fredag, juni 14, 2013

Femårsfirande på dagis

På Lill-Skruttans dagis är det tradition att föräldrarna kan få komma och fira med sitt barn på födelsedagen. Ofta tar man med sig något gott till deras ena mellis, eller så bjuder man på någon lunch (det är nästan alltid pizza) eller så gör man både och. När hon var liten tog vi endast med tårta eller liknande, men de senaste åren har vi även sett till så att barnen fått pizzalunch.

De flesta föräldrar kan faktiskt komma och delta i firandet vilket är roligt. Jag tror aldrig jag hört talas om att något barn som fyllt år och inte haft åtminstone ena föräldern där för firandet. Det är kanske lite speciellt för dagiset där hon går eftersom detta ju är ett privat dagis som drivs av ett universitet, vilket gör att minst en av sina föräldrarna till ett barn på detta dagis måste arbeta på universitetet. Detta gör såklart att det är enklare för föräldern/föräldrarna att komma en stund även om det är på arbetstid.

Alla sjunger "Happy Birthday"...


...och självklart är det traditionellt ljusutblåsandet efter sången

Födelsedagsfirandena brukar variera lite mellan de olika klassrummen men de är på det hela taget ganska lika. Ofta har de en "Födelsedagsskylt" som alla barnen målat. I vissa rum målade de en ny för varje födelsedag men i andra rum har man gjort en som används till alla barnens födelsedagar.

I år kom vi med pizza och cupcakes som barnen fick till efterrätt. Alla uppskattade både lunchen och födelsedagsefterrätten. Både barn och lärare. Det kändes lite konstigt att detta var vårt sista födelsedagsfirande på lill-Skruttans dagis. Eftersom hon började som liten bebis har vi ju firat alla hennes hittills 5 födelsedagar där men nu i höst blir det ju Kindergarten och hur det fungerar där har jag ingen aning om.

Idag är det fredag och jag tycker denna vecka gått fort. Nu ser jag fram emot helgen. Jag önskar er alla en fin fredag och en riktigt skön helg!


4 kommentarer:

Lotta sa...

Sötnos! Så stor tjej. Jag minns som igår när hon kom hem med er för första gången, så liten. Vad tiden har gått snabbt!

Njut av helgen!!

KRAMAR
Lotta

Trillingnöten sa...

Visst är det härligt att fira födelsedag :) Även på skolan. N firade sin också. Där är det en kortare historia eftersom det är viss tidsbegränsning, beroende vilken skola och årskurs givetvis. Vi fick komma runt klockan 13.00 på ett mellis och dela ut cupcakes och sjunga för N :) Det är oftast så det går till på vår skola har jag hört. Vissa föräldrar går lite överstyr och delar ut goodiebags också, utöver glass eller cupcakes. Ofta begär de att det ska vara lätt att ge barnen och att städa undan :)

Martina sa...

Härligt att bli sa ordentligt firad!
Lilla gumman, ja det är ocska en viktig etapp i livet. Och manga fler blir det! Tiden gar sa galet fort ! Man tror att man ska ha sma barn i en hel evighet och sa vips gar de pa högstadiet!!!
Ha en riktigt härlig helg!
Kramar

Saltistjejen sa...

Lotta,
:-)
Ja det känns ibland som det var nyligen och samtidigt som det hänt mycket sedan dess.
Kram!!


Trillingnöten,
kul att även ni firar på skolan! Fast goodiebags där låter lite överdrivet kan jag tycka.
Kram!


Martina,
ja visst är det en etapp som är över i och med hösten och en ny tar vid. Känns både lite vemodigt och samtidigt roligt och spännande. Som alltid i livet då man tar nya steg,
Kram!