söndag, juni 02, 2013

Söndag med picknick och vattenlek i Central Park

Idag söndag hade vi planerat att träffa Kvicksilver-M och hennes familj i Central Park. Det var en riktigt varm dag och ju längre dagen led desto fuktigare blev luften. Åskan var på väg. Men vi fick en riktigt fin dag tillsammans innan åskskurarna kom (inte förrän nu sent under kvällen har blixtarna och åskskurarna rullat in över staden). Vi hade först picknick ihop strax norr om 72nd Street (nära båtdammen i Parken) och sedan gick vi tillsammans västerut till Adventure Playground vid 67th Street intill Central Park West. Där jag och Lill-Skruttan var i fredags eftermiddag. På vägen köptes kaffe och sedan njöt vi av skuggan och vattenstänken på lekplatsen medan Lill-Skruttan och Kvicksilver-M for iväg med vattenkanna, hink och spadar för att leka. När vi suttit en stund kom en av Lill-Skruttans dagiskompisar också fram till oss och hon blev otroligt glad att få träffa Lill-Skruttan. De tre tjejerna lekte sedan tillsammans ett bra tag.

Scootertjej på väg genom Central Park


Många var ute och picknickade eller solade i Central Park idag

Full fart mot vattnet

Kvicksilver-M och Lill-Skruttan. 
Jag fick senare veta att de lekte häxor som gjorde magiska dekokter.

Lill-Skruttan och hennes kära dagiskompis E gör "soppa med leafy greens"

Framåt 17.30-tiden var det dags att bege sig hemåt igen. Vi promenerade hemåt genom en somrig stad. Smådisig på grund av den tätnande fukten i luften och med det där alldeles speciella ljuset som kommer såhär års. Jag älskar staden sådana här kvällar. Trots fukten. Nu är sommaren här och det känns faktiskt härligt! Imorgon blir det bilkörning in till jobbet men det känns helt okej. Hoppas bara att det slutat regna tills dess.

4 kommentarer:

Liz sa...

Vilken harlig dag ni fick, om dock lite fuktig som sagt..Harligt att ni har mojligheten till parken och lite vattenlek for E att svalka sig i.

Har hade vi det sa himla varmt idag att vi mest holl oss inomhus. Vi hade 42 grader varmt och det blaste storm, sa vi kunde inte satta upp parasollet over poolen for barnen utan att det skulle valta och blasa ivag. Vinden kandes som en het harfon riktad mot kroppen...sa det var inte nagon lang stund barnen var i poolen idag. Blev inne lek istallet i AC'n. Tackar och bugar for den uppfinningen!! :)

Nar ni har sana askvader, laddar det ur och ar frisk luft efter dom eller ar det lika varmt och fuktigt anda? Kan langta efter svalt sommar regn och att just kanna att det svalkar och det blir frisk luft igen. Eller att kunna oppna upp dorrarna och fonster for att "vadra och fa in frisk luft". Har ar det dock over 30 grader varmt aven pa natten och redan vid 8 tiden ar det 35 grader varmt, sa da oppnar man inte nagra dorrar precis..Suck, jag har inte vant mig vid oken hettan...

Stor kram Saltis och ha en fin vecka!

Sahra sa...

Underbara värme. Älskar när det är 20 gr sent på kvällen. Jag kan ta fukten då även om det är tufft mitt på dan. Men att få leva i värme. Gå lättklädd. Äta lätt. Livet blir så mkt enklare. Kram

eastcoastmom sa...

Ser så skönt ut med vattenlek i parken. Det är så roligt som förälder att se barnen leka med sina vänner, och så kan man koppla av lite och bara observera...

Saltistjejen sa...

Liz,
jo det var en fin dag här igår trots fukten. På kvällen bröt det ut riktiga åskskurar men innan dess var det helt okej. Här är det olika med åskan. Ibland rensar den luften men ibland fortsätter det som innan.
Er hetta verkar olidlig tycker jag... Puh! Tur det finns AC som sagt.
Kram!


Sahra,
haha ja det är skönt med värme fat jag tycker bara till en viss grad. Här är det ju ffa fukten som gör det jobbigt under somrarna. Men igår störde den mig inte så mycket faktiskt. Utan jag njöt av att sommaren är här.
Kramar!


eastcoastmom,
ja vattenlek är toppen och ett måste här på somrarna. :-) Och visst är roligt att se när barnen interagerar med sina vänner. Dessutom bonus när man själv är kompis med föräldrarna så att man får göra detsamma som barnen. :-)
Kram!