torsdag, juni 06, 2013

Självförtroende

"Andra föräldrar kanske tycker att DERAS barn är de bästa i hela världen men det är ju JAG som är den bästa i HELA VÄRLDEN!! För så ÄR det ju bara."

Ungen. Sötnosen. Gosegumman min. Jag hoppas att åtmintone en del av detta oerhörda femåriga självförtoende och denna fantastiska femåriga självkänsla kommer att få följa med dig upp till och genom dina tonår. Jag hoppas hoppas hoppas. Och önskar önskar önskar. Att det håller för alla törnar och alla motgångar som du kommer möta på vägen mot vuxenvärlden. Och ja, för all del även efter att du tagit klivet in i den senare.

12 kommentarer:

Emma sa...

Haha, härliga hon. Och hon har ju rätt. Så ÄR det ju bara. Hoppas det håller i sig, bara att finnas där, älska och ja...hoppas. Iaf lovande med de höga doserna självförtroende och all kärlek hon får. Det bådar gott för de svåra åren...

Miss Marie sa...

Ja, tank om man kunde stoppa in deras sjalvfortroende i en lada och spara tills de behover det i tonaren! Hoppas hon fortsatter pa den har vagen! :)

Anna, Fair and True sa...

Haha underbart!

Sahra sa...

Molly stormar in på dagis varje dag med armarna utsträckta som om hon ville omfamna hela världen. Tjoandes NU ÄR JAG HÄR!!!!
Älskar hennes attityd. Kram

Martina sa...

Söt och tuff pa samma gang!
Kram

Trillingnöten sa...

Hahaha! Dagens bästa :) Jag hoppas verkligen att hon kommer att ha kvar den där känslan när hon växer upp (kanske något mer ödmjuk :)), för det är så lätt att tappa den på vägen när man kryssar mellan barndom och vuxenliv... :)

Annika sa...

Gulligt.
Karolina har också alltid haft självkänsla, och nu i tonåren är jag såå glad att den är intakt på ett bra (inte stödigt och kaxigt) sätt.
Heja Ella!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Emma,
haha javisst är det härligt och man hoppas ju innerligt att kärnan av denna självkänsla ska finnas med henne resten av livet även om man vet att den periodvis säkert lär få sig sina törnar.
Kram!!


Miss Marie,
ja det hade varit himla bra om man kunde spara det och ta fram lite då och då när det skulle behövas lite påfyllnad.
:-)


Anna Fair and True,
:-)


Sahra,
jamen visst är det underbart härligt!!
Kram!!


Martina,
haha ja just det :-)
Kram!


Trillingnöten,
ja man hoppas verkligen det. För något av det allra viktigaste vi kan ge våra barn är verkligen en bra självkänsla och även bra självförtroende. Självfallet med en lagom dos ödmjukhet och en stor dos empati också så att de inte stormar fram som bulldozers. ;-)


Annika,
ja det är så himla fint när de har det. Man behöver ju det så väl i livet. De bästa verktygen i "livsverktygslådan" tycker jag. De som kan fixa det mesta.
Kramar!!

Steel City Anna sa...

Det är jag övertygad om. Många barn är det som aldrig haft den tryggheten och det går aldrig att reparera fullt ut. man vet aldrig hur livet blir men har man den där grundläggande vissheten att man är älskad är man så gott rustad som det går. Hon verkar vara i en härlig ålder och fundera mycket!

Evasleva sa...

Vad fantastiskt! De är så roliga :)
Spännande med skolan i höst. Hoppas hon kommer trivas.

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
Tack vad gullig du är! Jag hoppas och tror som du säger att kärlek och trygghet är något som bygger upp en bra självkänsla som kan följa med ens barn hela livet.
Och ja, åldern nu är underbar på många vis!!!! Så många funderingar och tankar som man får vara med och ta del av. Ett privilegium!

Evasleva,
visst är det underbart hur de tänker och hur de ser på världen och sig själva i den.
Skolstarten ser vi fram emot. Även om jag lär gråta massor då vi ska ta avsked av vårt fantastiska dagis...

Västmanländskan sa...

Så underbart! :)