torsdag, april 05, 2012

I söndags

Det är ju redan torsdag, men jag vill ändå visa lite bilder från i söndags eftermiddag då vi trotsade det ganska mulna och lite småruggiga vädret och gick ut en sväng i staden. Vi tänkte ta oss till Legoaffären intill Rockefeller Center. Så vi gick mot 5th Avenue och där var det som alltid hur mycket folk som helst. Jag tycker det är ganska jobbigt att gå just längs med 5th Avenue här uppe (särskilt med barnvagn) på grund av att det alltid är tjockt med folk här, men någongång då och då är det ändå okej.

Passerade ett skyltfönster med lite udda skor.

Flames någon??!

Innan vi gick till Legoaffären blev det en sen lunch på Bill's Bar & Burger. Ett helt okej ställe och bra för barn. Lill-Skruttan hade redan på vägen dit sagt att hon ville ha milkshake så att så fick det bli.

Grönsaker " the American Style"; fries och lökringar....!

Så blev det sedan Legoaffären.

Lego i lösvikt kan man köpa här om man vill.

Det blommar så fint nu.

Fast skridskor kan man fortfarande åka på den klassiska isrinken.
En väldigt lagom söndagsutflykt. När vi skulle hem började det regna så istället för att gå en lite längre promenad tog vi en rask promenad tillbaka. Skönt att ha kommit ut, men skönt att vara tillbaka också.

Gårdagens tur till Target gick bra. Men det tog lite tid. Jag fick i vilket fall som helst tag på både ägg och innehåll, så det kan nog bli en riktigt bra äggjakt på lördag. Under kvällen gick jag ut och träffade vänner på en av pubarna runt hörnan. Vi arbetade alla tillsammans på samma labb då jag först kom hit. Det var så himla roligt att ses igen. Vi försöker att ses någongång varje månad men nu var det nog mer än en månad sedan vi sågs sist. Det blev iallafall varsin burgare och lite allmänt prat om vad som hänt sedan sist. Skoj! Det känns bra att vi kan hålla kontakten även om vi nu alla är på helt olika ställen om dagarna.

14 kommentarer:

Marie sa...

Lego i lösvikt? Lysande! Det skulle min man gilla!:) Milkshaken ser riktit god ut! :)

Saltistjejen sa...

Marie,
Javisst, lego i lösvikt. Hur mycket som helst nästan vad gäller färg oformlig på bitarna. Två väggar från golv till tak.
:-)

Trillingnöten sa...

Dit ska vi gå när vi kommer i sommar! Måste se till att gå dit innan turistsäsongen startar på allvar :) You know what I mean. Haha...
Target är ju mina hemtrakter! Me like. Det tar ju ett tag från dig, men gångavstånd från där vi "bor"...Jag tycker om variationen som finns. Ha en härlig skärtorsdag!

Desiree sa...

Kul att få se lite bilder från din söndag. Ser vårigt och vackert ut. Usch grönsaker " american style" är verkligen inte min style kan jag säga. Gick in på ett sådant typ av hak igår men vände då jag läst menyn och så fick vi leta reda på något annat och hittade något som var betydligt bättre.

Hi hi roliga och udda skor. Lite för udda för min smak faktiskt. Jag tror jag känner mig för gammal för skor med flames på dessutom skulle jag aldrig klara av att gå i så höga klackar.

Vilka härliga påskpaket ni fått från Sverige fyllda med godsaker. Glad påsk by the way. Vi missar påskkänslan men mig gör det inget för vi har ju så fullt upp med annat på denna road trip.
Kram!

Mallis sa...

Vi ska nog försöka hinna med en tur till Rockefeller Center. Det var kallt och vinter sist vi var där och det skulle vara kul att se det igen. Önskar så att jag vågade åka upp i Top of The Rock men jag pallar nog inte det med min höjdskräck.

Tänkte ta och maila dig någon dag framöver. Skulle verkligen vara kul med en liten playdate. Känner på mig att de åtta dagar vi ska vara i NY kommer gå fort.

Ha en Glad Påsk och lycka till med äggjakt och allt vad det är.

Kram

Sahra sa...

Sista kvällen i NY satt vi vid Rockefeller och käkade och drack vin och gick bananas i Legobutiken. Det var en underbar och ljummen kväll. Magisk helt enkelt. Legobutiken i Köpenhamn påminner lite om den vid Rockefeller. Sååå läckert med lösviktslegot.
Kram

olgakatt sa...

Klart att lego ska vara i lösvikt så att fantasin kan blomma istället för att ungar ska behöva hjälp av vuxna för att bara bygga efter ritning (vilket också kan vara bra nån gång men inte alltid och inte i första hand - enligt min mening).
Nytt och löjligt i legoutbudet är skärt "flicklego". Det ska väl finnas ALLA färger till ALLA ungar!
En gång gav jag en låda lego till en liten flicka. Då tog mamman undan den och sa att den sparar vi till lillebror - som var nyfödd då. Mina vilda protester möttes med höjda ögonbryn och tösen blev helt förvirrad - hon ville ju ha sina legobitar och fattade ingenting.

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja du tyvärr är det ju nästan alltid mycket folk just här. Oavsett årstid och oavsett dag. Det verkar vara ett av de ställen som alla turister bara måste se haha! :-) Men visst, det finns ju dagar eller säsonger som är ännu värre än andra. ;-) Om ni kan gå en vardag underlättar det ju. Fast på sommaren är det nog tyvärr rätt fullt varje dag....
Target är super! Det går rätt fort för mig att ta mig dit ändå. Tar den "nya" expressbussen och då är man där på ett litet kick! :-)
Kram!!


Desiree,
ja det är vårigt här nu. Haha, jag gillar faktiskt American veggies, men bara ibland och det blir alltid en massa kvar... Men som sagt, I like it! :-)
Skorna såg lite kul ut men jag gissar att de var för skyltningen och att i stort sett ingen skulle köpa dem? :-)
Glad påsk till er med även om ni nu gör annat än firar just påsk. Tycker er resa lätt vore ett klart roligare alternativ än att äta ägg haha! :-)
Kramar!


Mallis,
japp en liten tur till Rockefeller Center hinner ni säkert med om ni vill det. Synd att du har höjdskräck för Top of the Rock är himla bra! Man ser Parken otroligt bra däruppifrån.
Maila gärna så kan vi se om vi kan träffas. Hade varit superkul.
Kram!!


Sahra,
vilka underbara minnen du har från just RC! Härligt. Legoaffären i Köpenhamn har jag aldrig besökt men det är toppen att köpa lego i lösvikt!
Kram!


olgakatt,
ja lego i lösvikt är verkligen fantstiskt bra! Sedan håller jag inte ehlt med dig om att "flicklegot" är dåligt. Själv tycker jag nog att alla sätt är bra att få både tjejer och killar intresserade av att leka och skapa med lego. Oavsett färgen på legobitarna. E älskade sitt "flicklego" som är ett djursjukhus och jag har inget emot att hon leker med en häst en hund och en igelkott i ett pastellfärgat legosjukhus med blomlådor i fönstren istället för en vanlig legogubbe och en legobil. Så länge hon använder sin fantasi och gillar att bygga så tycker jag att det spelar mindre roll hur legot ser ut. :-)
Det som är så bra med att kunna köpa lösviktsbitar är ju att man då lätt kan komplettera de olika "färdiga byggsatserna" också om man vill med olika färger och typer av bitar! :-)
Sedan finns ju många "lådor" också som har blandade bitar men ingen direkt "byggsats". De är ju ännu bättre om man vill kunna bygga mer fritt och använda sin egen fantasi. Fast även dessa finns i tjej- resp pojkvarianter men återigen, så tycker jag inte det spelar någon roll faktiskt. Alltså vilken färg min dotter vill ha på sitt lego. :-)
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Vilka sköna bilder! En Legobutik i NYC? Det måste jag berätta för brorsonen (11 år). Hans föräldrar tycker att han är för gammal för att leka med Lego! Det tycker inte jag!!!

Trevlig helg och en riktigt skön och glad Påsk!!! Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack! Och jodå det finns en Legoaffär här! Den är inte så stor, men de har ändå en hel del. Att vara 11 och gilla Lego är väl helt normalt??? Tycker iallafall jag. Min man älskar Lego och han är betydligt äldre än 11 kan jag meddela. ;-)
Kram!!

Martina sa...

Galna skor, milkshakes, fries o lökringar som grönsaker och Legos i lösvikt - so NY!

Lotta sa...

Den där Legoaffären är så cool! Gillar den!

Oj vad ser blommigt och grönt ut. Jag kommer inte känna igen mig när jag kommer tillbaka ;)

Här är det jätteskön påskkänsla och det är njutningsfullt. Var en tur ute på Djurgården idag och Rosendal. Skir vår, varma solstrålar, vackra vårlökar, påskris, barn, vovvar, mycket bullar och kaffe utomhus.

Glad Påsk!

Kramar!!

anna of sweden sa...

Åh, vad jag gillar dina bilder. Är glad att jag får min dagliga NYC-dos hos dig!

Stor kram och glad påsk!

Saltistjejen sa...

Martina,
haha ja skorna var verkligen lite "egna" minst sagt! Och vår söndag var rätt New Yorkig det kan jag hålla med om. :-)


Lotta,
leLegoaffären är super tycker jag! Fast ofta heltpackad med folk. Man ska helst gå en vardag antar jag... ;-) Här är väldigt blommigt och grönt nu. När du kommer tillbaka kommer det vara fullt utsprucket tror jag. Det mesta.
Du verkar ha det underbart i Stockholm! Mmmm Djurgården låter härligt!
Kram!!!


anna of sweden,
tack!!! Känns bra att jag kan lindra ditt New York sug åtminstone liiiiiiite. ;-)
Kramar och hoppas ni har en riktigt Skön Påsk!
Kramar!