söndag, februari 21, 2010

Bättringsvägen

Äntligen har det vänt!
Efter att ha fått sova ända till 11-tiden i förmiddags (TACK min underbara M!!!!) sedan ta det lite lugnt innan vi alla gick ut på en promenad i staden så börjar jag faktiskt känna mig som människa igen. Hosta? ja. Kill i bröstet? Ja. Snuva? Ja. Lock för öronen? Ja. Ont i halsen? Ja, men inte lika illa som de senaste dagarna och absolut inte lika illa som igår. Inte heller den där tröttheten. Inte någon direkt värk eller matthet i kroppen. Huvudet känns också förvånansvärt klart. Som att på något vis komma ut ur en dimma. Så underbart skönt! Nu tror jag det har vänt. Och det var banne mig på tiden. Det var länge sedan jag var däckad och mådde såhär pass dåligt så länge. Än är jag inte tillbaka 100% men om det fortsätter i denna riktningen så är jag mer än nöjd. Då borde jag vara tillbaka helt under nästa vecka.

Dagen har verkligen varit lyckad.
Det blev som sagt en välbehövlig sovmorgon. Sedan gick vi till AQ Café för att fika semla. Åh så gott! MEN det är verkligen heeelt otroligt vilken usel service det stället har!!!! Fruktansvärt. Denna gång gav jag vääääldigt snålt med dricks. Just för att servicen var under all kritik. Jag skrev då ett litet meddelande på kvittot där jag talade om varför jag lämnade så lite dricks. Hm, kanske bitchigt? Men jag tycker verkligen inte att man ska behöva betala för service som är så dålig. Om fler skulle vara mindre frikostiga med dricksen när det verkligen är usel service kanske den skulle bli bättre? Jaja, kanske har jag nu hamnat på svarta listan där men det struntar jag i.

Sedan gick vi in i det lilla "köpcentret" vid Columbus Circle. Jag lyckades shoppa! Helt otroligt! Jag som är en sådan usel shoppare. Men jag gick in i en av mina favoritaffärer Esprit och hittade flera fina fynd. Det var rea och sedan 30% ytterligare på reapriset så jag kom därifrån mer än nöjd! M hade då gått i förväg till en lekplats i Central Park och där vi också möttes. Lite lek med Lill-Skruttan och sedan promenad hem igen. Väl hemma kunde vi konstatera och glädjas åt fortsatta svenska framgångar i OS. Fantastiskt!
Grattis Hellner och Olsson!!

Nu under kvällen har vi myst, lekt och busat med en mysig Lill-Skrutta. Hon är verkligen helt otroligt härlig just nu!! Pratar mer och mer. Retas och har en riktigt rolig humor tycker jag. Hon har även börjat sjunga en del vilket är roligt. det allra härligaste med kvällen var att jag kände att jag verkligen hade energi till att leka med henne. Tidigare kvällar har jag inte riktigt orkat engagera mig helt. Har försökt men tappat tålamodet alldeles för tidigt. Men ikväll kändes det i stort sett bara roligt.

Vi har även sett den spännande skridskofinalen där Apolo Ohno tog brons. Jätteroligt! Jag minns att vi följde honom även i förra vinter-OS. Och imorgon är det Sverige-Finland. Jag ser redan fram emot matchen!


7 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Gott att du hade en bra dag och att du nu mår bättre. Jag blev bokstavligen utdragen ur ett kafé i Madrid under matchen Sverie mot Vitryssland (vi var sena till ett annat möte). Ha en god söndag!

Victoria sa...

Skönt att du mår bättre!!!
Kramar/Vic

Annika sa...

Tänker du verkligen kolla matchen som går vid midnatt inatt? Power till dig då!!
Jag kommer inte att orka.
Men blodsmatch blir det, sanna mina ord!!
Skönt att det är bättre nu med dig. Äntligen!!
OCH JA!! helt underbart med de svenska framfångarna...Vilken rysare det var igår. Trodde jag skulle bli tokig!!
Kram!!

Desiree sa...

Vilken mysig dag! Jag är glad att du känner dig mycket bättre nu även om du inte är helt återställd. Sömn kan verkligen göra underverk. Det var synd att servicen var så kass på det där caféet. Det är nästan så du ska be att få tala med caféeägaren eller chefen för stället nästa gång. Mumsigt med semla. Espri är en toppenbutik. Den finns inte här men jag gillar den i Sverige. Brukar hitta en hel del fint där. Kul med lite shopping. Hoppas du mår ännu bättre imorgon.

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack! Ja det känns så härligt att vara bättre igen.
Fast jag har insett att jag inte kommer orka vara uppe och se hockeyn Sverige- Finland. jag trodde den skull börja något tidigare. :-(


Vic,
tack!!


Annika,
nej tyvärr känner jag att jag itne kommer orka. Dels för att den börjar senare än jag trott. jag vet inte varför men jag ahde fått för mig att den skulle börja vid 22-tiden. Och nu känner jag mig dessutom sååå trött. Lite lätt att man "tar i för mycket" första dagen man känner att man har krafter igen.
Kram!


Desiree,
visst är sömn ofta nyckeln till att känna sig bättre! tyvärr känner jag att jag kasnnske tagit ut mig lite för mycket idag. Lätt hänt när man är på bätttringsvägen tycker jag. <man tror man orkar mer än vad man gör... Jaja. Det blir ingen hockey utan sänggång istället.
Och cafét ja. Jag har funderat på att ta kontakt med ngn "högre upp faktiskt" för att belysa problemet, men än har det inte blivit av.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Har kaféet svensk personal eller? ;)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha! Ja man skulle kuna tro det... Men skämt åsido så ver det en av de första sakerna M och jag skämtade om när vi varit där, att det kändes som svensk standard på servicen! :-D
Men nu senast var det verkligen äääännu sämre!!! otroligt dåligt! Därav min dåliga dricks...