onsdag, juni 26, 2013

Drakflygningskalas

Det verkar som om juni är en riktig kalasmånad. Från att i sina tidigare klassrum varit nästan den enda med födelsedag i juni till att nu ha flera klasskompisar med samma födelsemånad. Nu i helgen väntar ytterligare ett kalas. Och på lördagen för ca 10 dagar sedan (alltså en vecka efter Lill-Skruttans eget kalas) var det också kalas. Även denna gången ett utomhuskalas. Vädret var helt perfekt! Strålande sol men inget av den fukt eller tryckande hetta som så ofta kännetecknar New york City (och som vi har multum av just nu....). Kalaset hölls en bra bit upp på Upper West Side i en fin liten park där. Isham Park. Som ligger väldigt nära The Cloisters. Det var inte enbart ett kalas i parken, utan runt om såg man bord uppställda och klungor av folk. Det märks verkligen att New York är en stad där de flesta bor rätt trångt. Man ser väldigt ofta barnkalas ute i parker eller på lekplatser runtom i staden. Om vädret tillåter såklart. När vi kom fram till "vårt" kalas fixades det drakar för fullt. En jättekul idé som alla barnen verkade tycka var roligt. Både att göra sina egna drakar och att sedan flyga med dem. Lill-Skruttan älskade verkligen att flyga med sin, och hon sprang runt i parken under stora delar av kalaset. Ofta tillsammans med kompisen J.

Lill-Skruttan fäster snöret till sin drake. Födelsedagsbarnet själv till höger om henne, och en annan av gästerna använder rullarna med band (till drakarnas svansar) som kikare.

Vadå många hårspännen??? Nu förstår jag inte riktigt vad du menar...

Testflygning

Lill-Skruttans drake flög jättefint!

Tilltugg

Lill-Skruttan med kompisen J

Det lektes rätt fritt i parken. Vissa sprang med sina drakar, andra klättrade på stenblock och här roar sig Lill-Skruttan och J åt att kasta vattenballonger. På varandra.

Sedan sprangs det med drakarna igen

De som ville fick även hjälpa till att dekorera tårtan!   I trädet hängde en egentillverkad pinjata i form av en fjärilslarv

Här är den på närmare håll. Jättefin!

I väntan på att pinjatan skulle hissas ner till lagom höjd

Lill-Skruttan tar i

Glad kalastjej

Tårtdags! Födelsedagsbarnen var faktiskt två på kalaset. Lill-Skruttans kompis D samt hennes storebror

Vänner

På väg hem efter ett riktigt bra kalas!

Vi tog bilen dit vilket var ett riktigt lyckat drag. Att ta sig tvärs över Manhattan är annars ofta ett rätt stort företag eftersom det inte går några tåg i öst-västlig riktning och bussarna ofta är mycket långsamma. Ska man dessutom snett norrut är det ofta minst 2-3 byten. Vi gissade att en sådan resa säkert skulle tagit minst en timme, säkert ännu längre. Byten tar ju ofta rätt lång tid i den här staden. Med bilen gick det dock på ett kick. FDR upp längs East River tills vi var framme vid Harlem River Drive, och sedan var det bara att ta av och parkera. Fem minuters gångpromenad till och från parken. Härligt! På hemvägen kunde även kompisen J och hennes mamma åka med oss vilket uppskattades mycket.

Väl hemma blev det lite häng på lekplatsen på vår innegård. Tjejerna fortsatte att leka där. Det blev badkläder på och så lektes det i vattenspridaren. Fullt ös. Som vuxen funderar man ofta på var de får all sin energi ifrån?! Men senare på kvällen var det en väldigt trött tjej som somnade på tre röda sekunder. Vilken dag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga kalas! Så perfekt att både vädret och platsen var så bra. Parkerna i NY är verkligen toppen. Det är de som gör mycket av staden förstår jag när man bor där. Vilka fantastiska extra rum!

Så stor Ella blivit. Det syns verkligen på bilden av henne själv där. Fem år! Helt otroligt! Vad fort det gått.

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Den är så smått på väg här. Trots regnet idag. Fast då fick jag fixat lite inne. :)
Ska försöka få till lite bättre kommenterande under sommaren när jag är ledig. Och så är jag ju liiiite piggare nu! Jag får ju vila!

Kramar

Saltistjejen sa...

Miss Anki,
visst är parkerna här i staden sååå fina och bra! Och faktiskt nödvändiga för alla oss som bor smått och som dessutom vill ha lite grönska och svalka. De blir våra vardagsrum och våra trädgårdar på sommaren. :-)
Hoppas ni får sommarvärme snart. Skulle gärna skickat lite av vår nu för det är HETT här just nu. :-)
Och skönt att du får vila nu under sommaren iallafall!
GRATTIS igen!!
Kram!!

Annika sa...

Trevligt med kalas i parken.
Mysigt.
OCH jag förstår verkligen att man utnyttjar parkerna när man bor i en liten lgh. Absolut!!
Peter är skitnervös över att köra på Manhattan. Vi ska ju ta bilen då vi kommer upp i sommar.
Men dina ord låter sååå betryggande, trots allt.
Vi kommer dock att ta t-banan, eller taxi, med alla Karolinas saker då vi ska åka från the upper east side ner till NYU.
Taxi antar jag...

World War Z.
Peter gillade den verkligen.
Han sa att den var annorlunda boken, men ändå så BRA.
Brad P gör visst ett toppenjobb i rollen.
Peter vill se om den, och han vill att jag ska följa med.
Vette 17 alltså....
det är inte min sorts film.
Men Peter (OCH ni brukar ju tycka väldigt LIKA) gillade verkligen WWZ.

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
Jag förstår att Peter känner sig lite nervös inför bilkörningen, det gjorde jag också innan jag började köra bil här. MEN jag tror inte han behöver det. Han är ju en jättevan bilförare, det var inte jag när jag började köra på Manhattan. Då hade jag inte kört bil på typ 5-10 år eller så. Och även då var det ju bara sporadiskt. eftersom vi aldrig hade bil i Stockholm heller. Det kommer att gå BRA! Men det är en fördel om ni har en GPS! Eller kör med Google Maps-GPS:n på mobilen. För det hjälper mycket att veta var och när man ska svänga etc. Det är ju enkelriktade gator men i stort sett är det varannan som gäller. Vissa ställen kan det vara annorlunda men oftast är det så.
OCH något som kan vara bra att veta är att har man bara körvana så gäller det mest att köra på. Förarna här kör ganska aggressivt vad gäller att korta avstångd till framliggande bil etc, MEN å andra sidan tycker jag de flesta är helt ok med att släppa fram en om man t ex ligger i fel fil etc. Visst kan man bli tutad på eller så, men struntar man bara i sådant så brukar man iallafall bli framsläppt även om man råkat hamna lite fel och måste göra ett filbyte i sista stund. Gissar att ni kommer att komma in från Holland eller Lincoln Tunnel då ni kommer? Jag skulle rekommendera Holland eftersom Lincoln i eftermiddags- och kvällstrafik oftast har mycket längre kötid. Oavsett vad de säger på radion! Jag kör Holland i stort sett varje dag när jag åker till och från jobbet och då brukar jag köra Houston genom staden (rätt trafikerat och med många vägarbeten nu, men jag tycker ändå den är helt ok, och sedan köra ut på FDR som är motorvägen längs med East River. Sedan kan ni köra den hela vägen upp till UES.
Hör av er när det närmar sig så kanske jag kan komma med fler tips!
KUL att Peter gillade WWZ också! Vi ska förhoppningsvis komma iväg och se den imorgon.
KRAM!!