söndag, maj 06, 2012

Fullt lördagsschema i bilder

Jag vill börja med att TACKA för alla fina kommentarer till mitt föregående inlägg om Lill-Skruttans mardrömmar! Tack Tack Tack! Som alltid känns det bra att få lite input av er läsare. Få ta del av era erfarenheter. Natten var okej, men Lill-Skruttan sov helt klart mer oroligt än "normalt" vilket gjort att även jag känner mig lite småtrött idag. Men så kan det ju vara ibland. 

Nu kommer en bildkavalkad från gårdagen. Håll i er! En dag som började utan några specifika planer alls, men som till slut blev en lång dag till bredden fylld med aktiviteter. Sådär som våra helger ofta tenderar att bli.....

Först ett besök på MacarOn Café som ligger vid Madison Avenue. Jag har aldrig dragits in i Macaronhysterin som svept över staden och även Sverige, så detta var faktiskt vårt första besök här. Lill-Skruttan var mäkta imponerad över alla macarons man kunde se och köpa i disken.



För vår del blev det en liten "box" med 6 macarons. Vi valde 2 pistage, 2 choklad, 1 citron och 1 hallon. Själv smakade jag pistage och citron och de var himla goda!

Sedan promenerade vi till Central Park Zoo där vi satte oss vid ett bord utanför med våra macarons och nyköpta kaffemuggar. Där väntade vi in ett gäng svenskar också. Kompisar till en av mina bästa vänner och som vi lovat hjälpa lite med råd och tips om vad och var man kan göra saker här i NYC. 



Efter vår fika- och frågestund vid Zoo:t promenerade vi norrut för att träffa kompisar i The Ancient Playground som ligger alldeles norr om Metropolitan Museum of Art. På vägen dit lektes och busades det en del.


Väl framme väntade Lill-Skruttans kompis C. Tjejerna var strålande glada att se varandra och sedan lektes det för fullt hela eftermiddagen.


Helt oplanerat råkade tjejerna ha nästan exakt samma typ av kläder på sig. Rosa leggings i nästan samma nyans, samt långärmade vita tröjor. Lite lustigt att det blev så!










Lite eftermiddagssnacks (mellanmål) innan vi skulle börja gå tillbaka hemåt. C äter förstå upp sin macaron som Lill-Skruttan gav henne, och Lill-Skruttan fick plättar som vi hade med oss.


Lill-Skruttan var sååå DUKTIG och körde sin scooter hela dagen då vi förflyttade oss. Hemifån till Central Park, sedan upp till Ancient Playground och så hem igen. Det är en ganska bra sträcka, men hon körde på utan att gnälla alls. Förutom en "meltdown" hon fick då hon och C blev oense om vem som skulle "be in the front"- hon på sin scooter eller C som sprang. Men det löste sig. Mest för att C fick sätta sig i sin vagn igen...



Vi blev även spontaninbjudna till C och hennes föräldrar på middag. Så leken fortsatte där, till tjejernas förtjusning.


C har en stor väska fylld med utklädningskläder - mest prinsesskläder i olika former. De envisades dessutom med att sätta på sig i stort sett alla dessa kläder samtidigt i lager-på-lager-principen. Till slut var de som små "prinsessiga Michelingubbar", och Lill-Skruttan blev nästan genomsvettig under alla lager av tyll och nylon.


Vi vuxna hade också en himla trevlig dag. Det är verkligen skönt då man som föräldrar "klickar" med föräldrarna till ens barns kompisar. Särskilt då man spenderar en ganska väsentlig del av sin fritid tillsammans med dem. C's föräldrar har blivit våra kompisar också vilket känns himla roligt. Det är C's mamma jag springer tillsammans med. Middagen var otroligt god och desserten helt fantastisk - en rabarber- och jordgubbspaj med vaniljglass!!!

TACK för en otroligt härlig dag tillsammans och en supergod middag!!

Idag tror jag vi tar det lite lugnare. Förmiddagen har vi mest tagit det lugnt här hemma. Gått och skrotat i pyjamas länge. I eftermiddag blir det en tur till John Jay Playground tillsammans med Lill-Skruttans kompis O. Kanske en kaffe på vägen. Vi får se, men jag tror det blir en skön söndag. Kan behövas efter den lite småoroliga natten och den aktiva gårdagen.







16 kommentarer:

Miss Marie sa...

Macarons är ju goda, men de får inte vara för torra! De ska hållas svala så de smakar gott, där gör många caféer i Sverige fel, då de har dom i rumstemperatur! Illa, illa.

Ni ser ut att ha haft en riktigt härlig dag!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
aha DÄR lärde jag mig något! Det had jag ingen aning om, men jag gissar att det var därför alla dessa macarons låg i en "kyldisk" då. :-)
Kram!

Sahra sa...

Sonen gillar att baka macarons. Och äta dem. Molly älskar också macarons. Jag är inte överdrivet förtjust, men jag provade en pistage i veckan och den var faktiskt riktigt god. Inte fulls så sötsliskig. Mer vuxen i smaken. Vi kommer garanterat besöka ett antal macarons i NY.
I din bildkavalkad fastnade jag framförallt för två-tre bilder. Den med Lill-skruttan och hennes pappa utomhus. Särskilt den undre. Den ser så ömsint ut.
Sedan bilden på tjejerna när de käkar pannkaka och macarons och Lill-skruttan ser ut som hon ska kissa på sig av skratt. Underbart.
Kram

Mallis sa...

När jag var på Macaron Cafe köpte jag tolv och lät expediten ta sina favoriter. Jag blev inte besviken direkt och lär åka dit och trycka i mig ett dussin till. Marlon gillar också macarons.

Det närmar sig...

Kram

Annika sa...

Macaroner är nog bland det godaste jag vet i kakväg, men så är jag maräng o mandelmasseälskare också. Jag kan svepa 10 macroner i en sittning. LÄTT!!
Jag blir sjukt sugen då jag ser dina bilder!!
FLÄÄÄMT!!

Fina Bilder på en bra dag!
Gulliga allihopa!
VAD stor Ella är nu, tycker jag!!
WOW!
OCH SÅ lik dig!!!

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Sahra,
Jag har aldrig varit supernyfiken på just Macarons. Men de var riktigt goda. Kanske inte min favorit, men tusen gånger godare än cupcakrs. :-)
Det jag gillade mest var att de faktiskt är rätt "små" och därmed inte inte sådär övermäktiga som så många andra amerikanska bakverk.
Roligt att du gillade en del av bilderna också. Tack!
Kram o hoppas du får en fin vecka!


Malligs,
Japp det närmar sig verkligen!
Kul att du är så förtjust i Macarons? Du får definitivt besökandena av alla macaronställen hör när ni kommer.
Kram!


Annika,
10 stycken i ett huj! Oj det hade jagbnog inte fixat utan att vara jättegulligt. jag tycker de var goda men ändå inte riktigt sååå goda som "alla" tycker hahaha! Men jag inser attbdet finns hur många smaker som helst och att det säkert varierar mycket mellan de olika smakerna.
Tack för din fina kommentar om bilderna. Här har jag blandat bilder från systemmannen (30 mm objektivet) samt ett par iPhone bilder.
Och ja, Ella har blivit så stor. Helt plötsligt. Detmär som om hon växer i etapper och nu den senaste tiden tycker jag hon gjort ett sådant där ryck igen. Både fysiskt och mentalt.
Kanskemär hon lik mig? Svårt för mig att riktigt se tycker jag. Hon är däremot väldigt mycket mer lik M i personligheten. :-)
Kram kram på dig!

Trillingnöten sa...

Vilken fantastisk dag! Jag älskar de här bilderna :) Jag är heller inte så indragen i macaronhysterin, men de är ganska goda i alla fall :) Det där med mardrömmar har jag inte så mycket erfarenhet av. De enda gångerna jag drömmer är när jag är sjuk...mardrömmar alltså. Annars drömmer jag. Och dottern vår har heller aldrig haft mardrömmar, men det komme rnog. Hoppas det blir bättre för lilla E!

Desiree sa...

Macarons tycker jag är väldigt vackra men egentligen finns det annat jag tycker är godare. Är inte jätteförtjust i den där smörkrämen i mitten men som sagt så är de himla fina i alla sina färger. Vilken skön dag ni fick allihop och scootern verkar ju ha blivit ett väldigt lyckat köp och något lilla E verkligen tycker är kul.
Kram!

Katarina sa...

Dom såg goda ut de där makarons, fast själv har jag hittills inte gillat dem... Oj, vad e. Har blivit stor... Hon ser ut att gilla hennes nya grej och är så gullig i den gröna hjälmen. Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en riktigt bra dag! Vädret var helt perfekt också tycker jag. Lagom temperatur. Och nej, jag tyckte macarons var helt okej. Goda, men absolut inte sådär överväldigande fantastiska som vissa tycker.
Ang mardrömar så drömmer jag sällan mardrömmar nu men jag gjorde det som sagt ofta som liten. Precis sim Lill-Skruttan gick det i perioder. Jag är nästan säker på att det i hennes fall har med ngn form av utvecklingsfaser att göra. Inte så mycket att göra ngt åt utom att försöka finnas till hands när hon vaknar.
Kram och hoppas ni slipper maror!


Desiree,
håller helt med dig. De är otroligt vackra och dekorativa men jag föredrar andra bakverk om jag fick välja helt fritt.
Scootern är sååå bra!! Hon älskar den, och det har även gjort att vi lätt kunnat ta bort vagnen nu när hon faktiskt kan köra sin scooter rätt långa sträckor. Otroligt bra för hon börjar växa ur vagnen! :-)
Kramar!


Katarina,
haha så du gillar dem inte alls?! Där ser man. Det verkar väldigt tudelat det här med om man gillar macarons eller ej! :-)
E HAR blivit stor den senaste tiden. Det tycker jag med. Hon växer så det knakar. Och ja, scootern är hennes favorit nu helt klart! KUL tycker vi.
KramKram!

Syster i söder sa...

Vilka fina bilder! kram!

Saltistjejen sa...

Syster i söder,
tack!! och Du, vi längtar efter er nu!!!!
:-)
KRAM!!!

Anna, Fair and True sa...

Vad gulligt att de två tjejerna hade så lika kläder på sig.

Jag var inte så förtjust i makroner förut men jag tror de som gör dem blivit bättre för de blir bara godare och godare.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha ja det lustiga var att det bara blev så. Inget var planerat eller förbestämt, utan vi såg det då vi möttes. Jag tycker markonerna var goda 8de vi testade) men jag skulle föredra en svensk kanelbulle om jag kunde välja haha! Men makronerna är iallafall betydligt godare än de flesta cupcakes jag ätit här! För att inte tala om äckliga amerikanska tårtor! Huh!!

Gnuttan sa...

Så är jag igång med att läsa kapp igen, igen. Alltid härligt att läsa om alla era små utflykter. Det blir mycket lekplatstid för er förstår jag. :-) Och nu när jag tänker på det; så stor lilltjejen har blivit! Duktig också, som orkade sparka sig runt helt själv heladagen. :-)
(PS: Sitter på jobbet, så det blir inte så mycket kommenterat)

Saltistjejen sa...

Gnuttan,
kul välkommen igen!
:-) Och ja här blir det såklart mycket lekplatstid.... Lill-Skruttan har verkligen blivit stor. Jag inser också att hon just nu är i en ordentlig utvecklingsfas med mycket pendlande i humöret och ena sekunden är hon liten och söker tröst medan i nästa är hon kaxig och stor och vet bäst...
Och scootern älskar hon . Helt klart det bästa köpet hittills tror jag! :-)
Kram!!