lördag, april 07, 2012

Snart på en plats nära mig...

...blir det Easter Egg Hunt! Allt enligt den amerikanska (?) seden då man här inte ger ett enda stort påskägg utan gömmer en massa små färgglada ägg på roliga ställen. Äggen har man innan fyllt med godis eller andra saker som barnen kan tänkas tycka är kul. Sedan får de gå, springa, skutta runt och leta ägg. Alla brukar ha en korg eller hink av något slag att samla äggen i.

Såhär såg det ut igår då alla äggen fylldes med diverse godsaker, klistermärken och tatueringar

Och detta är slutresultat som snart ska gömmas ute bland buskar, rabatter och blommor. Sedan kan jakten börja!

Vi är 8 familjer som kommer att vara delaktiga i denna Easter Egg Hunt. Det ska bli så kul och vädret är verkligen på vår sida. Just nu sol och 10 grader. Senare på dagen ska temperaturen stiga upp mot 16. Perfekt påskväder med andra ord. Kanske är Påskharen kompis med Vädergudarna? Hoppas även att alla Ni som ens orkar in här och läsa min blogg mellan äggmålande, äggätande, äggpickande och alla andra påsktrevligheter har en strålande skön, god och fin påsk!

10 kommentarer:

Marie sa...

Wow, den där äggjakten skulle jag gärna vilja vara med på! Kul! Ha en fin påsk i det vackra vädret!

Lisa sa...

Ha en riktigt glad pask Saltis! Här spöregnar det ;-)
Kramar, Lisa

Lisa sa...

Ha en riktigt glad pask Saltis! Här spöregnar det ;-)
Kramar, Lisa

Anne sa...

Tycker det verkar så mysig tradition det där med egg hunt. Säkert jättekul för kidsen. Annars tycker jag påsken går väldigt obemärkt förbi här i USA, noll påskfirande eller feeling här. Det har nog mycket med att göra att det inte är röda dagar här och vi inte är religiösa heller. Känns som en vanlig helg. Får i alla fall önska er alla en riktigt glad påsk!

Fourmum sa...

Låter jättekul! Barnen har varit påskkäringar idag också :) Glad Påsk! Kram

Monica sa...

Det var många ägg, vilken lycka:-)

ExPIAtriate wife sa...

Vad roligt! Tycker att aggjakt ar riktigt roligt, ungarna springer omkring och ar alldeles uppspelta! Hoppas ni hade en harlig dag!
Kram och glad pask!

Saltistjejen sa...

Marie,
haha japp den var skoj!
:-)
Och tack! Hoppas ni har en skön påskhelg!


Lisa,
tack detsamma" Hoppas ni kan njuta av påsken trots regnet!
kram!


Anne,
ja det är himla mysigt om nästa påsk kommer säkert S att kunna vara med på en äggjakt och tycka det ä riktigt kul. Då är hon ju nästan 2 år och kommer säkert kunna tycka det är roligt! :-)
Visst känns påsken mer som en vanlig helg här än i Sverige, men när S är äldre kommer ni göra saker som Äggjakt och måla ägg och så vilket kommer göra att det känns mer påskigt!
Kramar!!!


Fourmum,
vad kul med påskkärringar!
Kram!


Monica,
japp många ägg, men också ånga barn. 10 barn var det som gick på äggjakt. :-)


ExPIAtriate wife,
japp kul är det att se så många glada barn. Insåg dock att jag tror att de 8-10 barn vi hade detta år var npg maxgränsen för att kunna hålla det på en bra nivå. Fler barn hade nog kunnat göra att det blev mer gråt och bråk om äggen. ;-)
Hoppas ni har en fin påsk!
kramar!

finelinan sa...

Jag tror jag ska anamma den där sedan till nästa år. Idag klistrade jag fjädrar på äggen Gibson målat, och "gömde" dem utomhus, tillsammans med ett påskägg han fick av Tant Ulla igår (det hade han glömt bort), och ett som han fick av mig. Både med godis i, och en liten present. Men en massa små ägg med smågrejer och lite godis i verkar mycket roligare än stora ju...

Saltistjejen sa...

finelinan,
det ÄR verkligen en jättebra idé tycker jag. Detta med äggjakten alltså. Lite mindre godismängd blir det och mer "spänning" i själva letandet. Man kan även fyla äggen med annat än godis. Vi hade t ex en del ägg med klistermärken, "guldfiskar" och tatueringar.