fredag, juni 28, 2013

F * C K!!!!!!!

Jag visste att det skulle hända!!! Visste visste visste. I säkert över ett år. ÄNDÅ lyckas jag bli överraskad. Snopen. Tagen på sängen. Hur kan det vara så?!? Hur kan JAG vara sådan? Det var totalt borta i min skalle tills nu.

Alltså, nu behöver jag lite hjälp. Tips. Råd. Av er.

Problemet: Jag har följt mina favoritbloggar genom Google Reader. Enkelt. Smidigt. varje gång en blogg uppdateras kommer länken. I en lista på iGoogle. Bara att klicka och så swish kommer det nya inlägget. Hur bra som helst. För jag orkar/hinner aldrig gå in på varje blogg en eller flera gånger dagligen för att kolla OM den KANSKE uppdaterats. Det skulle ta alldeles för lång tid. Så Google Reader har varit min grej. Men NU har Google Reader alltså UPPHÖRT. Finns inte mer. Slut. Kaputt. Över. Historia.

SÅ jädrans TRIST tycker jag!

Alltså, undrar jag just nu hur NI där ute följer ERA favoritbloggar? Vad använder ni er av? Jag vet att Blogger har ett "Följarsystem". Använder ni er av det? Fungerar det i såfall på andra plattformar som t ex Wordpress? Eller har ni något annat system för att få uppdateringar?

Med en krympande tid för bloggandet och bloggläsandet BEHÖVER jag verkligen ett bra system för att få veta uppdateringar utan att behöva kolla upp alla de bloggar jag följer. På vinst och förlust så att säga.

Så PLEASE PLEASE PLEASE dela gärna med er!
Jag är öppen för att testa det mesta.

25 kommentarer:

Sahra sa...

Lugn. Använder bloggers egen. Funkar även på wordpress. Funkar exakt likadant att du får senaste inlägget. Du kan välja om den ska ange tid och eller om du vill ha inläggets rubrik. Du kan välja om du vill ha den synlig i bloggen som jag hade tidigare eller så lägger du den på din profilsida
Kram

Saltistjejen sa...

Sahra,
Tack! Så du tycker den fungerar bra alltså? Jag har annars gillat så att just Google Reader kunde läggas till som en gadget till iGoogle där jag hade väder, nyheter i allmänhet etc... Men men, jag måste helt enkelt börja lägga in mina bloggar i Blogger då gissar jag.
:-)
Kram!!

Annika sa...

Du kan ju testa med bloglovin...
Mkt poppis.
Jag har inget alls. Klickar mig bara in hos favvisarna, samt ser på min apple-dator på favvissidan då ngn, bla DU, har uppdaterat.
Bloglovin verkar vara hett dock. Kolla det.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annik,
aha bloglovin alltså. MEN hur gör du för att få uppdateringarna i din Äppeldator? hur menar du då? Har du ngn "starstida" eller liknande där som du kan kolla och där uppdateringarna kommer?
TACK för tipsen också! Jag känner mig lite "naken" utan Google Reader....
:-)
Kram!

Millan sa...

Nar jag hade en blogger blogg sa hade jag en favoritlista med er alla pa och den uppdateras nar ni lagt ut ett nytt inlagg. Sa jag gar fortfarande in pa min gamla sida och kollar darifran. Men hade garna hittat ett smidigare satt nu nar jag har en wordpress sida for dar finns inget liknande tro jag inte.

Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
Jag har sett många andra bloggare som har just detta. kanske borde köra det jag med. För dig med wordpress kanske då Bloglovin som Annika tipsar om här ovan vore bra?? Jag har inte testat det men som sagt kanske värt att prova för dig?
Kram!

Anonym sa...

Jag har varit précis likadan, stuckit huvudet I sanden och tänkt att jag SKA fixa en ny RSS-läsare eller vad det nu heter. Tänkte kolla upp den som Brysselkakan tipsar om http://brysselkakan.wordpress.com/2013/06/23/som-den-gamla/ eftersom den ska vara "précis som Google reader".
(grrr, automatisk stavningskontroll på vissa ord sedan några dagar tillbaka, fattar inte hur jag ska bli av med det, bade på FB och här!)
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Petchie,
Ååååh TACK för att jag inte är ensam om att vara en sådan här "struts"!!! :-)
Och jag ska kolla in Brysselkakans tips också. Låter toppen om det är likt Google Reader! :-)
Hoppas att allt är bra med dig och den lill-lille också!
KRAM!!

Linda sa...

Jag har alla mina bloggar i en mapp under Bokmärken (använder Firefox) och högerklickar på "öppna alla i flikar" så öppnas alla mina 52 bloggar jag följer. Tar lite tid att ladda, men det är smidigt. Sedan klickar jag mig igenom dem och ser vilka som uppdaterats eller inte.

Saltistjejen sa...

Linda,
Aha smart! Fast just att slippa gå in och kolla själv är något jag strävar efter. Jag gjorde så förut men tycker det tar alldeles för mycket tid. Jag villl gärna se ganska snart när ngn uppdaterat sin bloogg emd nytt inlägg men jag skulle aldrig hinna gå in på mina favoritbloggar flera ggr om dagen för att kolla IFALL de KANSKE har skrivit något nytt. :-)
Så någon slags RSS feed (eller vad det nu kallas) är det jag letar efter.
Men supertack för att du ville dela med dig! Jag uppskattar verkligen att ni läsare hjälper mig!
Kram!!

Emma sa...

Bloglovin funkar perfa!

KARLAVAGNEN sa...

Tack och lov att det inte va nåt värre som hänt! Du skräms ju!

KARLAVAGNEN sa...

Tack och lov att det inte va nåt värre som hänt! Du skräms ju!

Pratglad sa...

jag använder bloglovin och den finns som app till telefonen också. Supersmidigt!!

finelinan sa...

Jag går in på mina favoritbloggar en eller två gånger om dagen för att se om någon uppdaterat. Har de inte uppdaterat då så får jag väl vänta med att läsa tills nästa gång jag kollar...=)

Saltistjejen sa...

Emma,
TACK! Ja ska kolla upp det!


Karlavagnen,
hahaha nej men visst! Förlåt! Jag menade inte att skrämmas såklart. :-)
Kram!


Pratglad,
Det låter verkligen som Bloglovin är något som är poppis. Jag kommer definitivt kolla detta!
TACK!


finelinan,
ja jag gjorde så förut, men efter att jag började med Google Reader och hade RSS feed på mina favoritbloggar insåg jag hur otroligt BRA och smidigt det var. Och nu sedan jag har ännu mindre datortid så har detta hjälpt mig så mycket.
Så jag hoppas hitta ngt liknande igen.
:-)

Katrin sa...

Jag våndades verkligen i veckor om vad jag skulle byta till! Jag provade alla möjliga men ingen gav mig samma känsla som jag var van med. (Vadå I-landsproblem? :-))

Nu har jag dock hittat en BRA ersättare som känns precis som Google Reader, www.theoldreader.com. Knäppt namn men jag är supernöjd!

Har aldrig kunnat med Bloglovin, provat lite då och då över åren...

Katrin sa...

PS Du kan dessutom bara klicka på några knappar så förs allt över från Google Reader automatiskt...

Annika sa...

Mina top-sites.
Det ser ut som ett litet rutnät i övre marginalen till vänster på safari. Där ligger de sidor jag gillar bäst
Där har jag x-antal bloggar jag följer. Din bland annat. Så när du skrivit ngt nytt ser jag det.
Annars är det bloglovin som gäller, tror jag. Testa det- Verkar smidigt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag har alla i länklistan på min blogg och den uppdateras enligt publicering av nya inlägg. Vissa bloggar funkar dock inte t ex blogg.se och om de ligger på SVT eller Mama för att ta några exempel. Så då får man kolla dem separat eller använda RSS.

eastcoastmom sa...

Håller koll på uppdaterade bloggar via Bloglovin, har gjort det i flera år nu.

Saltistjejen sa...

Katrin,
vad skönt det är att se att fler än jag våndats. :-)
Ska verkligen kolla in detta för jag har också varit galet nöjd m just Google Reader! Så om du gillar detta efter Google Reader så kan det nog vara ngt jag själv skulle gilla! Underbart också att man kan få alla sina bloggar överförda från just Google reader. Hoppas det fungerar även nu då de stängt GR.
TACK!!


Annika,
okej det låter intressant. Ska kolla detta. kanske inte för just bloggarna men för annat. Själv har jag också favoriter som kommer upp i "som fönster i rutnät" men det är inte så många. Och jag tror inte den lösningen skulle vara ngt för just blogguppdateringarn för min del. Men tack för att du försökte förklara. Om jag inte fattat tills vi ses i juli så frågar jag dig då! :-)
Kram!


Anna Fair and True,
jag har ju helst ett och samma ställe för alla bloggar jag följer så för min del gillar jag om man kan hitta en lösning för detta. Men annars är det ju smidigt att ha det i sin egen blogg. En länklista alltså.
:-)

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
Bloglovin verkar vara många som gillar och använder.
Tack för tipset!!!
:-)

Anne sa...

Skitbra tips, jag har varit frustrerad och undrat vad jag ska göra för jag tycker också det tar för mycket tid att på måfå gå in på bloggarna/sidorna och kolla. Det systemet har jag gjort men det är inget bra system.
Jag ska också testa flera av förslagen som kom upp här.


Min blogg är förresten
nybyggarna2000talet.wordpress.com

tusen tack för mail, jag blev så glad och det kliar i fingrarna skriva tillbaka. Men du vet hur det är, tiden tiden tiden. jag vill och ska försöka återkomma så snart som möjligt, men om inte så beror det inte på att jag inte vill bara att jag inte hunnit. Bara så att du vet.
KRAM!!!

Humlan sa...

Jag har precis samma problem. Än får jag upp Google Reader och jag har alla bloggar sparade i favoriter, men hur ska jag se när det uppdateras... Själv har jag inte bloggat på tid och evigheter, men börjar jag använda bloggers eget "Följsystem" så kanske jag börjar blogga också, om jag ändå måste in där och titta vem som har uppdaterat! ;)
Nu ska jag kolla alla bra tips här (har tittat lite på bloglovin, men tyckte mest det var rörigt), och se om jag kan hitta något för mig.