torsdag, juni 13, 2013

Födelsedagsmorgon

Jag vet att jag är sen sen sen sen sen. En dryg vecka sen. Till och med. Lill-Skruttans 5-årsdag var ju redan förra tisdagen. Hela nio dagar sedan. Men det har varit så mycket här med massor på jobbet samt med förberedelser inför kalaset som var i helgen, och sedan ännu mer på jobbet, att jag inte hunnit med bloggen på födelsedagsfronten. Alls. Men det kommer. Och det blir flera inlägg. Så ni lär nog få er dos av födelsedagsfirandet även här på bloggen.... Första inlägget är här med bilder från morgonen.

Det började såklart med sång och presentöppning i sängen. Finfina presenter var det. Från oss och från våra Sverigefamiljer! TACK alla ni rara söta!!

Sist fick Lill-Skruttan en karta!

Lite trixigt att förstå sig på kartan, men med lite hjälp kunde hon till slut hitta ett brev i ena skoskåpet.

Hurra ett brev! "Är det skatten???!"
 
I brevet stod gå 10 steg mot dörren. Och det gjorde hon. Utanför dörren låg då ett nytt brev. "Följ tråden" stod det på det och det satt ett snöre fasttejpat i brevet. Snöret ledde ut i trapphuset.

Och i slutet av snöret satt denna fast!

En CYKEL!


Födelsedagsfrukostbordet dukat

Och cykeln tryggt lutad mot leksakslådan

Så fick vi äta frukost innan det var dags att göra sig i ordning för dagis och jobb

Nybliven Femåring på väg till dagis!

Senare på dagen blev det firande även på dagis men det får bli mer om det ett annat inlägg. Det var M och jag som kom dit och fixade då pizzalunch samt cupcakes till efterrätt. Så efter att Lill-Skruttan gått iväg med M på morgonen började jag baka. Men kunde samtidigt delta i en telefonkonferens. Det är himla bra att kunna "multitaska" ibland måste jag säga. Och jobba hemifrån såklart. Jag är tacksam över att jag har ett så flexiblet arbete att jag faktiskt kan baka födelsedagscupcakes samtidigt som jag pratar med och lyssnar på "hela världen". Det underlättar helt klart. Och på tal om jobb har det nu redan börjat lugna ner sig något. SÅ SKÖNT!!!! Nu finns det tid att andas, sova, äta och bara vara också. Mellan jobbandet. Det uppskattas. Hoppas ni alla som läser där ute har en fin torsdag!

13 kommentarer:

Suzesan sa...

Oj ja jösses. FEM ÅR. My oh my vad tiden går fort ändå.

Nej men en cykel. Så som jag gjorde nör min dotter fyllde sju. Hon fyller ju på juldagen. Så jag lade ett garnnystan som jag gått runt med i huset så fick hon följa det och linda upp tråden och ner i källaren och där stod en splajsans ny indigoblå cykel. Hon belv så överraskad så det gick över i frustration då hon tjatat om vad hon skulle få i evighetER och jag sa -DU FÅR allt på ösnkelistan-. MEN så trodde hon på det. LillStumpan. SÅ det var hon besviken på. Att hon inte fick alla de femtio DYRA grejorna;)

Men sen så gick det över i hoppsasteg.

GRATTIS till din fina Lill-Skrutta- Prinsessan Ella. Hurra!

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja tiden rusar verkligen iväg. Inte så att man märker det så mycket för ens egen del, men barn de ändras ju så mycket under ett års tid. Så mycket som händer! :-)
Cykel ja, det hade hon önskat sig länge! Så det kändes som en given present. Och hon är glad för den även om det nog lär ta ett litet tag innan hon behärskar cyklingen.
Det där med reaktioner från barn är också lite knepigt. Samma sak här vad gällde reaktionen då hon fick syn på cykeln. Inte den omedelbara glädjen jag trott med tanke på hur länge hon önskat sig den. Snarare blev hon, liksom lite "chockad" över den tror jag. Och det tog en stund innan hon verkligen visade glädje. Men nu vill hon gärna träna att cykla så det känns bra!
Kram!!

Martina sa...

Grattis igen i efterskott!
Fin födelsedagsmorgon! Och sant är ju kul när man far en karta och ett snöre att ga efter! Det kommer jag ihag att jag ocksa fatt göra när jag var liten.
Var det inte förra aret som du gjorde en tarta i form av en dinosaurie?!!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
TACK! Ja det där med karta och snöre gillade hon! Redan samma dag senare så frågade hon om vi inte kunde göra samma sak nästa födelsedag haha! :-)
Tårta ja, förra året var det T-Rex som gällde. I år var det Hello Kitty....
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken födelsedagsmorgon! Skattjakt och allt! Hon ser så lång ut nu!

Trillingnöten sa...

Tänk vad tiden går snabbt!! Hon är ju så stor nu! :) Fem år! Vad spännande med en cykel!! Det har vi funderat på till N också. Men över sommaren blir hon borta i år, så vi får se. Nästa år med all säkerhet.
Och visst är det fantastiskt med att kunna ha kontakt med världen samtidigt som man gör en massa andra saker :) Mycket tid man sparar!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var en riktig födelsedagsmorgon! Och hon är rätt lång nu. Växer så det knakar!
:-)


Trillingnöten,
ja tiden rusar fram. Och fem är ju "stort". N har ju varit fem i ett halvår redan! :-) Cykel är något som E har önskat sig länge så det kändes givet i år. Plus att vi tänkte att hon nog behöver lite sommar för att lära sig också haha!
Vart ska N i sommar? Till Sverige??
Kram!

Suzesan sa...

Jag har ju jobbat med barn och då framför allt tonåringar men nåt som är TYDLIGT är att det är själva förhandlingen som är det viktigaste för BARN. Alltså att lyckas få det de vill ha. När de är vid målet så är det inget kul. Jo fast det är inte det som alltid är det viktigaste. DE kan tillochmed ÄNDRA sig och vill "ge tillbaka" DET är så tydligt. Att förhandla fram sin vilja.

Jag vet när de vill ha gratis och om de fick det blev de så SNOPNA så de sa Äsch vi kommer och betalar.(Frukosten som jag fixade till dem) DE kunde tillochmed låna och kom efter några minuter.FÖRHANDLINGEN är den som är det viktigaste. Målet kan de lätt lägga åt sidan och ägna sig åt nåt annat. Kanske ny förhandling. INTRESSANT.
Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
Intressant!! Ja jag tror det kan ligga mycket i det att barn och ungdomar vill kunna förhandla. I detta fallet var det nog inte det dock. Vi har inte alls förhandlat men hon har länge önskat sig en cykel och även sparat pengar i sin sparbössa för att kunna köpa en. :-)
Kram!!

Millan sa...

Lilla pluttan! Sa stor hon blivit anda. Fem ar i ar, vara tjejer. Det ar ju inte klokt! Jag alskar den har aldern (fast det sager jag ju om varje alder :-)). De borjar bli sa kloka och man kan umgas mer pa riktigt. Underbart! Forstar att Ella blev glad for sin fina present. En cykel ar allt valdigt speciellt att fa. Vilken bra ide med skattkarta ocksa. Den iden trorjag minstann att jag maste stjala till mina i ar :-).

Det later verkligen som en perfekt fodelsedag att forst fira hemmma med familjen och sedan med alla kompisarna pa dagis ocksa.

Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja fem år är en härlig ålder på så många vis!! Men liksom du så har jag gillat alla åldrar och även funnit utmaningar med alla haha! Men det gäller säkert hela livet. Se bara på en själv.. ;-)
Skattkartan var superbra så gör gärna det!
Kram!

Annika sa...

Å vad fint.
Ja, femårsåldern var så mysig, det minns jag.
Härlig ålder.
Vilken rolig morgon hon fick, och ni med!!
en cykel. Underbart roligt!!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är en härlig ålder. På många sätt.
Och cykeln har hon ösnkat sig länge. Och nu tyckte vi det var dags.
Kram!!