torsdag, juni 27, 2013

Vilken kväll!

Det blev en otroligt bra kväll på Jazz Standard! Härligt sällskap, supergod mat och fantastisk musik! Att komma ut såhär ibland är verkligen underbart!

Lill-Skruttan och hennes kompis skötte sig dessutom helt exemplariskt. Vi var där lite tidigt för att få vårt bord och hinna beställa mat. Under tiden vi väntade på maten och musiken så ritade de, läste medhavda böcker och diskuterade allt och ingenting. Med varandra. När konserten väl började så smådiggades det lite i soffan där vi satt. Armar i luften. Sväng i kroppen. Händer som klappar takten. Däremellan åt de sin middag, småbusade med varandra (men tyst!) och så "dansades" det lite mer. Själv njöt jag otroligt av musiken. Vilket gung!

Efter konserten satt vi kvar en stund. Mr Blues kom såklart fram och pratade en stund. Pussade sin fru och sin dotter. Flera av musikerna kom och pratade lite de med. M pratade med ett par av dem. Grymt imponerad av "keyboardisten". Tjejerna gjorde egna menyer. "Puddle Pea Soup" och "Tear Water Tea" var ett par av de saker man kunde beställa från Lill-Skruttans. Vi skrattade lite åt att detta känns ganska New York City. Eller kanske "storstad" rent generellt. Amerikansk storstad. Just detta att ens barn är så van att gå på restaurang. Äta ute. Kolla menyn. Today's Special.

Trötta men mycket glada och nöjda tog vi tunnelbanan hem sedan. Promenerade genom en varm varm varm sommarnatt. Även om dagarna nästan är olidligt heta nu så är de här varma nätterna så härliga! Sammetssvarta, liksom mjuka och lena. Och staden doftar så speciellt under de här sommarnattstimmarna.


4 kommentarer:

Annika sa...

Det är nog sant, här är barn verkligen vana att gå ut och äta.
OCH samtliga restauranger har menyer för dem, eller så lagar de ofta den mat man beställer åt barn iaf.
Schysst, det gillar jag.
Vilken trevligt kväll ni hade.
Härligt med bra musk.
DET är verkligen att tanka energi. Love it.
Kramar!!

Martina sa...

Later som en mycket härlig kväll. Och visst är det härligt när barnen blir sa stora att det funkar bra att ha med dom ut?!
Kramar

Desiree sa...

Vilken otroligt mysig kväll! Live musik och härlig svänig jazz där ni dessutom har en vän som spelar med i bandet. Toppen också att tjerna är så stora och duktiga nu att de underhåller sig själv vid bordet medan ni vuxna får njuta av god mat och skön musik.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
jamen visst är de flesta restauranger här otroligt bra med barn. Vissa mer än andra såklart, men generellt tycker jag folk är ,mer öppna för att barn kommer även om det är lite senare på kvällen eller på sk "vuxen event".
Och ja det var otroligt härligt igårkväll!!! Sådant älskar jag!
Kram!!


Martina,
ja det var det verkligen. Och det är som du säger kul när man kan ta med sitt barn också.
Kram!


Desiree,
ja live musik är så himla härligt tycker jag!! Och att dessutom vara i en bra lokal med god mat är verkligen underbart! Att E och hennes kompis kunde vara med och skötte sig så bra är ett superplus! Roligt att de är såpass stora. Men även förra året var de med på en konsert här och även då gick det jättebra!
Kram!