måndag, maj 14, 2012

Och så lite skor

När Honken och Holmskan var här så blev det en del besök i olika affärer. Vi introducerade dem till en av våra absoluta favoritSKOaffärer Skechers. Jag är ju som de flesta redan säkert känner till (iallafall alla ni som träffat mig eller känner mig sedan tidigare, och även ni som följt denna bloggen ett tag) ingen Sko-kvinna. Och med detta menar jag s.k Snygga, Fancy skor. Jag går inte igång på högklackat eller fina märken. Visst tycker jag det är SNYGGT! På ANDRA! Men skulle själv aldrig någonsin sukta efter den typen av "finskor".  Jag har noll koll på alla designerskor som synts i Sex and the City eller på superkändisar. I just don't care... Däremot älskar jag sneakers (eller gympaskor kanske man ska säga på gammal hederlig svenska?!) samt andra skor som är SKÖNA, praktiska och som jag kan gå långt med utan att få ont. HATAR skor som jag får ont i fötterna av!! Alltså är jag en liten tant vad gäller just skor. Haha jag såg alldeles nyss på Anna Fair and True's blogg att hon också skaffat tre par nya skor. MEN med en helt annan snygghetsfaktor än mina...! Hon är ju mycket mer en Lady när det kommer till skor, kläder och mode jämfört med Tant-Saltis.

I vilket fall köpte även jag en del skor då jag var med Honken och Holmskan på just Skechers. Det blev hela tre par för min del. Främst för att jag verkligen verkligen behövde skor. Jag är som sagt ingen bra klädshoppare och senaste gången jag köpte ett par skor var nog förra sommaren. Och de jag gått runt i mest (mina gympaskor) tror jag att jag köpte för ungefär 3 år sedan (!) vilket gjort att de var rejält slitna, vilket resulterat i att jag ofta blivit trött i rygg och knän nu när jag promenerat längre sträckor med dem på fötterna. Så det var helt enkelt hög tid för nyinköp.

Jag förälskade mig i de här GOrun-skorna!!! Så SKÖNA! Lätta som dun och superbra inför sommaren då sneakers annars kan kännas alldeles för varmt. Men de är så tunna att jag tror jag kommer kunna ah dem även när det blir riktigt varmt ute.

Kan även säga att de numera är mina favoritskor! Som sagt SÅ SKÖNA! Perfekt dämpning och stöd i sulan utan att för den skull göra skön tung eller klumpig. Nej de är istället extremt flexibla och böjliga vilket gör att de följer foten så bra i steget. De finns dessutom i en mängd olika härliga sommarfärger. Själv valde jag de här sommarblå.

Det andra paret blev ett par favorit i repris. Jag har haft denna modell Skechers nästan sedan vi flyttade hit och upptäckte den skoaffären, Men i lite olika tappning. I år var det band ovanför foten vilket var lite nytt. Men själva skon är alltså mer eller mindre exakt samma modell som jag älskat tidigare. Tyckte dock det kunde vara roligt att förnya sig lite så jag valde de här med banden. Även om jag i ärlighetens namn inte är helt säker på att jag egentligen tycker det är supersnyggt... men lite kul ändå.

Jag gillar att ha ett par skor som bara är att dra på sig utan att behöva knyta några skosnören. Enkelt att hoppa i och ur.


Sedan förälskade jag mig också i de här!! Jag har även haft liknande modeller tidigare som jag stortrivts i. Så valet var rätt lätt. Jag gillar skor jag kan ha till en vardagskjol, men som samtidigt är lite sportiga och som är sköna att gå i. Just de här känner jag troligen kommer bli lite av mina favoriter.

Så det var det. Nya skor. Inget fancy-Smanchy som sagt, men jag är glad och lycklig! Och lycklig blev även Lill-Skruttan som länge velat ha "blinkskor" det vill säga skor som blinkar då man går, hoppar och springer. På Skechers fick hon så äntligen ett par. Och med ens kändes hon så Stor! Inte på grund av själva blinkfunktionen då, utan för att hon numera drar storlek 12 (det motsvarar ca 28,5 i europeiska barnstorlekar) i skor! Stor tjej med stora skor.

Här är Lill-Skruttans nya skor. Med blinkfunktion. Det är de två rosa "lamporna" i hälen samt två små blå lampor i S:et som blinkar då hon går. 



Fast de senaste dagarna har hon mest använt sina sandaler eftersom det varit varmt ute. Så blinkskorna har fått vila lite på skohyllan. På tal om väder så är det idag mulet här men fortfarande skön temperatur, med runt 21 grader ute. Igårkväll körde vi faktiskt ACn lite här hemma eftersom det kändes varmt. Men det hoppas jag vi slipper ikväll.

Och om Honken och Holmskan fick några skor med sig? Ja, det kan man lugnt säga att de fick. De blev till och med lite kända där i Skechersbutiken vid Macy's dit de gick och shoppade i omgångar.... Jag tappade faktiskt räkningen på antalet skor de köpte där men de verkade väldigt nöjda och belåtna så jag tror minsann att även de har fått en ny favoritskoaffär?!

26 kommentarer:

Annika sa...

En studie i blått skulle man kunna säga!
Snygga!
Du har verkligen köpt dojjor nu som väl ska räcka över sommaren iaf :-)
Som du vet är jag inte mkt av en sneakers-gal, men visst är de skööööna!!! DET tycker jag med.
Speciellt om de inte är för klumpiga.
Skechers är ett jättebra märke, och jag kan tänka mig att dina svenska gäster investerade också!
Dina go-run skor gilled jag verkligen. De skulle kunna bli PW dojjor för mig eftersom färgen är så ball!!!

BARA regn i Washington idag. HELA dagen.
Det ska nog bli samma skit imorrn igen...

KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha ja nu ska jag klara sommaren. Faktum är att om jag känner mig själv rätt lär jag använda dessa skor säkert i minst 2-3 år då. Iallafall om jag ser till min egen skostatistik. Jag köper ju inte så ofta vare sig skor eller kläder.....
Du de har en del walking skor också Skechers, som ev skulle vara bra för din powerwalk. Fast GOrun skulle fungera också. De är ursköna!!!
Här är mulet men ännu inget regn.
Kram!!

Coolaannna sa...

Jag är också en sneakers!!! Älskar converse men tycker fancy skor är sjukt snygga men inte på mig!

Skönt att ha laddat garderoben!

Kram Anna

Sahra sa...

Jag har riktiga problemfötter och går helst i sneakers. Nike är favoriten eller gamla hederliga converse. Men jag ska nog ta ett besök i butiken du pratar om. Snygga OCH bekväma. Me like

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
haha jaså så du är också en sådan där "skönt-o-praktiskt-tjej" vad gäller skor. :-)
Jag har testat snygga skor också men det fungerar verkligen itne. Mina fötter och hela mitt jag säger bara neeej! ;-)
Kram!


Sahra,
ja gör det! Du kan säkert hitta ngt där för de har en mängd olika modeller för diverse olika tillfällen och situationer! Och till ett bra pris också. I love it!
Kram!

Astrantia sa...

Jag är lite av en lill-Imelda när det gäller skor och jag älskar finskor med höga klackar men sånt orkar man ju inte ränna runt med till vardags (tyvärr). Ett av mina favoritmärken är faktiskt Ecco. De har flera skor som liknar de du köpte lite och de är så himla sköna och man kan gå långt i dem.

Jag har tänkt på att din lill-skrutta och min yngsta verkar vara födda nära varandra. De har liknande namn också och nu ser jag att de har lika stor fötter också :).

Saltistjejen sa...

Astrantia,
haha ja jag älskade Ecco då jag bodde i Sverige och har fortfarande ett par (numera rätt slitna) Eccostövlar. De passade mina fötter bra för det är ju lite olika också vad gäller olika skomärken.
Ja, din yngsta och min E verkar vara rätt jämngamla det har jag också förstått. Kul att de verkar ha ungefär samma skostorlek också. :-) Då är de nog anska jämnstora gissar jag.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Haha, jag har haft ett par Sketchers en gång faktiskt! Jag går faktiskt helst i platta skor fast gillar då ballerinaskor eller loafers mest. Men jag har gympadojor också. Men jag gillar att köpa skor och att ha en massa fina skor också även om man inte använder dem så ofta. Fast borde använda dem oftare!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
men jag tycker nästan alltid du ser ut att vara sådär snyggt klädd. Både vad gäller kläder Och skor! :-) Lite mer ladylike än jag själv som mest går runt i typ jeans och gympadojor... ;-)
KUL att du hade ett inlägg om dina skoinköp just idag du med! Det var liksom lite roligt att jämföra.
Kramar!

eastcoastmom sa...

Joining the club, jag använder bara bekväma skor. Inget högklackat. Converse, ballerina och Reef-flipflops har jag i garderoben. Och så joggingskor såklart. Jag är på din sida!!!

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
:-) Så då är jag inte en ensam bekvämlighets-tant då vad gäller skofronten. ;-) Skönt att veta.

Charlie sa ... sa...

Skönt ska det var för fossingarna!!

Jag har klumpiga joggingskor. Dina GOrun vore något.

Snyggt med blått, det skulle jag vilja ha!

Converse är mina senaste favoriter. Och mina boots såklart ;)

KRam!!

Taina sa...

Hörru tant-Saltis, då kan vi ta varandra i hand. Jag FÖRSÖKER gå i finskor, men mina ankfötter protesterar högt. Tycker dock om sandaler med klack.

Liisa är en stor fan av Skecher. Läckra skor i alla möjliga mönster och färger. Och bra kvalitet!

Kram kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp du skulle säkert gilla GOrun-skorna då!! :-) Fat om du ska springa i dem kanske du ska ha några mer springskor? Jag har ingen aning om hur bra de är för just löpning. Men namnet säger ju run också så de borde fungera till lättare löpning också gissar jag.
Kram!!


Taina,
Hahaha japp handslag!!! :-)
Jag har slutat försöka gå i finskor. Har det bara när jag absolut måste. Som finare fester, bröllop o liknande. Och det blir ju inte så ofta. Kul att Liisa gillar Skechers! Hon har bra smak hon! :-)
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Sketchers är verkligen skön! Och skor är så viktiga att de inte ska göra ont :) Jag är likadan som dig där. Hellre bekväma än fancy och höga!

olgakatt sa...

Sällar mig till alla er fotbekväma sedan urminnes tider. Mina MBT-sandaler är storfavoriterna tillsammans med Lundhagskängorna.
Skrattar när jag ser att du köpt tre par blåa skor och känner igen mig själv. När jag handlar flera saker på samma gång upptäcker jag att det oftast blir i samma färg fast det inte direkt var meningen. Som om ögonen hade en förbestämd omedveten inställning.
Alla tre paren ser snygga och bekväma ut!

Desiree sa...

Du och jag har nog ganska mycket samma sko-smak. Dina Go-Run skor var ju hur coola och fina som helst. Gillar dem jättemycket. Sedan gillar jag dina sketchers som du köpt. Precis sådan typ av skor går jag i nästan jämt om jag får välja.Klackar går jag nästan aldrig i och sandaletter kan jag tycka är fina men jag har nästan aldrig haft några som är riktigt sköna. Ofta skaver de på något sätt så jag har insett att jag är en riktig sneaker tjej.
Kram!

Anna K sa...

håller med! sköna skor ska det va!! Greta hälsar attalla skorna var "pina" fina alltså! ;-)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är mitt favvomärke här helt klart vad gäller skor. Just för att de har många olika modeller och färger också. Samt inte är svindyra.
Kramar!


olgakatt,
ja MBT är skönt. Jag använder mina MBT-gympaskor fortfarande. Blått blev det fast "mellanskorna" är faktiskt svarta utanpå, så när man har de på sig så ser de svarta ut. Även om de är blå inuti. :-) Och E's skor är svarta som "grundfärg" de med.
Kram!


Desiree,
haha ja jag tror det. Du är ju också en sneakerstjej! :-) Och GoRunskorna är sååå sköna! Tror du skulle gilla dem! jag går inte heller i klackar eftersom jag får så nedrans ont i fötterna då. Iallafall om de är lite högre.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Anna K,
ja jag tycker verkligen inte om att gå i skor som skaver eller känns osköna. Ibland måste man såklart göra det, men nej jag föredrar helt klart bekväma saker på fötterna.
Vad fint att Greta tyckte skorna var pina hon med!! :-)
Kram!

Västmanländskan sa...

Jag är mer som du - tokgillar både sko nummer två och tre.

Tänk att er lilla tjej också har bliviten storfot ;)

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
hahaha jaha så du är också en "Tantfoting" då?!? ;-)
och ja vår lillefot har blivit en storfot helt klart.

Anonym sa...

Åh, sko nummer tre föll jag för! Skulle vara såå himla användbara! Jag har en kompis som arbetar på ecco, vilket i kombination med min brist på hälkudde i ena foten gör att jag har rätt mycket skor därifrån. Men de har poppat till sig de senaste åren & en del modeller påminner om skorna du köpt.=)

Saltistjejen sa...

pennys dagar,
jamen visst är de fina! Lite snyggare så man kan ha dem till en vardagskjol eller snyggare shorts, men ändå lite sportiga och bekväma! :-)
Jag gillar också Ecco mycket och köpte många skor och stövlar från just Ecco då jag bodde i Sverige. Ecco finns även här, men är väldigt mycket dyrare (tycker ja) än många andra icke-Europeiska märken här. Har dock fortfarande ett par Ecco-sneakers som jag älskar!
Kram!!

Gnuttan sa...

Vi har visst väldigt lika syn på det där med skor och kläder (vilket jag iofs visste redan innan). Bekvämt ska det vara, speciellt på fötterna. :-)

Saltistjejen sa...

Gnuttan,
haha ja det har vi nog. Praktiska och kanske inte så moderiktiga... ;-)