tisdag, maj 29, 2012

Bloggträff i en ångbastu samt chokladbollsbak

Ja, ungefär så känns det utomhus just nu. Vi är mitt inne i en värmebölja, och som vanligt här borta så är det inte temperaturen i sig som är mest påfrestande utan luftfuktigheten. Idag har vi haft ca 32 grader varmt, soligt och med en i mina ögon sett, hög luftfuktighet. När man går ut känns det lite som att gå in i en vägg. Av värme och fukt. Eller som att gå in i en bastu...

Det är klibbigt, svettigt och kladdigt. Kläderna liksom fastna på kroppen. Man har en konstant "film" av fukt på huden. Ja, man går omkring och känner sig allmänt ganska ofräsch faktiskt. Men det är iallafall lika för alla. Eller nej, det är det ju egentligen inte alls. Idag på stan såg man en hel del kostymnissar och DE männen tycker jag otroligt synd om dagar som denna!! Tänk jag svettades som en gnu i sommartunika men kan bara tänka mig hur varmt det ska ha varit innanför de här kostymherrarnas kavajer, skjortor och slipsar. Hu!!

Mitt under dagens hetaste timmar begav jag mig ändå ut. Promenerade till Central Park för att ha en Bloggträff! Goa Mallis har varit här en vecka med sin familj på semester och eftersom vi inte lyckades få till en träff förra gången hon var i staden så var det extra roligt att det gick att träffas denna gång. Och eftersom min bloggkompis Petra och jag redan tidigare hade bestämt att ses på en fika eller så idag, så passade det ju otroligt bra att hon kom till träffen hon med. Alltså sågs vi alla utanför entrén till Central Park Zoo (där Mallis, hennes man Johan och deras gulliga Marlon tillbringat förmiddagen). Sedan gick vi tillsammans till närmaste gräsplätt med SKUGGA och satte oss.

Vi hade verkligen en otroligt mysig picknicklunch där i skuggan. Så roligt att få träffa Mallis! Som alltid är det så spännande att få träffa en bloggare man följt länge, och precis som tidigare kändes det även denna gång som om man redan känner varandra en del. Det blev prat om ditt och datt. Mycket New York såklart. Mallis och hennes man Johan har ju besökt denna staden flitigt genom åren. Att även Petra kunde komma var extra roligt tycker jag! Efter en stund vaknade Lille M också. Sötisen! Verkligen skoj att få träffa även honom i verkliga livet. Jag har ju följt honom och sett honom växa ett bra tag på Mallis blogg. Nu fick jag även höra honom prata och visa sina fina tåg! Mallis inlägg från vår dejt kan ni läsa här.

STORT TACK för en SUPERTREVLIG (om än väldigt varm) BLOGGTRÄFF idag MALLIS & PETRA! 
Ja, och så Johan och Lilla Charmtrollet M också förstås!

Efter lunchen gick vi alla åt varsitt håll. Jag för min del drog västerut för att handla en del saker till helgens stundande födelsedagskalas. Målet var Trader Joe's. Fick som alltid ihop rätt mycket och denna gången hade jag inte tagit med någon rygga vilket gjorde att jag förutom min Dramatenkärra hade två rätt tunga påsar att släpa på. Det blev en rätt dryg promenad tillbaka hem i hettan. Men det gick. Fast när jag väl var hemma igen var klockan nästan 17 och jag var verkligen helt slut. Genomsvettig och armarna kändes som efter ett rejält träningspass. Det fick bli dagens träning helt klart.

M hämtade Lill-Skruttan på dagis och när de kom hem var hon på uruselt humör. Allt allt allt var fel fel fel fel fel fel! Vi gjorde fel. Och i fel ordning. Vi sade fel saker! Vi stod på fel ställe! Vi var så FEL det bara går helt enkelt!!! Men det rättade till sig så småningom. Efter att till slut ätit upp middagen (som också först var helt fel) så vände det och kvällen avslutades faktiskt med att M och Lill-Skruttan gjorde chokladbollar. Jag kom på att det kanske inte var helt lyckat att påbörja denna aktivitet så sent som kvart över åtta, särskilt som chokladbollssmet ju faktiskt innehåller kaffe (koffein kanske inte är det allra smartaste att ge sina barn precis innan läggdags...?) men men.... Det gick fint. Hon tyckte det var jättekul och gott. Och hon somnade runt en timme senare. utan några som helst problem.

Två bagare och en kisse.

Lipton var väldigt nyfiken på kakaon.

Hur mycket smet ska man ta till en boll?

Rulla rulla...

Här läggs ännu en boll på fatet.

Härliga händer!

Mmmmm... och goda var de också!

M och jag provåt också chokladbollarna under kvällen. Gott! Jag förflyttades en del år bakåt i tiden. Just chokladbollar känns så svenskt och så 70- och 80-tal på något vis. Eller är det inte det? Nu är det även dags för mig att gå och lägga mig. Imorgon måste jag nog ta en springtur igen, men om det är lika varmt som idag tror jag det blir inomhus på gymmet. Tristare, men jag klarar inte riktigt av att springa i hettan och värmen ute just nu. Det får bli inomhus med AC och kanske till och med fläkt.

23 kommentarer:

Katarina sa...

Roligt med en blogg träff! Alltid lika roligt att träffa de man skriver till oc de bloggar man följer, det blir som en andra familj. Ibland har L. och jag kommit på oss då vi sgt, har du hört hur det gick för XXX, dvs. en bloggvän som jag nämnt om för L..Ha, ha.

Ellas små chockladbollar önskar jag att jag fick smaka, blev sugen på att göra en sats, jag har ju allt hemma, allt utom kokos i kokoslandet! Den torkade kokosen är ingen som normalt säljs här, här äter man färsk kokos!

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
javisst är det det roligt att träffa bloggare man lärt känna via sin egen och deras blogg. Alltid skoj att ses IRL! :-)
Haha, känner även igen det där att vissa bloggare blir en del av ens vardag på något sätt. :-)
Vi hade inte heller kokos så vi rullade i pärlsocker. Inte lika gott men helt okej. Kanske kan du gröpa ur en färsk kokosnöt och torka kokosen själv??!
KRAM!!

ExPIAtriate sa...

Ah vad trevligt att traffa bloggvanner! Det kanns ju som att man kanner varandra redan aven om man inte traffats innan! Sag ut som ni hade en harlig picknick tillsammans!
Forstar det dar med hettan och luftfuktigheten, tanker pa Singapore dar det var otroligt varmt och fuktigt jamnt, man gick alltid runt och var klibbig!
Chokladbollarna sag jattegoda ut, det paminner mig ocksa om min barndom eller nar man gick pa skolrasten och kopte chokladbollar i kafeterian!
Vi har ocksa gjort chokladbollar och ungarna alskar det!
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det var himla KUL!!! Mallis har jag ju inte träffat tidigare så det var jätteroligt. och Petra var det kul att träffa just för ATT vi setts och ATT jag tycke hon är så himla gullig!! :-)
Och visst blir man lite nostalgisk av chokladbollar...! ;-)
Just nu är det helt klart det bästa baket eftersom man slipper dra igång ugnen i den här hettan!
Kram!!

Petra Mitt i Livet sa...

Hej igen!! Ett sånt himla trevligt inlägg om vår lilla mysiga bloggpicnic hörrödu! Det var jättekul att ses igen! Som du märkt så hinner jag inte blogga så mycket, men jag ska försöka mig på att länka till ditt inlägg... Har faktiskt aldrig gjort det innan :s Det är väl dags att jag lär mig det!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Petra,
Det var verkligen så himla kul att ses idag!! Och ja du får gärna länka till mitt inlägg om du vill. Det är inte svårt. Markera bara texten där di vill ha länken och klicka på lunk i menyn. Då kommer en ruta upp där du kan klistra in webadressen.
Kram i värmen!!

Desiree sa...

Åh chokladbollar var ju verkligen inte igår! På min tid fick de ju faktiskt till och med fortfarande heta negerbollar ;-)
Ha ha skönt kort på E med sina chokladhänder. Jättekul med bloggträffen. Jag tycker alltid att det är lika kul att träffas i verkligheten då man lärt känna varandra sedan länge genom att läsa varandras bloggar dagligen. Såg mysigt ut med picknicken ni fick till. Jag minns så väl hettan och just fukten i luften som gjorde promenader utomhus så outhärdliga i Alabama. Försöker påminna mig om detta då det känns kallt och ruggigt här. Nu har vi iallafall 13 grader och sol så det är inte helt fel även om jag gärna hade skruvat upp temperaturen tio grader till.
Kram!

Liz sa...

Vad roligt med bloggtraff och ni verkar ha hittat en skuggig plats att ha picknick pa! Mysigt! Ibland undrar man ju om man skulle ha nagot att saga varandra in real life, eller om den som bloggar bara visar en sida av sig eller om man far lasa om den vanliga vardagen. Jag gillar darfor bloggar som just ar verklighetstrogna bast, inte bloggar dar man funderar och tanker ut inlagg sa mycket, mest for att "locka lasare". Alla dessa mode bloggar tex, ar inte nagot for mig. Nej tacka vet jag "vanliga" manniskor.

Far jag fraga hur gammal du ar? Kanns som om vi ar ungefar jamngamla, da du ofta pratar om 70-80tal. Sjalv ar jag fodd -73 och som du sager kanns chokladbollar, eller som Desiree sa, pa var tid (antar att Desiree ar i min alder med da?)hette dom faktiskt fortfarande negerbollar utan att det var rasistiskt menat, som barndom.

Vet att man gjorde dom sa ofta att man inte behovde recept, man blandade lite om man ville och geggade runt. Vi rullade alltid i parlsocker faktiskt, da inte nagon i var familj gillade koskos. Minnen!

Usch, hoppas att den kladdiga varmen lagger sig snart for er. Har ar det ju varmt som attan, men riktigt kladdigt blir det inte, nar vi bodde i NC var det en helt annan hetta.
Stora kramar!

Channal sa...

Kan bara hålla med, STACKARS kostymnissar!

Mysigt att hålla kontakt med bloggare och även träffas irl!! Som du säger, man känner varandra lite genom bloggen, en häftig känsla!

Mums o kladd med chokladbollar i värmen! Gott till kall saft!

KRAM Anna

Coolaannna sa...

Kul att träffa andra bloggisar. Mysigt ser ni ut att ha. Jag minns när jag var på ett stort bloggevent i februari. Så kul och så mycket folk. Man önskar att man hann att prata med alla men det gick så fort.

Ni hade mer en personligare träff och det tror jag blir lite bättre. Blir det för många så blir det varken hackat eller malet!

Och som vanligt ler jag när du beskriver Skruttan när allt bara är NEJ!!!


Kram och ha en fin dag i värmen!

Sahra sa...

Haha. Lovely bild med katten som vill vara med. Jag hoppas det inte blir riktigt så varmt och fuktigt när vi ska dit. Då smäller jag av. Liten var kanske påverkad av värmen och därför var allt liksom extra fel, Kram

Taina sa...

Hahahahaha, baka chokladbollar med koffein efter åtta! För en annan är det inga problem men för en del är det ju det. Som tur var kunde Lill-Skruttan somna bra i alla fall.

Det måste vara typ 100 år sedan jag gjorde chokladbollar. Får testa en dag. Nu har jag köpt rabarber och ska testa göra en rabarberpaj som också känns 80-tal. I alla fall för mig.

Kul med bloggträff. Förstår att du måste få många förfrågningar om träffar av två anledningar, dels för att du är du och för att du bor i en stad som verkar vara på mångas önskelista. Imponerad av att du alltid (nästan i alla fall) tycks ta dig tid att gå på träffarna. Det är ju kul såklart! Speciellt om det är bloggare man följt ett tag.

Ja denna värme Saltis! Gaaah, jag ska egentligen inte klaga, men att springa i denna värme ÄR nästintill omöjligt för mig. Orkar liksom inte mentalt även om benen bär mig. Idag ska jag ta mig ut på en runda på lunchen. Bävar lite redan...

Kram kram

Martina sa...

Ah vad kul med bloggträff! Men det maste ända vara lite pirrigt när man träffar nagon sa där första gangen. Nagon som man inte känner men ända lite. Kul att ni hade sa trevligt i alla fall!

Chokladbollar är verkligen 70-80-tal!!! Mitt minne är att jag ofta gjorde det tillsammans med min pappa! Fast vi sa negerbollar. Det fick man ju göra pa den tiden!

Kramar

Millan sa...

Vad skoj med bloggtraff!! Du har verkligen traffat en hel massa bloggisar nu ju! New york ar nog ett stalle fler aker till an Bristol ;-).

Vad mysigt det sag ut med picknick i parken dessutom. Att picknicka maste vara en av de mysigaste sakerna att gora.

Varmt aven i Bristol ... men inga 32 grader tack o lov for nagon AC har vi inte!!

Vad gott det sag ut med chokladbollar. Vi bakade faktiskt det och salde pa en marknad for ett tag sedan och de gick at som smor i solsken :-).

Kram
Millan

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha japp ja vi sa också negerbollar, men det har jag helt slutat med nu. Och det blir dessutom ännu mer fel om man skulle översätta det till engelska!
Att träffas IRL är himla kul! Hoppas vi kan få till en träff i år Desiree!! Det vore så kul!
Och ja lite svalare väder hade JAG gärna tagit emot haha!
Kramar!!


Liz,
det är superroligt att få träffa bloggare i verkligheten! Lite som att man känner varandra lite men ändå inte. Lite konstig känsla men alla gånger jag träffat någon på riktigt har det varit en positiv upplevelse!
Haha du får gärna fråga hur gammal jag är. Vi är årsbarn du och jag. Är också sjuttiotrea! :-) Bra årgång tycker jag! :-)
Kramar!!!


Channal,
japp stackars dem!!! Så hemskt att vara tvungen att klä så sig så varmt!
Kramar!!!


Cooolaanna,
ja det är jätteroligt! Jag har varit på bloggträffar med åde flera och enbart en bloggare. jag föredrar helt klart att träffas lite färre för man får mer tid att prata då. men du var ju på ett sådant där riktigt event och då är det ju en helt annan sak rent generellt. Ni lyssnade ju på föreläsingar och så. Då är det ju annorlunda och ngt sådant har jag själv aldrig varit på. Men det måste varit en uppelvelse. :-)
Kram!!


Sahra,
japp katten vill ofta oh gärna vara med på de mesta...! ;-)
Och jo lilla E var säkert påverkad av värmen. Som vi alla.
Kramar!!

Emma sa...

Vad kul att träffa så många bloggare. Det är som någon sa mkt attraktivt att bo i New York. Det är inte ofta svenskar tar en långweekend i New York, även om jag hoppas bättra på statistiken.

Jo, chokladbollar ÄR 80-tal...eller har det att göra med när man var barn. Jag minns i alla fall att det just när jag var liten blev viktigt att kalla dem just chokladbollar och inget annat. Hur som helst: GOTT (vilken tid det än är).

Jobbigt med värmen. Här hade vi tryckande värme som slutade åska ösregn igår som i sin tur slutade med översvämningar lite varstans. I dag känns luften lite lättare..


Annika sa...

Vet du, jag tror att ALLA vi bloggare på östkusten skriver om VÄDRET idag!
Du, jag, Taina mfl. kOMISKT!
Men det är så påtagligt att det inte går att inte nämna det!
Kul med bloggträff.
Ja, sådana har man varit på en del i sina dagar.
Det blir verkligen en en annan dimension.


Chokladbollar, det är gött det...
LÄNGE sen jag gjorde såna. kan tala om att vi 60-talister också gjorde chokladbollar så det stod härliga till :-)
Ibland med kaffe, ibland utan. Mest MED, tror jag. Vi tog en kall kopp ur termosen, haha!!

Nu har jag varit ute på PW. BRA mkt drägligare idag...
HURRA!!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Taina,
haha japp så går det till i det här hemmet. Ingen ordning alls!!!! ;-)
Men det var inga problem för henne att somna ändå. Helt slut var hon. Tror värmen tär på henne med.
Och bloggträffar är skoj! Hit är det många som kommer som sagt så det är roligt. Och flexibel tid är ju det jag har nuförtiden haha!
Jag orkar INTE springa slls ute när det är såhär varmt. Då får det bli inomhus.
Kramar!!!


Martina,
visst känns det alltid lite pirrigt när man ska träffa någon för första gången. Men jag tycker verkligen nästan alltid att det känns som om man träffats tidigare just för att man följt varandra på bloggen! Lite speciell känsla det där.
Kramar!


Millan,
ja det är jätteroligt att träffa bloggisar!!! New York är ett ställe många kommer till som sagt. Och ibland har man ju TUR också som förra sommaren när vi råkade befinna oss på samma ställe i Sverige exakt samtidigt!! Hur stora var oddsen liksom?! Och så kul det blev!
Chokladbollar är himla gott!
Och otroligt "barnvänligt" att göra.
Kramar!!!


Emma,
japp det är superkul att kunnat få möjligheten att träffa så många bloggare!
Och choladbolar äR 70- och 80-tal eller hur!?! ;-)
Skönt att ni fått bättre luft nu. Jag hoppas vi ska få det vi med snart.
Kramar!


Annika,
haha inte konstigt när vädret är sååååå varmt och fuktigt!! Och visst var det roligt med bloggträff! Som alltid.
Chokladbollar hade vi inte heller gjort på länge men vi kom på att DET var det bästa att baka då vi inte ville sätta igång ugnen i värmen men E ville jättegärna baka. Så Chokladbollar fick det bli! :-)
Härligt med PW och att det lättat lite hos er. Vi ligger nog någon dag efter ungefär så här är det fortfarande vaaarmt och fuktigt.
KRAM!!

Slow-Eva sa...

Åh, vad roligt att se förklädet på! Det ser ju ut att passa jättebra! :)

Mrs Clapper sa...

Vad skoj med bloggträff!! Jag vill åka NU! :)
och vas härligt med chokladbollsmet på händerna, kommer ihåg hur det kändes, och hur gott det var! Mums!!

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ojaaa det är såå fint!!!
och hon är jätteförtjust i det!!! Varje gång får hon välja vad hon vill ha utåt; Bamse eller Pippi. Igår blev det Bamse.
:-)
KRAMIS!


Mrs Clapper,
ja det var väldigt kul! Och ja det vore så roligt om du också skulle komma hit! Då måste vi försöka ses!
Kram!!

Anonym sa...

Ja, chokladbollar är en riktig klassiker!;-)

Bra avslut på dagen att få göra en mysig aktivitet & sedan få säga gonatt som vänner.=)

Saltistjejen sa...

penny,
jamen visst är det!!
och jodå humöret svänger snabbt här. Men vi somnar alltid som vänner. :-)
Kram!!