onsdag, juni 19, 2013

Förberedelse inför Midsommar

Idag onsdag tog jag och M en promenad i det  helt fantastiska sommarvädret i staden. Köpte en iskaffe på vägen och ett halvt pund bönor till vår egen kaffemaskin här hemma. Allt från favoritkaffeaffären Oren's. Sedan fortsatte vi upp till den tyska butiken Schaller & Weber för att inhandla lite till Midsommar.


Det var såklart sill vi främst var ute efter. Och här har de ett stort utbud på sill. Både tyska märken och så Abbas. Det lustiga var att flera av burkarna verkligen hade svensk märkning. Så på vissa burkar stod det sill och på andra herring. Vi köpte även en flaska hallonsaft när vi nu ändå var i affären. Den är god. Den har vi prövat förr. Dock inte till sill...

Det var så himla mysigt att ta en sådan här promenad tillsammans på eftermiddagen. Lyxigt! Jag känner det som om jag har semester nu då det lugnat ner sig betydligt på arbetsfronten. Och jag njuter. Av att inte konstant ha "akuta" saker att ta itu med. Att inte börja dagen innan halv sex på morgonen med att skriva mail och sedan avsluta med att skriva och skicka ytterligare mail strax innan midnatt. Och imorgon har jag lovat Lill-Skruttan en dag tillsammans. Hon & jag.  Inget dagis för henne med andra ord. Vi ska på hennes 5-årskontroll mitt på dagen och sedan har hon önskat att vi ska besöka Central Park Zoo. Det känns fint! Att kunna göra sådana saker efter en så hektisk tid som det varit de senaste veckorna. Jag ser fram emot det.


9 kommentarer:

olgakatt sa...

Till min förskräckelse hotade fiskbilen förra veckan med att vår älsklingsmatjes, den ekfatslagrade, inte skulle hinna bli klar till midsommar. Vilken lättnad att i går kunna bära hem ett helt kilo - nästan till priset av vikten i guld....
Men Abbas går heller inte av för hackor så ni har också tur.
Ni får sönderkoka potatis till, á la Hans, eftersom jag antar att nypotatis är ett omöjligare kapitel.
Vi ska tänka på er när vi äter i morgon!
Kram!

eastcoastmom sa...

Visst är det kul när man kan ta nån timme tillsammans bara sådär!

Annika sa...

Jag struntar i midsommaren, haha.
Ja, du känner mig, bryt mig noll om den helgen.
Men sill är gött.
Vad skönt att det lugnat sug lite för dig.
Du och Ella lär få en mysig dag. Nu är vädret sååå skönt.
OM ni har ngra Farmers Markets hos er kan jag tipsa om att köpa god "nypotatis" där. Jag blev så överraskad då jag var där häromdagen och såg all fin potatis de hade.
SÅ KOLLA!!!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
det var ju TUR att de fick in din mattes till slut och att du fick med dig den hem! Här är vi glada över Abbas och att det finns ett större utbud än i andra affärer här vad gäller sorters sill.
:-)
Färskpotatis finns inte här så vi får se vad vi hittar för någon.


eastcoastmom,
ja det känns så lyxigt! Och mysigt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
verkligen! Vi har ju Farmers Market men inte förrän på lördag tror jag.
Och nej du gillar ju inte Midsommar det vet jag. Synd du itne är här för då kunde du firat New York-Style. Tror du gillat det.
:-)
KRAM!!

Victoria sa...

Jag har inte tagit mig för att åka ner till IKEA för att köpa matjes, så det får bli grillning istället - fast det känns konstigt att inte äta sill till midsommar! Det gör vi varje år annars (och nästan bara då).
Men det blir säkert bra ändå! ;o)

Kramar//Vic

Desiree sa...

Vilken lyx med äkta Abbas. Det finns inte här vare sig i vanliga butiker eller på IKEA. Den är ju godast. Så himla skönt att det lugnat sig för dig på jobbfronten. Få njuta och ladda batterierna lite.
Glad midsommar!

Martina sa...

Skönt att det har lugnat ner sig lite pa jobbfronten för din del och att du hinner njuta lite mer av dagarna och det fina vädret! Härligt!
Kram

Saltistjejen sa...

Vic,
så blir det ibland, Men det blir i stort sett alltid bra ändå tycker jag. Ni kommer säkert få en fin Midsommar tror jag även om den blir sillös...
Kram!


Desiree,
ja det är lyxigt faktiskt! Och jag njuter av att ha det lugnare på jobbet också.
Kram och hoppas ni får en fin Midsommar även om ni inte kommer fira.
Kramar!


Martina,
ja det är såååå SKÖNT!!! Verkligen. Och nu har vi kalasväder här så det känns extra fint!
Kram!