måndag, juni 03, 2013

Födelsedag på gång

Ledsen att jag lyckades oroa så många av er läsare med mitt förra inlägg. Jag tänkte inte alls på att det kunde misstolkas och att ni skulle tro det var "nutid". Min titel till själva inlägget var ju just Tillbakablick... Men ni förstod ju efter ett tag iallafall att det inte var fråga om vare sig ny bebis, sjukhusvistelse eller annat dramatiskt. Nu. Utan om Då.

Och ja, kvällen har ägnats åt paketinslagning och kartritning. Det senare kommer få sin förklaring imorgon. Jag lovar. Det kommer bli en tidig morgon då. För en hel del ska hinna fixas innan Födelsedagsbarnet vaknar/väcks. Och ja, M nattade medan jag pysslade med förberedelserna. Och det tog extra lång tid ikväll. Detta är verkligen första födelsedagen som hon är sådär otroligt uppspelt och spänd och fylld av förväntan på det där viset man själv minns att man var som barn. Tidigare har hon visserligen sett fram emot födelsedagen men inte alls på det här viset.

Fem blir hon då imorgon vår Tjej! Imorgonbitti. Tidigt. För ut kom hon strax efter halv sextiden på morgonen. Mindre än 40 minuter från det att jag ringde M och sa att jag trodde han borde skynda sig till sjukhuset tog det tills hon var ute. Han hann. Med nöd och näppe. Fem år sedan. Från att ha kommit ut som liten preemie på lite drygt 2 kg och med små spretiga spagettiben. Till att ha växt till en bra bit över metern och numera väger sin vikt i guld. Otroligt egentligen. Och helt Fantastiskt!


15 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Jag satte också i halsen innan jag fattade att det var en återblick. :)
Tänk så stor hon är nu. Grattis till E! Kramar!

Sahra sa...

Ett litet mirakel. Söt som socker, er prinsessa
Kram och grattis på födelsedagen

Anna, Fair and True sa...

Jag blev också förvirrad först men läste sedan lite noggrannare :)

Grattis till er femåring!!

Miss Marie sa...

Wow, 5 ar, det ar stort! :) Grattis! :)

Annika sa...

Idag är det dagen D!!
Grattis till femåringen! Stora tjejen!!
Hoppas ni får en jätterolig dag idag!
Kramar!!

Desiree sa...

Stort grattis till E som sagt. HOppas hon får en riktigt fin födelsedag.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Grattis!!!! Hoppas det blir en alldeles underbar fodelsedag!!
Kram!

finelinan sa...

GRATTIS till Lill-Skruttan och hennes föräldrar! Hoppas dagen har varit alldeles fantastisk!

Jag har precis läst ikapp lite och det verkar som ni haft en härlig vecka!

Anne sa...

Massor med grattis till 5-åringen! !! Det har gått så fort, samtidigt som det känns som väldigt länge sen också. Stora lilla fina Ella,hoppas du får en riktigt fin dag! Nyfiken höra mer detaljer.
Det där med kartritning lät intressant...
Aha, så du upplever att det varit/är en helt annan sorts förväntan och längtan inför denna födelsedag. Roligt höra, det är alltså runt 5-årsålden det börjar bli "på riktigt" det där med födelsedagar...
KRAM!

Trillingnöten sa...

Jag får kanske MVG? Jag fattade på en gång, men så har jag ju följt dig ganska länge :) Tänk vad stor hon är nu!! Och Kindergarten i höst! Fantastiskt! Så liten hon var när jag började läsa din blogg :) Och nu...! GRATTIS till stora E!

Martina sa...

Sötaste E som nu har blivit en sa stor tjej. Stort grattis till henne pa födelsedagen och hoppas att hon far en jättebra dag!
Stora kramar

Anonym sa...

Grattis till Ella på födelsedagen!
Att man minns hennes dramatiska ankomst!
Jag kollade din blogg stup i kvarten tror jag.
Våra små är inte längre så små.

Hoppas att Ella får en kanonfin dag men en massa presenter och upplevelser!

KRAM!

Anonym sa...

Grattis Ella på din femårsdag! Hoppas du får en toppendag.
Kram

Katarina Söderberg sa...

Wow! Grattis.. oj, vad tiden går. Jag satte nästan mitt italienska kaffe i halsen. Kram ;)

Liz sa...

Stort Grattis till Ella pa fem-arsdagen! Hoppas verkligen att ni fick tid att fira tillsammans och att du kunde ta en paus i ditt fullspackade schema! Som sagt, jag laste ju ikapp dina inlagg fran den tiden nar hon foddes och du skrev sa bildligt och sa bra. Maste verkligen vara roligt att kunna ha det och ga tillbaka till och lasa. Jag onskar att jag bloggat under graviditeten med tvillingarna, det hade varit ett fint satt att bevara alla dessa minnen, kanslor och tankar.

Som jag namde tidigare, jag skickade dig ett email angaende hennes fodseln for ganska lange sedan nu, men fick aldrig ett svar sa jag vet inte om det kom fram till emailadressen ovan? Hursom, sa otroligt skont att allt gick bra och att hon idag ar sa frisk och full av liv. Sotaste tjejen! Min Isabella var da storre, aven om jag tyckte att hon var det minsta som jag sett med sina 2415gram. Sa jag kanner igen spagettibenen..:) Benjamin var ju inte mycket storre med sina 2715gram, men for tvillingar var dom ju helt "normala" anda!

Men tank nu, en stor tjej som ska borja Kindergarten i host. En stor tjej som ar sa duktig och redan tvasprakig! En stor tjej som har san stor talang inom art! Tank vad mycket som hander pa 5 ar!!

Stor kram