söndag, juni 09, 2013

Prinsessor, lacrosse och storrensning

Helgen har varit otroligt fullmatad. Kalas igår (lördag) vilket som vanligt var ett heldagsevent. Men vi hade ändå Prinsessbröllopet på i bakgrunden (SVTplay på datorn) medan vi fixade tårta och förberedde. Lill-Skruttan var rätt imponerad av att det var en riktig prinsessa som gifte sig. Själv tycker jag det var ett vackert bröllop men allra mest fick jag hemlängtan. Stockholm en vacker sommardag. Det är svårt att slå det.

Kalaset blev superlyckat och vi hade vädergudarna på vår sida. Men bilder och mer om det kommer senare. Jag har inte ens hunnit föra över bilderna från kamerna än, och ni som känner mig väl vet att har det verkligen varit fullt upp. Vilket det har. Idag var det strålande väder här och vi tog oss ut i vår intilliggande park för att prova Lill-Skruttans Lacrosse sticks (vad heter det på svenska??). Hon har ivrigt önskat sig sådana efter att ha fått testa ett par med en av sina kompisar vars pappa spelat Lacrosse aktivt under sin collegetid. Vi hämtade upp kompisen O på vägen och tjejerna lekte först i vattenspridarna i Parken innan det blev Lacrosse.

Första testet blev tillsammans med MTjejerna fick till ett par riktigt bra bollar. Och de hade väldigt kul!

Lill-Skruttans kompis O följde sedan med oss hem för att äta lunch och sedan lekte tjejerna tillsammans hela eftermiddagen här hemma. Nu är de så stora att de mest leker själva utan vår inblandling alls. Så M och jag hann med att rensa ur i både sovrum och kök. Jätteskönt! Jag rensade ut Lill-Skruttans urvuxna kläder och M omorganiserade i våra köksskåp. Kvällen har sedan varit rätt lugn med småplock och annat. Imorgon ny vecka igen. Vi är redan en vecka in i juni. Otroligt vad tiden springer. Morgondagen lär bli väldigt jobbintensiv liksom resten av veckan. Nu är det bara tio dagar kvar till den stora Diabeteskonferensen som vi förbereder oss för. Så man kan säga att vi är på upploppet nu. Bara att maxa och köra hela vägen in i mål. Sedan ska jag pusta ut.

9 kommentarer:

Miss Marie sa...

Lacrosse finns val knappt i Sverige, sa sticks ar val inte fel! Annars brukar man val kalla sticks for klubbor, men det dar ar ju inte riktigt en klubba... Svart! :)

Kul att kalaset gick bra, och visst var det ett maffigt prinsessbrollop! Stokcholm visade sig verkligen fran sin basta sida!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
jo klubbor tänkte jag också men sedan har jag ibland sagt nät och håvar. För de ser ju mer ut så på något vis. :-)
Och bröllopet var otroligt fint tycker jag. Så roligt att det blev en sådan fin sommardag.
Kram!

Annika sa...

Tror inte heller lacrosse finns i Sverige. Men här är det ju en jättesport!
Jag känner så många som spelar LAX, och jag tror de börjar rätt tidigt.
Så Ella kanske blir en LAX-tjej.
Ja, Sthlm kunde inte ha varit vackrare än det var i lördag, och en brud kunde inte ha varit vackrare heller.
O la la!!
Här öSREGNAR det just nu.
Kramar!!

olgakatt sa...

Läste nyligen att lacrosse växer som sport i Sverige. Jag minns att jag träffade på begreppet i min barndom när jag hade en period när jag slukade böcker om engelska internatskolor. Där spelades lacrosse och det var tävling mellan skolorna. Nu googlade jag och finner då att Sveriges damlag ska till Canada på VM i sporten i juli och 2014 satsar herrlaget på VM i Denver! På svenska tycks redskapet kallas klubba trots näthåven i änden.
Så Ella får bestämma om hon ska tävla för Sverige eller USA....

ExPIAtriate wife sa...

Jag smatittade lite via Aftonbladet pa brollopet och det sag sa sommarharligt ut i Sverige, haller med om att man far hemlangtan!
Later som ni haft fullt upp med kalas och underbart vader hos er ocksa! Visst ar det skont nar barnen blir lite storre och man hinner gora lite annat ocksa!
Kram!

Taina sa...

Vilken tur att det blev bra väder för er!!! Lacrosse vet jag inte om det existerar i Sverige. Stötte då aldrig på det där.

Här sågs inget kungabröllop i helgen. Men hon var fin på de bilder jag sett i efterhand.

Slutspurta med måtta!!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det var riktigt ösregn hela dagen här idag också. Jag hann precis fram till jobbet i morse innan det börjad regna där. Strax efter 7. Men sedan har det regnat ihärdigt hela dagen med riktiga skyfall till och från.
Haha så det kallas LAX. Där ser man!! Hon älskar bollar och det här var något hon verkligen gillade. :-) Men det är ingen stor sport här i NYC. Tydligen jättestor på Long Island. Och i Maryland har jag hört.
Kram!!


olgakatt
jaha där ser man. Ja vi får väl se om intresset håller i sig. Om det gör det så får hon väl välja senare då. Sverige eller USA... ;-)
Bra att jag fick vet att det kallas klubba på svenska.
Tack!


ExPIAtriate wife,
jamen visst var det vackert i Sverige nu i helgen! Himmel! Jag fick sådan Somma-Stockholmslängtan! Och ja du här är det verkligen full rulle. Jag längtar till att det ska lugna ner sig lite nu faktiskt. Börjar känna mig lite trött...
Kram!


Taina,
ja vi hade sådan otrolig tur med vädret i helgen!!! Om det varit som i fredags eller idag hade det INTE varit kul det säger jag bara.
Och jo här slutspurtas nu. Om det är med måtta vet jag inte men spurtas måste det. Och jag ser fram emot målgången. :-)
Kramar!!

Lotta i USA sa...

Tänkte på er!! YAY, sol och kalas!

Det var fint på Aquavit...men gifter sig någon mer kunglig vill jag ha dig med om vi firar!

Håller med att man fick Stockholmslängtan. Så härligt och vackert det såg ut.

Håll ut nu den här veckan, snart kan du pusta ut!

KRAM!

Västmanländskan sa...

Låter som en härlig helg!