tisdag, juni 18, 2013

Sent omsider - Födelsedagskalaset

Här kommer en Bildparad från Lill-Skruttans 5-årskalas. Lite sent, men bättre sent än aldrig heter det väl. Vi var lite smått oroliga för vädret eftersom vi planerat ett utomhuskalas, men det blev riktigt fint. Inte för varmt utan rätt lagom med varierad molnighet. Vi hade kalaset på vår innegård så barnen kunde leka fritt på lekplatsen och i vattenspridaren. Det blev traditionell pizza och senare tårta. Hello Kitty var beställd av Lill-Skruttan och den fixade jag ju i ordning på morgonen med ett öga på Prinsessbröllopet. Vi hade som vanligt även Fiskdamm, något som Lill-Skruttan specifikt bett om. Denna gång fiskades det upp en del annat också. Som min blå sko, en sked, en tandborste och lite annat smått och gott.... Men alla barn fick till slut varsin goodie bag ändå. Detta år hade vi satsat på EN sak istället för en massa smått "krafs". Det blev varsin vattenflaska samt lite smågodis.

Ballonger knöts fast i träden och lite småtugg och dricka sattes fram
Det blev en hel del lek i vattenspridaren

Samt på andra delar av lekplatsen

Pizzadags!


Tårtan!


Förväntan

Fem ljus skulle tändas

För att sedan låsas ut


Happy Birthday to you!Vännen och f d Grannen med lilla M


Efter kalaset fick vi hjälp att plocka ihop av Familjen K som dagen till ära kommit hela vägen från DC. Gissa om Lill-Skruttan var överlycklig att R kom till kalaset! Tyvärr kändes det jobbigt att säga hejdå till dem eftersom vi inte riktigt vet när vi skulle ses nästa gång, men vi hoppas på någonting under sommaren. Väl hemma igen blev det såklart paketöppning. Flera av Lill-Skruttans klasskompisar hade gått samman och samlat pengar till en gitarr, något hon önskat sig länge. Jag tipsade om detta till en av våra vänner som höll i insamlingen. Nu väntar gitarrlektioner med Mr Blues! Vi måste bara bestämma var när och hur.

Lill-Skruttan blev otroligt glad för gitarren och ville genast pröva
Ett riktigt lyckat kalas. Men liksom varje år tidigare är det väldigt skönt när det hela är över. Vi somnade alla rätt ovaggade den kvällen. Och ja, nu är hon fem år. Och ägare till en cykel och en gitarr. Vi får se vad det kommande året kommer att överraska oss med. Helt klart är att det kommer bli en hel del nytt med tanke på skolstarten (Kindergarten) i höst.

17 kommentarer:

Lotta sa...

Härlig kalasstämning!!
Fina videos....gulligt när alla sjöng och fin gitarr! Tror Ella kommer bli jätteduktig :-)


KRAM!

Channal sa...

GRATTISKRAM till din fina lilla stora 5åring!! Hon har ju rytmen när hon spelar... vad ska det bli av denna lilla tös månntro!

Vilken succétårta!!

KRAM Anna

Saltistjejen sa...

Lotta,
TACK! Ja det var en bra kalasstämning. :-) Och gitarren är hon superglad i så jag hoppas hon ska tycka det är roligt att lära sig spela.
Kram!!


Channal,
haha tack vännen! Ja vi får se. Hon tycker mycket om gitarren och "spelar" lite då och då på den. Gör egna sånger. Gulligt!
Och ja tårtan fick godkänt. :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Härligt det såg ut!! :) LÖrdagen var verkligen en bra dag för kalas :) Och VAD BRA att ni bara körde en sak i påsen. Jag är alltid så irriterad på goodie bags och när de innehåller en massa småkrafs som bara slängs ändå till slut! Bättre med nåt rejält!

Hanna sa...

vilket mysigt kalas!

ExPIAtriate wife sa...

Vad mysigt det sag ut! Visst ar det roligt med kalas men aven som du sager, nar de ar over! Jattefin gitarr Lill-Skruttan fick! Elias har ocksa borjat spela gitarr och tycker det ar jatteroligt!
Kram!

Annika sa...

Gulligt, och trevligt.
Ett stort kalas.
Det är alltid skönt då kalas är över. Speciellt skönt var det så K var i Ellas ålder.
PUST!!
Roligt att R kom upp.DC är ju inte SÅ långt, så ni får se till att träffas ngnstans i sommar. På en beach emellan NY o DC kanske?
Fina Bilder!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Tack! Ja fast vi hade kalaset redan lördagen den åttonde juni så det är ju en och en halv vecka sedan nu. Men det var också en bra lördag fast efter ösregnet hela dagen innan var vi lite smått fundersamma över vädret. Men det blev ju bra till slut! Och jag håller med dig om allt smått man får i sådana kalaspåsar! Detta var en av anledningarna till att jag inte ville ha sådant i år utan bättre med en enda mer rejäl Och ANVÄNDBAR sak!
Kram!


Hanna,
Tack!! Det var det verkligen.

ExPIAtriate wife,
ja det var det. Vår innegård är bra att ses på när vädret är bra. Men det är alltid så skönt när kalaset är över och det hela gått bra. Kul att Elias spelar! Det ska bli roligt att se hur vår E kommer att tycka om lektionerna.
Kram!


Annika,
ja det var rätt stort men det blir alltid så tycker jag. De är 15 barn i klassen och vi bjuder alltid alla därifrån. Sedan har hon och vi ju kompisar från tidigare klasser som vi umgås regelbundet med på fritiden, plus andra vänner också så ja de växer de där kalasen...
Nej DC är inte SÅ långt bort, men det är ändå en bra bit. Särskilt i bil med barn. MEN vi har faktiskt pratat om att ev ses halvvägs i sommar. I södra NJ eller så. Som du föreslår!!! :-) Hoppas vi kan få till någon helg för detta!
Kram!

Taina sa...

Gullungen då!!! Hon spelar på sin nya gitarr, sitter och guppar lite och slår sedan med handen på den. Åh underbart!!!

Härlig födelsedag hon fick med vänner och kanonväder. Och vilken tårta då? Är du säker på att du inte är konditor??? Jättefin!

Er innergård är ju perfekt att ha för den sådana här tillställningar. Slippa dra iväg och betala multum för hyra av en lokal. Perfecto!

Kramar!!!

Steel City Anna sa...

Oerhört roligt när hon säger too loud too loud too loud :) vilken arg blick. Hon blir kanske lärare :)

Saltistjejen sa...

Steel City Ana,
hahaha ja jag tyckte också det var lustigt. Och blicken ja, hon kan verkligen kasta svarta blickar omkring sig haha! ;-) Fast just nu är hon mer inne på att bli tandläkare än lärare. Och DÅ lär iallafall ens kunder inte vara så loud...! :-)

Suzesan sa...

Cool gitarrist. Coll stil och engagemang, VAD ska de bli av den tösen??

Smarting och söting. Hurra för Ella.
Skrattade med henne när hon höll för öronen i slutet.
Kram
/Susanne

Martina sa...

Härligt kalas!!
Och vilken fantastiskt tarta! Igen. Som sagt, jag kommer väl i hag tartan som du gjorde förra aret.
Du skulle ju kunna extraknäcka som konditor!!!
Kramar

Saltistjejen sa...

Suzesan,
Hahaha ja du det lär vi få se vad det lider. :-) Och visst är det lite lustigt att hon tyckte födelsedagssången var för högljudd.
Kram!


Martina,
ja det blev ett riktigt bra kalas. Tack också för komplimangen om tårtan! Jag tycker det är lite kul att försöka få vara lite kreativ när det det finns bra tillfällen. Men förra året var helt klart mer av en utmaning än i år.
Kram!

Saltistjejen sa...

Taina,
japp här spelas det lite nu och då. Det kommer att bli lektioner också men vi har inte satt upp något datum för det än, men ska väl göra det snart.
Och innergården är super att ha kalas på!
Tack för tårtkomplimangen också! :-)
Kramar!

bettankax sa...

Alldeles underbart kalas:) Kanonfin tårta. Och lycka över en egen gitarr.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
TACK!! Och ja lyckan är stor över gitarren. Kalas som är såhär gillar jag också rent generellt. Glada barn so kan leka lite fritt men med vissa "aktiviteter" också.
Kram!