onsdag, april 11, 2012

En vanlig onsdag

En helt vanlig onsdag idag. Inga direkta Upp eller Ner. Lite smågrått ute men inget regn. Termometern visar på 12 grader. Alltså ingen värme att tala om, men inte heller kallt. Dagen har mest gått åt till att sitta framför datorn och kolla jobb, fila lite på lite olika "writing samples" som jag känner att jag bör försöka skriva ihop inför kommande jobbsök. Lunch framför TVn och Mad Men säsong 4. Senare kom M hem och vi tog varsin mugg te ihop innan han återgick till jobbet och jag till datorn. Hann med att få ihop en gryta också i förmiddags. Den står och småputtrar i vår slow cooker nu. Doften sprider sig i lägenheten. Jag tror det blir en perfekt middag. Har jag sagt att jag älskar vår slowcooker?!? Nu ska jag snart hämta Lill-Skruttan på dagis. Som sagt en helt vanlig onsdag. Varken mer eller mindre. För mig. För oss. Tänk ändå så olika det kan vara! Om man jämför med våra vänner. För dem kommer denna onsdag för evigt att vara alldeles alldeles speciell. Inget vanligt alls.

20 kommentarer:

olgakatt sa...

Gratulera W och hans föräldrar från mig!

Petra Mitt i Livet sa...

Så roligt och omvälvande för era vänner... En ny liten människa!!
Vardagen, även när det "bara" är vanlig vardag, kan också vara ganska varierande.. Nyttig slow cooking hos er och delivery pizza hos oss ;) (tonåringarnas önskemål som jag inte var sen att bejaka :)) Två ytterligheter näringsmässigt sett... Men DU så ljuvligt GOTT det ser ut i grytan som står och puttrar! Det får mig att längta hem litegrann till min stora gjutjärnsgryta som snällt fick stanna hemma när vi flyttade hit :)
Duktig du är som kämpar på med ditt jobbsökande, till sist kommer resultatet!!

Annika sa...

Slow cookers rock.
Gillar min så mkt också!
Plus att det doftar så gott i huset hela dagen.
Jag borde laga ngt i min snart också.

Snart ska du se att jobbsituationen löser sig för dig.
Kramar!!

Liz sa...

Hej och grattis till kortet! Sorry att jag har varit lite absent nar det galler kommenteringen, men jag har haft fullt upp att hinna med att uppdatera lite pa min egen blogg och kommenteringen har fatt lida lite, men jag kikar in och vill inte verka som om jag forsvunnit! :)

Har ju inte last ifatt allt pa din blogg och hade en fraga angaende ert visum/green card. Hur fick ni ert tillstand fran borjan? Fick ni jobb och dom ansokte till er eller hur gar det till da? Ar det en langre process an den langa processen det kan vara nar man gift sig med en amerikan? Vore kul om du ville svara lite, behover ju inte lamna ut detaljer om vilket jobb/foretag etc om du inte vill. Spannande att hora hur det ar for andra, med andra mojligheter.
Fina paskbilder forresten, sa sot dottern ar nar hon hoppar runt och samlar agg! :) Underbart!!
Kram

Lotta sa...

Slow cooker verkar vara grejen! Vad gott det ser ut också.

Ja, ibland står tiden stilla och för andra fortsätter tillvaron i vanligt gemak. När man får barn är man ju helt i sin egen ljuvliga bubbla.

Jag tror också att det lossnar med jobb snart Saltis! Under tiden är det fint att njuta av en vanlig onsdag så här, med te och god mat.

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
det ska vi göra! :-)


Petra mitt i livet,
ja jätteroligt! Och skönt att allt gått bra. Och visst kan vanliga vardagen vara rätt varierande den med. Tycker det låter gott med pizza också! :-)
Tack för peppningen också. Det kan behövas ibland.
Kram!


Annika,
slowcookers är verkligen sååå BRA!
Ja, vi får väl se hur det går med jobben... Idag är jag iallafall hyfsat positiv. Alltid något.
Kram!


Liz,
nej jag förstår att du är upptagen och inte hinner kommentera! Ni är ju på resande fot och då blir det alltid lite tuystare eftersom det inte finns tid till att läsa bloggar och kommentera på samma vis. Jag följer er men har heller inte kommenterat så mycket på din blogg, men jag tycker du är väldigt duktig på att uppdatera trots att ni ju gör så många saker hela tiden! :-)
Kram!


Lotta,
japp slow cooker är super!! Och visst är det väldigt speciellt när det kommer ett nytt barn till världen! :-)
Tack för pepp också. Jag hoppas men det ser inte helt ljust ut än. Tyvärr.
Idag är jag dock på bra humör så jag har hoppet uppe. :-)
Kramar!!

Anne sa...

Du som är värsta slowcooker-drottningen :) Du har kanske smarriga recept att dela med dig av. Älskar också vår men känns som jag bara kör samma köttgryta hela tiden.... Tipsa gärna om nåt gott!!

Anne sa...

.....och ja, snart SNART kommer det lossna och lösa sig för jobbfronten för dig. Jag bara har en stark känsla det ligger inom en överskdlig framtid nu. Det är din tur, det är dags nu. Du är så duktig som hela tiden verkar håla humöret på topp, fortsätter orka fila och greja med ansökningar. Tummen upp för dig, jag hejar på dig och hoppas att det snart ska ge konkret resultat. Som sagt, det är du onekligen mer än väl värd nu!!! KRAM

Saltistjejen sa...

Anne,
haha inte är jag direkt någon drottning, men visst kan jag kanske dela med mig av ngt recept. Det jobbiga är att jag ofta höftar en massa. Utgår från ett recept men sedan blir det aldrig riktigt lika för det beror på vad jag råkar ha hemma NÄR jag lagar maten, och på vilket humör jag är. ;-)
Tack också för din peppning! Det behövs alltid lite sådant då och då. Jag pendlar mycket mellan att ha stort hopp och tillförsikt inför framtiden, och att känna att det aldrig kommer bli något. Men självklart hoppas jag.
Såg förresten just att du försökt Skypa, men kanske kan vi få till det imorgon? :-)
Kramar!

Trillingnöten sa...

En helt vanlig onsdag! Så fantastisk i sin enkelhet :) Det är skönt ibland. Slowcooker måste vi också ha så småningom! :) Viktigt! hahaha

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Ibland är vardagen bara sodör helt vanlig. Varken mer eller mindre. Och jag håller med om att det kan vara skönt också. Med den där vanliga vardagen.
Slowcooker är verkligen bra så det rekommenderar jag!
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Ibland behover man en vanlig vardag for att ladda batterierna och bara vara. Jag maste ha sana dar dagar ibland for att inte krascha!
Vi har ocksa en slow cooker och jag alskar den! Smidigt, enkelt och jattegott!
Kram!

Miss Marie sa...

Älskarr vår slow cooker! Så enkelt, o så luktar det ju såg gott medan den håller på... mmmmums! :)

Desiree sa...

Grattis till era vänner. En vanlig onsdag har sin charm också. Jag forsätter att hålla tummarna och hoppas på att du får napp på jobbfronten snart.
Kram!

Fru Sederblad sa...

Ja, men helt vanliga dagar är också ok. Och mysiga. Härliga. Underbara.

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja så är det verkligen. Jag gillar ofta vardagen och kan tycka det är vilsamt. Slowcooker är bara så himla bra!
Kramar!


Miss Marie,
ja visst är det bra! Enkelt, gott och doftar fantastiskt!
:-)


Desiree,
tack! Ja, jag gillar vanlig vardag rätt mycket faktiskt. Och tack för dina tummar!!!
Kram!


Fru Sederblad,
visst är de. Jag tycker det är skönt med vardag, men slås ibland av just tanken att vanlig vardag för någon är en helt annan typ av dag för någon annan. :-)

Emma sa...

Underbara vardag! Den är nog lyckan ändå. Inga stormar, bara putter.

Saltistjejen sa...

Emma,
exakt så!! Det liksom bara puttrar på!!!
:-)

Coolaannna sa...

Här körde vi långkok också. Gjorde den i tisdags och så åt vi den i går. Tänk vad lök, morötter, paprika och lite rödvin kan smaksätta!!

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
långkok är sååå bra och så gott!!
:-)