi kan få hyra ut.
Och visst är det svårt att tänka sig att bo trångt och smått igen när man bott stort. Det förstår jag. Vi hade större lgh i Stockholm än vad vi har här, och då var vi endast två personer. Nu har vi ett barn och två katter också. Men det går ändå väldigt bra måste jag säga. Man anpassar sig haha!!
Men mer yta står definitivt på min önskelista!
:-)
Kram!!