söndag, juni 30, 2013

Vattensöndag

Söndagen började med att vi gick ner på vår innegård där vi bestämt träff med en av Lill-Skruttans kompisar. Hon och hennes mamma kom och hade köpt med sig bagels. Vi stod för kaffet. Sedan lekte barnen i vattenspridaren ett bra tag. Så himla skönt med just vår innegård och lekplatsen där. Enkelt och det finns nästan alltid några kompisar till Lill-Skruttan där också. Nu i förmiddags lekte hon med ett par till av sina dagiskompisar som också var där.

På eftermiddagen var det sedan dags för nytt födelsedagskalas. En annan dagiskompis som fyllde år och som bjudit in klassen på Pool Party! De bor nämligen i ett hus med egen pool. Gissa om det var populärt?! Jag samt ett par till föräldrar var med i poolen medan de andra softade lite runtomkring. Ungarna har hur roligt som helst. Det plaskades, hoppades, simmades och stänktes. Några av barnen kan redan simma, andra är på god väg. Vi har ännu inte haft Lill-Skruttan i någon simskola men det börjar bli dags för det nu, så vi ska nog börja kolla upp sådant snart.

Efter poolen blev det pizza, lekar och sedan tårta utomhus. Vi hade tur med vädret för det kom några droppar ett tag men det blev aldrig något mer seriöst regn av det. De hade dukat upp så fint på sin innegård och jag blev lite varm i hjärtat av att se att de hade så många björkar planterade där! Kändes nästan lite som ett svenskt sommarkalas....

Imorgon är det ny vecka igen. Jag kommer köra in till jobbet för första gången på ca 2 veckor! Man känner sig nästan lite ringrostig... En kortare arbetsvecka är det dock eftersom det är 4th of July på torsdag. Det känns skönt. Vi får se om det är några av de där flygarna kvar vid jobbet, eller om det är lugnt nu. Jag hoppas att slippa dem faktiskt.

7 kommentarer:

Sahra sa...

Ja björkar känns svenskt så det förslår
Kram

Miss Marie sa...

Härligt med vatten! Simskola är nog superbra, livsviktigt att kunna simma och E är nog i rätt ålder att börja nu! :)

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja det var så fint att se björkar för de är inte så vanliga här.
Kram!


Miss Marie,
att simma är definitivt livsnödvändigt och som f d "simmare" och mer eller mindre uppväxt i skärgården på somrarna tycker jag det är otroligt viktigt. Och jag har tidigare tyckt hon varit lite för liten men nu är det absolut dags.

Martina sa...

Härlig helg!
Kan tänka mig att det var poppis med poolkalas! Barn älskar ju för det mesta att leka i vatten!

Sag du att jag hade länkat till en artikel i Svd som tog upp ditt google+ problem? Jag skrev det i en kommentar häromdagen.

Härligt med kort vecka!
Kramar

Annika sa...

Ja, härligt med kort vecka.
Känns lite mysigt pirrigt sådär.
Hoppas att cikadorna i NJ har lugnat sig lite nu också :-)
Nej, björkar ser man inte ofta här. De vill ha ett nordligt klimat. OCH de björkar som finns ser oftast inte ut att må så bra, och det är inte att undra på. FÖR hett och fuktigt för dem.
Poolkalas is THE WAY to go!! OJ vad många sådana vi haft för K!
Kramar!!

Liz sa...

Later som en lyckad dag helt klart. Sa roligt ocksa att Ella gillade poolkalaset, jag vet att du skrev att hon inte hade varit sa mycket i pool, sa skont med positiv erfarenhet. Simskola ar oftast jattebra, Cassie gick pa YMCA som hade jattebra olika nivaer och man kunde avancera efter hur duktig man var. Hon borjade nar hon var 5 fyllda, vilket var ganska sent i NC, men det passade inte tidigare for oss. Hon kunde dock ta till sig allt jattebra, och larde sig jattefort. Sa aven om jag tror att det ar jattebra med vattenvana och sa tidigt, att lara sig simma och ta till sig kunskapen och instruktioner tror jag ar jattebra alder vid 5 ar. Hoppas ni hittar nagot ni gillar.
Kramar och hoppas veckan blir lite lugnare!

Millan sa...

Harligt med alla fodelsedagskalas. Det blir ju liksom sa att alla fyller ungefar samtidigt i gruppen med vanner om man traffades nar de sma var nyfodda dessutom. I alal fall ar det sa har for oss, hur manga som helst som fyller nu i juli/augusti da aven Nils fyller (och jag och Ben och halva min familj plus alla Nils kompisar...). Gott att kunna ha kalasen utomhus ocksa!

Skoj att ni gillade Monsters Uni. Vi ar jattesugna pa att se den.
Kram!