måndag, april 09, 2012

Lite mer påsk

Även om vi inte alls firat påsken så som man gör i Sverige, så har påskhelgen ändå varit lite mer än enbart Äggjakten och Brunchen i lördags. Här kommer några bilder från den gångna påskhelgen. Jo, jag skriver gångna eftersom man inte alls har någon Annandag Påsk här. Lika lite som det finns Annandag Jul. Nej, idag är det vanlig jobb- och skoldag här. Påskhelgen är alltså inget mer än en vanlig helg vad gäller ledighet. Men vi har trots detta haft en riktigt fin Påskhelg även i år.

Vi fixade en liten påskdekoration med kycklingarna som min mamma skickade till oss.

I fredags (som även den var en vanlig dag här vad gäller skola och jobb) blev vi hembjudna till våra vänner på middag. Tjejerna fixade pizza till oss alla!

En barnvariant och en vuxen. Det blev ytterligare en vuxenpizza senare men då hade Lill-Skruttan och O övergått till att leka i badkaret istället...

Lill-Skruttan fick även en egen liten Påskkorg med några fler påskägg. 

I det stora ägget (från Sverige) fanns en chokladhare som blev mycket mycket uppskattad. Detta trots att hon inte ens smakat på den än, men bara storleken tyckte hon var imponerande. Så hon har tittat på den och luktat på den flera gånger, men hon ska inte börja smaka på den förrän på lördag har hon berättat.


Påskkatten Lipton

Igår var det underbart väder här så vi passade på att gå ut en sväng innan vi skulle på påsklunchen till våra vänner. LillSkruttan tog med sig ett av sina små påskägg med M&Ms och en liten twix. Själv tog jag med mig en mugg kaffe.

Här är vi. Ni kan ju alla försöka bortse från att jag ser helt galen ut.

Efter en stund anslöt även M.




Gårdagen avslutades med en otroligt trevlig och god Påsklunch hos våra vänner. 
Här på bilden sitter Lill-Skruttan med sin kompis L.

Påsklunchen varade i flera timmar. Timmar fyllda av god mat och dryck, glada och lekande barn, prat och skratt. Vi firade ju just Påskdagen tillsammans även förra året då vi också var bjudna hit, så det känns nästan som om detta nu har blivit en liten påsktradition. Eftersom flera av våra vänner som vi lärt känna genom Lill-Skruttans dagis, också var bjudna till Påskfesten hade barnen hur roligt som helst. De fyra kompisarna stängde helt enkelt in sig en stor del av tiden i C's rum och lekte för fullt medan vi vuxna kunde prata, äta och ha det bra. Emellanåt kom de ut till oss och fortsatte leka och prata. Otroligt lyxigt! Det blev verkligen ett mysigt och trevligt Påskfirande för både stora och små. Kvällen blev väldigt lugn och Lill-Skruttan somnade minst sagt ovaggad.

STORT TACK till Herr Blues och Fru K för den härliga Påskfesten!!! En sådan mysig tradition ni startat!


15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag älskar bilden av dig! hahaha...den var så himla oväntad att den blev fruktansvärt rolig! :) Vilken mysig påskhelg :) Själv kan jag tycka att det är skönt att ha en vanlig helg även vid påsk. Jag är ju ändå ledig en hel vecka, å andra sidan är ju inte andra det så för dem är det ju en helt annan sak!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
hahaha! Ja du man ser ibland inte klok ut! :-) Men vi busade lite då jag och Lill-Skruttan och jag har för mig att jag höll på och kittlade henne lite där. :-) haha!
Jag tror säkert det är väldigt annorlunda för de som inte har påsklov utan jobbar som "vanligt" rund påsk och att då få 4 dagar ledigt i sträck är ju superlyxigt såklart.
Hoppas att du inte tycker det känns alltför hemkst att börja jobba igen nu efter din långa ledighet.
Kram!

Katarina sa...

Åh, vilka fina och mysiga bilder, men det ser verkligen mysigt ut.. Skönt att värmen kommit så man kan flytta ut i naturen.. Allt blir liksom lite roligare. er påsk har varit härlig..Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
Ja det är skönt att det blivit lite varmare igen även om fet inte är lika varmt som för ett par veckor sedan. Fast det är jag glad för att det inte är än eftersom våren saktat ner lite vilket är bra för då hinner man ju njuta längre.
Kramar!

Suzesan sa...

Men nej du ser inte galen ut alls Saltis. Hihi.


Fin bilder och härlig påsk. Jag läste din recension av Hungerspelen. Håller med dig i allt.

Nu har jag nästan läst ikapp mig här hos dig;)

Kram
/Susanne

Channal sa...

Hembakad pizza av de små söta kockarna måste vara den godaste! Och vilken solig godishelg, en finfin påsk!

Du ser inte galen ut, ni båda är galet söta... precis som mormors kycklingar i krukan!
Kram... Anna

Miss Marie sa...

Vad söt E är, som bara luktar på chokladkaninen! :) Jag kan berätta för henne att den är riktigt, riktigt god, hon har något att se fram emot tills på lördag! :)

Desiree sa...

Ha ha tycker bilden på Lipton då han kollar in äggen i korgen var kul. Härligt att ni har haft så skönt och vackert vårväder att njuta av. Nog har ni fått till en riktigt bra påskkänsla och påskfirande känns det som.
Kram!

ExPIAtriate sa...

Harlig bild pa dig och Lill-Skruttan! Och det sag mysigt ut med picknick i varvarmen! Jag saknar nog att ha langledigt men ungarna har spring break sa de ar i alla fall lediga. Visst ar det underbart med nyskapade traditioner, satt och pratade med mitt granngang haromdagen att vi ar sannerligen lyckligt lottade med sa manga fina manniskor omkring oss!
Hoppas ni far en fortsatt skon vecka!
Kram!

Taina sa...

Hahahaha du galna kvinna! Ser ut som om du ska hugga i det LillSkruttan äter!

Vilken påskhelg ni haft. Riktigt skön och så mycket påsk det bara kan bli. Vädret var perfekt, inte för varmt och inte för kallt. Lagom.

Din påskdekoration var verkligen söt. En sådan skulle vi också ha gjort. Om tid funnits. Ja du känner ju slavdrivaren. Hahahahah!

Kramar

Saltistjejen sa...

Suzesan,
haha tack! :-)
Vad kul att du tyckte och kände likadant för Hungerspelen som jag. Det är verkligen en otroligt bra berättelse!
Hoppas du haft en fin påsk!
Kramar!


Channal,
vad gullig du är! Och ja pizzorna var himla goda! Det är alltid lite roligt när de får hjälpa till och baka eller laga mat och just pizza är himla bra på det viset att det ju är som att både baka OCH laga mat på SAMMA GÅNG! ;-)
Kramar!


Miss Marie,
haha japp hon har luktat på den ett par gånger nu, men ska inte börja äta den förrän lördag. Lördag är den "vanliga" godisdagen hos oss. :-)
Kul att den var god!


Desiree,
japp han var såklart nyfiken på både krogen och äggen. Och påskkänsla har vi definitivt haft och fått, men visst hade det varit skönt med en extra ledig dag eller två som i Sverige.
Kram!!


ExPIAtriate wife,
tack! Det var mysigt med lite picknick. Eller det var kanske snarare en fika ute på en picknickfilt men det var ju himla mysigt det med. Det ÄR härligt med nya traditioner och visst är man otroligt lyckligt lottad som har hittat så fina vänner sedan man flyttade från Sverige. Jag saknar mina vänner i Sverige galet mycket ibland såklart, men det är skönt att vi nu har ett så himla fint och bra socialt nätverk här också. Om vi inte haft det hade det känts väldigt tungt. Vad fint att ni har det så hos er också!!
Kram!!!


Taina,
hahaha japp kanske tänkte jag äta upp henne så söt och go som hon såg ut! ;-)
Det har varit en skön påsk verkligen. Och vädret har varit väldigt bra.
Ni har haft en betydligt mer arbetsinriktad påsk, MEN det betyder ju att ni fått fixa med ert nya hus så det arbetet måste ju ändå på vissa vis ha varit roligt mitt i all svett?! :-)
Kramar!!

Annika sa...

Vad fint att du firar påsk. Jag har helt lagt ner den.
USAs korta påsk har helt förstört påskkänslan för mig. Inte för att jag brydde mig nämnvärt hemma heller, men här harjag NOLL pynt.
Synd, för det svämmar ju över att gulligt påskpynt i affärerna.
Men jag gillar verkligen att ni firade ordentligt.
Alla Bilder ser så fina och vårliga ut.
Igår var barnen lediga från skolan här, men det var för att det var teacher workday. DET tackar vi för :-)
Kramar!

Saltistjejen sa...

Annika,
jag förstår att du inte riktigt firar påsken här eftersom den är en sådan högtid som liksom "försvinner" här i USA. MEN har man barn så är just detta med påskägg något som man såklart fixar och donar med. Gissar att ni gjorde detsamma för K då hon var yngre? Jag gillar påsken men firade den inte speciellt i Sverige heller, iallafall inte i vuxen ålder. Så länge man bodde hemma hos föräldrarna var det annorlunda. Då hade man ju dessutom påsklov, och så gick man ju påskkärring på skärtorsdagen också. Gissar att det kanske inte är lika stort här där vi bor (kanske annorlunda norrut jag vet inte?) för att våren oftast kommer en bar bit innan påsken. I Sverige är ju påsken ofta det första tecknet på vår på något vis. Och man firar våren i och med att man firar påsken. Iallafall upplevde jag det så i Sverige.
Härligt att barnen hade ledigt hos er igår!
Kramar!!

Mrs Clapper sa...

Håller med Trillingnöten, du ser verkligen genom-lycklig ut där! Härligt! Och vad mysigt att kunna gå ut i parken sådär!

Nu kommer jag äntligen kunna åka till NY, väntar bara på datum då det är en tjej på vårt kontor där som jag ska komma och utbilda som själv är på resande fot nu. Men jag hoppas hinna komma i maj eller juni! Kram!!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
haha tack!! :-)
Oh DU vad KUL att du kommer hit!! Hör av dig när du vet mer om datum! Hoppas såååå att vi kan hinna ses också!! :-)
KRAM!