söndag, juni 30, 2013

Lugn lördag med monster

Igår lördag var det hett hett hett igen. Så efter en lugn morgon med Skypesamtal med Skånefamiljen flydde vi värmen och gick på bio. Monsters University. Ni som sett Monsters Inc och tyckte om den skulle garanterat gilla denna också. Den utspelar sig innan Monsters Inc, alltså då Mike och Sully gick på College. Det blev 3D-glasögon och popcorn. Lill-Skruttan gillade filmen och det gjorde även jag och M. Det är en av de allra bästa sakerna med de flesta Pixarfilmerna som kommer - att både barn och vuxna kan se dem och tycka om dem. Filmen till ära ville Lill-Skruttan ha på sig sin egen monstertröja. "M som i Monster"

På vägen hem promenerade vi genom Central Park. Under sena eftermiddagen började hettan lägga sig lite och den svaga brisen gjorde att det kändes riktigt skönt, även om det fortfarande var varmt. Det var hur mycket folk som helst i Parken som promenerade, hade picknick, spelade fotboll, kastade fresbee eller satt och läste. Jag tror jag tycker allra mest om Cenral Park just sen eftermiddag och kväll samt tidiga morgnar. Ljuset där de här timmarna på dygnet är på något vis magiskt.Kvällen blev fortsatt lugn. Fixade lite middag, pratade och läste. Slappade. En riktigt skön lördag med andra ord. Om än varm. ACn körs periodvis. Vi stänger av då och då eftersom vår AC låter som en mindre jetmotor och ibland måste man vila öronen lite. Men efter en stund sätts den igång igen eftersom det då börjar kännas som finsk bastu i rummet. På tal och finsk bastu fick vi veta något riktigt roligt under dagen. Det verkar nu som om det mer eller mindre klubbat och klart att min underbara kompis och bloggvän Taina kommer att komma hit till staden med sin härliga familj nu till 4th of July. Om mindre än en vecka alltså. Det ser jag redan otroligt mycket fram emot! Vi har inte setts på länge nu så det ska bli hur roligt som helst!

I eftermiddag blir de nytt födelsedagskalas. Ytterligare en av Lill-Skruttans kompisar från dagis som fyller fem. Denna gången ska det bli poolkalas eftersom familjen bor i ett hus med pool. Inomhus, men ändå, Det ser vi fram emot!

4 kommentarer:

Liz sa...

Later som en harlig familjelordag! Bio ar perfekt for att trotsa varmen. AC ar ett maste har. Tyvarr kan man inte ha den sa lagt som man skulle vilja, da vi far anvanda den under sa lang tid pa aret - typ nastan aret runt - vilket gor att energi kostnaderna inte ar de roligaste. Forsoker att ha hog temp inne dagtid, da vi oftast ar ivag pa nagot, och ha flaktarna pa overallt for svalka och sen sanka pa kvallen. Men stanger vi av bara for ett par timmar klattrar det snabbt upp till langt over 80 grader inne. Vilket inte ar konstigt med nastan 120 grader utomhus...

Suck, snart ska varmen minska liiiite iallafall!
Stor kram!

ExPIAtriate wife sa...

Later som en harlig dag och jag tror jag ska ta med Joli pa samma film, hon alskar Monsters Inc (och jag med!).
Harligt med varme aven om det ibland kan bli for mycket! Vi har faktiskt varit forskonade I ar och det ar "bara" runt 40 vilket ar ovanligt for juni. Men visst gar AC;n hela tiden har ocksa annars blir det outhardligt!
Hoppas ni far en fortsatt harlig helg och fin start pa veckan!
kram!

Desiree sa...

Åh vad kul att Taina kommer till er och hälsar på så att ni får fira 4th of july ihop :-)
Perfekt att fly undan hettan en stund med biobesök. Håller verkligen med om att Pixarfilmerna passar lika bra för barn som för vuxna. Ja man skulle inte mäkta med allt för länge utan ac i den hettan som ni har med fukt i luften. Hade aldrig kunnat bo i söder om det inte funnits ac. Ganska lagom sommarvarmt här i Stockholm med ca 20 grader just nu. Allra mest perfekt tycker jag 25-30 grader och torr värme är.
Kram!

Trillingnöten sa...

Helt rätt! Vad mysigt med Monsterfilmen. Jag älskar den första och funderar på att se den andra :) Det är ju så spännande för de små att få gå på bio :)

Kul med poolparty! Vi var ju på ett förra veckan och det passade perfekt...väldigt lätt och roligt!