lördag, februari 27, 2010

Snödag

Så fick även vi en del snö till slut. Mycket blöt sådan. Men den ligger kvar på marken än och har inte smält bort. Dagis var alltså stängt idag. Så det blev att återigen försöka att improvisera lite på jobbfronten. M tog förmiddagsjobbandet medan jag var hemma med Lill-Skruttan. Jag lyckades under de timmarna bli riktigt arg på ett barn jag inte känner men som var ovanligt jobbigt i det allmänna lekrummet. Till slut skällde jag faktiskt på honom, efter att ha känt den där berömda "mammatigrinnan" vakna till liv. Här ska ingen komma och bete sig illa mot min dotter inte! Fast det jag blir mest snopen och lite illa till mods av är egentligen inte pojkens beteende i sig utan att ingen annan vuxen sa till honom. Han var inte där med sina föräldrar utan med sin nanny, men hon verkade inte bry sig alls. Sådant tycker jag är så konstigt.

Sedan blev det jobbet fram till halv sextiden. Och en rolig nyhet är att jag äntligen fått min egen skrivplats! Jag har nu officiellt flyttat från min fönsterplats till ett eget skrivbord vilket känns jättebra! Detta innebär att jag bytt min vackra utsikt mot en husvägg i vitt tegel, men det är det verkligen värt! Att ha sin egen plats är värt så mycket!

Nu är det helg igen och jag hoppas vädret ska bli något bättre under helgen.
Jag börjar längta riktigt mycket efter våren nu och ser fram emot lite värme och torra gator. Inget slask. och framförallt att slippa packa på både sig själ och Lill-Skruttan en massa kläder innan man ska ut. Men än lär vi få vänta ett bra tag.


6 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Grattis till snön :) På tiden att ni får lite vitt! Hehe...här är det plusgrader, men det ska bli kallt om någon dag igen. Jag vill också ha lite vår!

Grattis också till arbetsplatsen! Jag förstår precis vad du menar med att ha eget. Det är speciellt.

KARLAVAGNEN sa...

Grattis till egna arbetsplatsen! Ha en skön helg!

Tror att det är bra för barn att de märker att omgivningen reagerar när de beter sig direkt olämpligt. I synnerhet om inte föräldrarna inte gör det.

Freedomtravel sa...

Oj, jag läste först "söndag" och tänkte "hur kan det vara söndag i USA?"... haha.
Här har snön äääntligen börjat smälta lite... hoppas det fortsätter!

olgakatt sa...

Visst är frustrerande med ungar som inte blir tillsagda när det är motiverat! Somliga föräldrar tycks ha hur mycket tålamod som helst på andra människors bekostnad. Leriga skor på buss- och tågsäten, leksaker med olidliga ljud timme efter timme på resor. En mamma jag träffade på tyckte personalen i mataffären var ovänlig när dom inte gillade att hennes ungar roade sig med att välta fint uppbyggda pyramider av konservburkar. Och ger dom sig på andra barn, då är måttet definitivt rågat!
Karl blev fö biten på dagis nyligen. Men mamma N är mycket nöjd med personalen, dom är kanonbra.
Grattis till egen skrivhörna! Det är guld värt!

Desiree sa...

Det har verkligen varit ett ovanligt kallt år i år både här i USA och i Sverige. Jag längtar mycket efter vår. Jag känner verkligen för påsk, varför vet jag inte kanske för att jag förknippar det med vår. Då är det liksom vår på riktigt. Bra att du och M kan turas om och iallfall få en halvdag med jobb och dessutom kan gå till jobbet och slippa vara beroende av allmänna komunikationer när det kommer sådana snöoväder. Jag tycker att du gjorde rätt som sa till den där bråkiga lilla killen. Man måste få säga till och sätta gränser annars lär de sig inte vad som är rätt eller fel. Ha en fortsatt skön helg.

Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är fint att snön fortfarande är vit, men det dröjer nog tyvärr inte länge tills den är mer bråbrun...
Att ha en egen skrivplats på jobbbet är verkligen såå skönt!
kram!


Karlavagnen,
Jaj min egen plats känns sååå lyxig nu!
och det där med att säga ifrån även om det inte är ens eget barn tycker jag faktiskt är viktigt. Det handlar ju om att barn måste lära sig gränser eftersom de annars skulle bli hetl odrägliga.
kram!


Freedomtravel,
hej och välkommen till bloggen! Tror inte jag har sett dig kommentera här förut? Kul att du läser! Och jo, det är fint med snö men lite vårvärme längtar jag ändå efter.
kram!


Olgakatt,
ja jag tycker det är mer svårbegripligt att de vuxna som finns med barnen inte säger ifrån. I detta fallet handlade det ju om en nanny inte föräldrar, och tyvärr har jag förstått att nannys ofta inte säger ifrån. Jag tycker dock det är underligt att maninte som förälder ber nannyn säga ifrån för att barnet ska lära sig att uppträda på ett ok vis? Men men... tydligen är detta ett vanligt problem. Iallafall här.
Det där med bitas är nog ett vanligt problem i en viss ålder. Det brukar oftast växa bort, men det är bra att dagispersonalen är bra och kan handskas med detta.
kramar!


Desiree,
ja vistt börjar man längta efter grönska och värme nu. Och att vi kan turas om att vara hemma från jobbet är otroligt lyxigt när man har småbarn!!!
kramar!!