lördag, juni 22, 2013

Midsommarafton i Battery Park

Gårdagens Midsommarfirande i Battery Park blev väldigt lyckat. I år var det dock ännu fler som samlats där vilket gjorde köerna till de matställen som fanns långa, samt utrymmet på gräsmattorna rätt trångt. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum som det ju heter. Och det kändes som om i stort sett alla som var där var på gott humör så det var inga sura miner trots trängseln. En av anledningarna till att så många kommit, kanske var vädret. För hela dagen hade det varit strålande vackert väder. När vi tog oss ner var det nog runt 27 grader och sol men torr skön luft och milda brisar som gjorde att det inte blev alltför outhärdligt. Ändå var det lite väl varmt på gräsmattan i solen ett tag tyckte jag. Men då solen sakta sänkte sig blev temperaturen mer behaglig. Här nedan kommer en Bildbomb från 2013 års Midsommarfirande.

På väg mot Midsommarfirandet


Spelmanslaget som kommer och spelar varje år från svenskbygderna.
Det roliga är att de verkligen sjunger på svenska med en väldig amerikansk brytning. Jag har förstått att detta är årets höjdpunkt även för dem.

Midsommarstången kläs - med solrosor

Såhär fritt var det då vi nyss kommit. Sedan packades hela gräsmattan och midsommarstången restes i mitten

Svenska flaggan vajar i förgrunden medan Freedom Tower sträcker sig uppåt i bakgrunden

Våra svenska vänner

Midsommarstången rest


Det blev lite blandat vad gällde maten. M tog gravlax tacos från Red Rooster, själv tog jag en gravlaxtallrik från Smorgaschef (där det allra bästa faktiskt var FÄRSKPOTATISEN!!!) och Lill-Skruttan åt köttbullar. Till efterrätt köpte vi varsin crêpe från Crepe du Nord (Lill-Skruttans med nutella och jordgubbar, M's och min med lingonricotta). Sedan åts det även medhavda jordgbbar, vindruvor, chocolate chip cookies och lite annat.

Våra andra svenska vänner (som bor i vårt hus)


Kvällen bjöd på flera segelskutor

På vägen hem genom staden skymtade vi mer av Freedom Tower

Det blev som sagt en bra Midsommar i år också. Lill-Skruttans humör dippade dock ett tag efter att hon lekt och dansat kring midsommarstången med M. Jag tror hon (liksom jag) blev lite för varm och jag tror även att det blev lite "för mycket" för henne. Hon brukar ofta inte tycka om när det är, alltför mycket folk och stoj och stim omkring henne, och det var det ju verkligen här. Men lite senare på kvällen då solen började sjunka och det blev något svalare kvicknade hon till och på slutet var hon mer sitt vanliga jag.

Imorgon blir det strandutflykt. Long Island nästan ute vid Fire Island. Det ser vi alla fram emot. Med ca 30 grader och sol kommer stranden att vara ett gott alternativ till den heta staden. Nu känns det fantastiskt lyxigt att ha en egen bil! Vi kommer dessutom att ha med oss en av Lill-Skruttans kompisar och jag hoppas tjejerna kommer få det kul. Men det tror jag verkligen.

10 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken härlig midsommar ni hade! Fina & stämmningsfulla bilder. Vi firade inte alls. Varmt & klibbigt här. Later sa skönt med en utflykt till stranden.
Ha en underbar söndag!
Kramar, Lisa

Taina sa...

Himmelens kul att det ordnas midsommarfest. I NYC! E är ju så fin i sin klänning och flagga i handen. Här blev det light version av midsommarfirande igår hos vänner där pappan i familjen är från Sverige.

Kramar o njut av dagen på stranden.

Freedomtravel sa...

Kul att se bilderna från midsommarfirandet! Visste inte ens att det fanns ett sådant, men åh andra sidan finns kanske allt i en sån stor stad!

Saltistjejen sa...

Lisa,
Tack ja det var en riktigt bra midsommarafton i Battery Park om än lite väl mycket folk. Och dagens strandutflykt var himla skön!
Hoppas ni får en fin vecka!
Kramar!


Taina,
Ja det är verkligen otroligt bra tycker jag. Att få lite Midsommarstämning om än i något annorlunda tappning. Kul att ni har "svenskvänner" på besök och att ni firade lite!
Kramar!!


Freedomtravel,
Tack! Nej det är ju inte lätt att veta. Men det är verkligen roligt att Midsommarfirandet här har blivit såpass stort ändå.

Liz sa...

Sa harligt att det blev sa lyckat om dock lite trangt! Men anda kanske roligare sahar med god uppsluppning an med nagra fa besokare bara..

Sa fin hon ar i Midsommarklanning - mysigt om du fortsatter din barndoms tradition som du skrev om med ny klanning varje Midsommar! Bara det ar ju en harlig tradition att fora vidare!! Lite roligt ar det ju att se stangen med solrosor, det ar det val aldrig i Sverige, men man tager ju vad man haver, och det tacker ju upp fort med stora blommor..:)

Vilka vackra segelskutor, och vilken underbar bild med Ella som haller upp Svenska flaggan hogt i skyn med Frihetsgudinnan skymtande i bakgrunden...vilken speciell bild!

Sa glad for din/er skull! Har blev det midsommar stang och svenska flaggan pa bordet, men det var ocksa allt..

Stor kram!

Saltistjejen sa...

Liz,
ja det blev ett bra Midsommarfirande tycker jag. Särskilt att vädret var fint och inte regnade som förra året. Å andra sidan var åskskuren förra midsommar bra för efter det blev det lite mindre trängsel haha!
Och ja, här är det solrosor i stången som gäller. Säket också för att som du säger, de fyller upp bra, och så för att de är en riktig sommarblomma. :-)
Fint att ni hade lite svenskt trots allt ändå, på midsommar även om det inte var något större firande.
Kram!

Emma sa...

Kul att ni fick fint väder! När jag var där för 2 år sedan så regnade det lite men det var inte så farligt. Hoppas stranddagen var härlig! Här har vi helgdag idag men fullt upp ändå

Kram

Saltistjejen sa...

Emma,
javisst det minns jag! Ni var ju här på Midsommar då!! :-) Och den gången gick vi aldrig ner till Battery Park utan firade med besökande vänner (från Penn) här hemma.
Jag förstår att ni har fullt upp! Hoppas allt går bra nu med planerandet och packandet och jobbandet och med familj och annat som ska tas om hand. :-) Ni har ju en otroligt spännande tid framför er nu!
Kram!!

Martina sa...

Som sagt, en Midsommar pa Manhattan hade jag lätt kunnat firat och är säker pa att jag hade älskat!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
haha ja det hade du säkert! Men den är på vissa vis mer traditionell än många av de midsomrar jag firat i Sverige. ;-) Å andra sidan är den väldigt annorlunda också. En rätt bra blandning.
Kram!