fredag, juni 28, 2013

Äntligen fredag!

Som vanligt känns det skönt att det är fredag. Med helgen väntande bakom hörnet. Har dock en hel del jobb som måste göras klart under dagen, men det ska förhoppningsvis gå bra.

Igår var de här och kollade badrummet. Efter vårt vattenläckage. Planen ser riktigt bra ut. De ska komma och måla om hela badrummet (inte bara väggen som blev förstörd av vattenläckan) redan nästa vecka. Innan 4th of July.  Golvet får däremot vänta. Förhoppningsvis kan de komma och fixa det veckan efter. Det låter bra tycker jag och snabbare än vad vi trott. Men nu återstår att se hur det verkligen kommer att bli.

Själva läckan då? Jo, det visade sig vara fler än en. Dels från lägenheten ovanför oss där vatten tydligen sipprat genom badrumsväggen på grund av att kittet mellan kakelplattorna lossnat helt så att fukt och vatten kunnat tränga in i väggen. Men den största orsaken tror jag var att det tydligen var någon skada på rören i lägenheten två våningar upp. Detta ska nu vara åtgärdat och vi har inte sett något mer vatten. Så skönt! Men jag längtar till att golvet kommer vara återställt eftersom jag tycker att just den biten är en jobbigaste just nu. Men som sagt, fredag iallafall. Och oavsett vår golvstatus så känns det som en vinst i sig.

Hoppas ni alla där ute har en riktigt fin fredag!

5 kommentarer:

Miss Marie sa...

Fy vad jobbigt med vattenläcka! Skönt att det kan fixas hyfsat fort!

Ha en fin fredag och helg!

Desiree sa...

Aj aj det där låter inget vidare men man får lita på dem och hoppas att det som ska vara åtgärdat är det och att det andra också blir bra. Skönt att de verkar komma och kunna fixa rätt snabbt iallafall så att ni kan fortsätta använda badrummet och slipper ett jätterenoverings projekt.
Kram!

Emma sa...

Skönt att veta vad det var och att det är åtgärdat. Här är det likt det du berättar om USA på så vis att man liksom bara fixar när det är ett faktum. Vår granne hade också en läcka -och toataket vårat hann rasa in!!! Sjukt ju om man tänker efter. Oj då, jaja - vi kommer och fixar erat tak!

Hoppas ni får golvet åtgärdat illa kvickt.

Trevlig fredag och helg!

Anna, Fair and True sa...

Skönt! Hoppas de inte bara målar om/över utan ser till att det verkligen torkar och spacklar o dyl om det behövs.

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja det är inget roligt alls, men jag är glad att de nu har åtgärdat den och att vi kan använda vår dusch.
Hoppas ni får en fin helg!!


Desiree,
vi hoppas nu på att det ska gå hyfsat snabbt och smidigt. Och ja det är väldigt skönt att kunna använda badrummet eftersom man blir väldigt "handikappad" utan det.
Kram!


Emma,
Ja Himmel! Man förstår liksom inte hur man tänker! Fast jag har hört liknande historier även från t ex södra Europa också så kanske är Sverige speciellt vad gäller hur man sköter fastigheter??
Kram och ha en fin helg nu!


Anna Fair and True,
ja du sådant får vi se. Jag har ingen aning om hur länge sådana här saker bör torka innan man gör något ytarbete men själva läckan/läckorna är iallafall fixade nu. Och målning ska ske på tisdag och onsdag nästa vecka. Golvet förhoppningsvis veckan därpå. Så vi får väl se.