tisdag, februari 23, 2010

Tisdag

Så är det tisdag. Ute är det grått grått grått. Duggregn i hela luften som en fin tät dimma. Temperaturen strax över nollan. Inte skoj väder alls. Men visst, jämfört med vad jag läser i svenska tidningar om vinterkaoset i Sverige (eller iallafall Stockholm) just nu så får man väl skatta sig lycklig ändå. Dels för att nederbörden här endast är regn inte snö. Dels för att eventuella förseningar eller problem med kollektivtrafiken eller vanliga trafiken här inte drabbar mig eftersom jag ju promenerar till jobbet. En lyx jag vet, och jag uppskattar den dagligen.

Annars inte så mycket nytt.
Jag hostar vidare. Känner fortfarande av halsen. Kan knappt prata för jag har fortfarande ingen röst. Sprayar mig genom dagarna för att bihålorna inte ska blockeras totalt. Däremellan får näsan fnatt och plötsligt rinner den som om man öppnat dammluckorna en vårdag efter en snörik vinter.

Igår upptäckte jag dessutom att jag som grädde på moset fått Pink eye i mitt vänstra öga. Hur? När? Ingen aning. Nu gäller det mest att inte smitta ner resten av familjen...
Jaja, ögat gör varken ont eller kliar så det är helt okej. Förutom att jag ser ut som om jag inte sovit på två vekor om man ser mitt vänstra öga. Hoppas det inte sprider sig till det andra också.

Men jämfört med förra veckan mår jag jättebra så jag ska inte klaga. Mer än att jag verkligen hoppas att min röst återkommer snart för det är jobbigt att vara utan den! Kanske min omgivning passar på att njuta nu å andra sidan, haha! Men att vara med Lill-Skruttan utan röst är inte så bra. Det är svårt att få henne att förstå varför jag inte kan läsa lika många böcker och framförallt knappt sjunga de visor hon vill. När jag försöker förklara att jag inte kan mer för att rösten försvinner så tittar hon bara storögt på mig och säger "nother book" och går och hämtar en ny bok. Eller bläddrar till en ny sång.
Jaja, den kommer väl tillbaks så småningom gissar jag.

11 kommentarer:

Desiree sa...

Usch då du har en bit kvar innan du är helt återställd men det är ändå toppen att du mår mycket bättre nu än vad du gjorde förra veckan. Hoppas det blir bättre för varje dag. Stackare inte kul att var sjuk. Men jag precis som du är innerligt tacksam för att jag slipper befinna mig i Stockholm just nu med tanke på den kyla och det snö och trafikkaos som råder där. Det har verkligen varit en svår och lång vinter där i år. Jag hoppas att det inte blir så varje vinter.Krya på dig.
Kramis.

Malin sa...

Krya på dig! Inte lätt att vara utan röst med små barn!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jämfört med förra veckan är detta ingenting. MEn just detta med rösten är urjobbigt faktiskt! Inte bara för att jag normlat pratar rätt mycket utan just för att man inte riktigt kan umgås med Lill-Skruttan så som man vill.
Kram!


Malin,
tack! ja det är jobbigt med rösten. Hoppas verkligen den kommer tillbaks snart. Man är rätt handikappad utan röst...
Kramar!

Anne sa...

Frustrerande vara utan röst eller bara ha begränsade röstresurser. FÖrstår helt klart du längtar efter att få den tillbaka! Låt oss hoppas det ska bli så riktigt snabbt nu. Lilla söta E, ja hon vill ju också mamma ska kunna sjunga snart igen.
Förresten, språkuteckling och barn. Tycker du hennes pojkkompis W är senare med språket? Man hör ju så mycket att generellt ligger pojkar efter i språkutvecklingen och att flickor är en hel del tidigare (generellt alltså). Nåt du kan se på de barn som ni har runt omkring er, att flickorna är tidigare än pojkarna?

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det ÄR frustrerande att vara utan röst eller nästan-utan. Ang språket så ligger W en bra bit före vår lilla tjej! Han är dryga 2 månader yngre (korrigerad ålder skulle han vara bara lite yngre ) än Lill-Skruttan men ahr ett mycket större vokabulär och framförallt använder han ord mer. Hon pratar mycekt men väldigt mycket av det är inte några "riktiga" ord som vi kan förstå. Sdan KAn hon ev vara ngt senare p g a tvåspråkigheten också, men vad gäller engelskan ligger W klart före! Hennes andra kompis R ligger dock en bra bit efter henne. Han är ca 1.5 månadyngre än henne men äldre än W. På hennes dagis tycker jag det är väldigt olika och itne direkt könsbetingat. Den som varit absolut snabast med att prata och som gör det BRA och TIDIGT är faktiskt en kille. Han är ca 1.5 månader äldre än Lill-Skruttan men pratar redan hela meningar med nästan perfekt uttal! :-) En av tjejerna som är ca 3 ,ån äldre än vår tjej var också tidig med talet. Hon är dessutom tvåspråkig även hon (engelska och spanska) men trots detta började hon prata tidigt. Både bra ordförråd samt uttal samt pratar mer "komplext" nu.
Jag tror att det asäkert kan finnas statistik på att fler tjejer pratar tidigare än pojkar, men på det lilla nära planet så ser jag ignen större skillnad utan det är mer på individnivå tycker jag. Språk handlar ju om så många sakr också. Dels att kunna uttala orden "rätt" eller iallafall förståeligt. Dels att kunna ANVÄNDA dem rätt. Sätta samman flera ord så att man får 2-, 3- eller flerordsmeningar. Men vi får se hur det går. än så länge tycker jag det går lite i perioder. Vissa dagar-veckor säger hon flera nya ord varje dag medan andra så kommer inte många nya ord alls. Kul att du frågade för jag tycker att just språkutvecklingen är väldigt intressant! :-)
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Ojoj!!! Du har min största sympati! Krya på dig!

Lill-Skruttan är duktig som talar så bra!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha! Just det ja, DU har ju också tappat rösten!!!
Kram!

Fröken Anki sa...

KÄnner som du - skönt att det inte kom snö utan regn. Tycker att det får räcka nu faktiskt. Men det är inte kul med det gråa heller, man blir så trött. INte ens mina röda skor hjälper!

Hoppas du snart mår bättre och att rösten kommer tillbaka.
Krya på dig!
kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja nu känns det som om jag börjar längta til våren faktiskt. med lite värme och slippa alla tjocka kläder. Å andra sidan ska man ju inte klaga här när man ser hur det är i Sverige iår...
Kram!

Trillingnöten sa...

Jag skulle ge allt för att vara i NY med det vädret just nu. Vintern har tröttat ut mig och jag har för första gången i mitt liv tittat på sista-minutenresor till varmare länder. Det har aldrig hänt. Men nu är det jobbigt...Våren kom snälla!

Vad tråkigt att höra att du fortfarande är sjuk och inte mår bra! Verkligen irriterande att det inte går över...Jag hoppas du blir frisk snart, skickar lite energi!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
jag förstår dig faktiskt. Med all den snö ni fått i Sverige så skule även jag längta till vår och värme.
kram!