söndag, juni 16, 2013

Rosor & Bagels

Idag, söndag var det Fars Dag här i USA. Lill-Skruttan väckte mig i morse och viskade "Vi måste gå upp nu mamma så vi hinner göra i ordning till pappa." Så vi gick upp och gick ut i den nyvakna staden för att köpa bagels och blommor. För så tyckte Lill-Skruttan att Pappa skulle firas. Hon valde blommorna själv och bar stolt hem buketten. Gula och rosa rosor. M väcktes sedan och fick paket och teckningar av Lill-Skruttan. Sedan blev det frukost. Vid lunchtid gick vi ner till vår innegård för att ha lite knytis ihop med våra vänner i grannhuset. Tjejerna lekte i vattenspridaren medan vi vuxna satt och pratade.

Stolt dotter med blommor till pappa

I hörnet York och 62nd stod denna vackra bukett i en vas.

Bagels & RosorFars Dag kort som föreställer oss när vi går på en båt (syns i övre vänstra hörnet).  Vi sitter där och Lill-Skruttan sitter med M längst fram och jag sitter i stolen bakom. Längst fram i fören av båten är en "grabber" som hissar upp bagaget till båten.

Denna teckning gjorde hon i morse till M. Det är vi. Handen med hjärtat "var kärlek" och Lill-Skruttan (längst ner till höger) och M håller ett rep med ett hjärta mellan sig.

I paketet till M låg denna fina målning.
Orange hjärtatn eftersom "orange är en av M's favoritfärger. Rosa och blått målade hon för att hon tycker det är så fina färger tillsammans."


Lill-Skruttan och kompisen OPå kvällen blev det hemlagad middag. Riktigt somrigt kändes det med lax, brysselkål och tomatsallad med mozarella.

Efter middagen hade vi FamiljeFilm-Mys. Lill-Skruttan hade önskat det. Vi såg The Princess and the Frog och det blev efterrätt i soffan till filmen. Det var en mycket trött liten Skrutta som nattades sedan. Men nöjd. Trots att dagen bjudit på en del humörsvängningar. Hon är i en väldigt speciell fas nu känns det som. Känsligare än vanligt. Tänker och funderar extra mycket. Återigen nära till både gråt, skratt och ilskeutbrott. Jag tror det rör sig otroligt mycket där inne i hennes huvud just nu. Hon var i vilket fall nöjd med Fars Dags-firandet och så var även M.

Imorgon kör jag in till jobbet. Men det är sista gången på ganska länge eftersom jag under den kommande konferensen kommer att kunna jobba hemifrån då i stort sett alla mina kollegor kommer att befinna sig i Chicago. Så det känns inte särskilt jobbigt att jag ska upp och köra imorgonbitti.

8 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Vilka fina presenter Lill-Skruttan ordnat! Det later som ni aterigen haft en harlig dag tillsammans! Och vad gott med lax till middag, en stor favorit har ocksa bland alla familjemedlemmar!
Vi firade ocksa Father's Day hos amerikanska grannar men far I familjen blev inte uppvaktad utan vi vantar till svenska farsdag. Dock hade vi en trevlig BBQ alla grannar tillsammans!
Vad skont att slippa kor nu pa ett tag, ibland ar det skont med lite variation och det ar ju toppen att du kan valja! Har det lugnat ner sig lite nu infor konferensen?
Kram!!!!!

Desiree sa...

Vilket fint kort och fina teckningar E hade gjort till M. Så sött med handen och hjärtat. Mysigt med bagles och fina rosor. Wow vilken bukett som bara stod där i gathörnet. Man hoppas att den fick stå kvar där. Den var otroligt fin. Skönt att du slipper köra på ett tag och kan jobba hemifrån. Du spar ju massor med tid på att slippa köra så att arbetsdagen kan bli lite kortare istället.
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja vi har haft en skön helg. Ska berätta mer om lördagen senare. Lax är en stor favorit här och vi försöker äta det hyfsat ofta faktiskt. E älskar lax vilket jag tycker är himla bra.
Fint att ni fick lite Far Dagsfirande ni också även om ni firar själva när det är svenska Fars Dag.
Snart hoppas jag det ska lugna ner sig. Om inte förr så på onsdag borde det vara lugnare för då börjar konferensen. :-)
Kram!


Desiree,
Ja visst var det fina teckningar hon gjort. Och visst var det fint med buketten i gathörnet. Jag undrar så vem som ställt dit den och vem den "var för".
Kram!

Annika sa...

Vad gulligt att den lilla ville fira Fars Dag på rätt sätt!!
OCH som vanligt impas jag av hennes fina teckningar.
KUL med buketten i gathörnet.
Undrar om den står kvar?
VAD skönt att du slipper köra till jobbet på ett tag nu.
Härligt!!
Kramar!!

Martina sa...

Later som en lugn och skön fars dag. Det är härligt med mysiga familjedagar när man bara "är" och myser med varandra!
Sa fint E hade gjort till sin pappa, sa sött!
Kramar

Emma sa...

Vilken härlig dag! Fina blommor, både hemma hos er och på gatan. Jättefina och kärleksfulla teckningar han fick också. Gulligt att tänka på vilken färg han gillar.

Vilken fin cykel hon fick på födelsedagen förresten. Presenten med stort P.

Man riktigt känner hur lättad du är över att den värsta jobbstressen lagt sig. Skönt skönt.

Steel City Anna sa...

Vilka fina presenter hon gjort! Mycket möda nedlagd. Måste blivit en glad pappa :)

Saltistjejen sa...

Annika,
ja hon har verkligen tagit det här med Mors och Fars dag på allvar. :-) Och visst var det lustigt med buketten som stod på telefonen i gathörnet. Den stod inte kvar där i morse längre så någon måste ha tagit den. Jag är så nyfiken på vem som ställde den där och vem som sedan tog den.
Kram!!


Martina,
ja det var en riktigt skön och avslappnad Fars Dag. Och just som du säger så är det mysigt att ibland få bara vara utan några stora planer.
Kramar!


Emma,
ja blommorna var fina. Både rosorna och buketten på gatan. E älskar verkligen att rita och det är så roligt att höra hennes berättelser (för hennes bilder är nästan alltid en hel historia).
Och ja det känns skönt nu när den värsta stressen är över för denna gången. Även om idag var en rätt intensiv dag haha!


Steel City Anna,
ja hon är så go med presenter till oss. Och pappan blev väldigt glad!
:-)