torsdag, februari 11, 2010

Helgbilder

Tänkte visa lite bilder från helgen också. Mest från brunchen hos våra vänner på våningen ovanför. Det var som vanligt blandad kompott på folket. Några av våra närmaste vänner här och andra som vi bara träffat lite flyktigt på tidigare fester. Länder som var representerade denna gång var mest Europeiska sådana. Nederländerna, Österrike, Spanien, UK och Sverige. Och så en amerikan också. Eller det såklart. Om man räknar in de små så var det faktiskt 3 amerikaner till. Eftersom de alla är födda här och därmed är amerikanska medborgare.

Lill-Skruttan ville först mest sitta hos mig eller M.
Men så småningom gick soffan bra. Särskilt när man fick äta croissanter.


Mingel och upphällning av champagne!
Varje söndag borde innehålla god mat och bubbel tillsammans med goda vänner...


Roliga burkar som man kunde göra skojiga saker med.


En lekkamrat.


Söndagkvällen tillbringade vi ju som jag skrev tidigare hos grannarna tvärsemot. Det var Superbowl och självfallet kollade vi på matchen. I pausen spelade "The Who" och då diggade både Lill-Skruttan och W där de satt tillsammans på gungpallen. Fast helst ville de höra "Row row row your boat" medan de gungade, så den sjöng jag lite tyst för dem samtidigt som The Who spelade på TVn. Här nedan är en liten filmsnutt som M tog med sin iphone. Eftersom det inte var så ljust så är kvaliteten dålig, men jag tycker ändå de är så söta där de gungar tillsammans i sina pyjamasar.

Nu är det ju onsdagkväll (fast när detta postas är det torsdagmorgon) och jag hoppas att dagis är öppet imorgon (läs: idag). Förhoppningsvis har snöovädret dragit förbi helt eller åtminstone till största delen tills imorgonbitti.
Tyvärr är all snö som kommit här riktigt blöt. Fast fördelen med det är såklart att det är världens bästa kramsnö... I eftermiddags kunde vi se genom fönstret att kramsnön togs till vara av två barn på en av takterasserna på huset snett nedanför oss. De rullade gladeligen bollar till snögubbar. Här syns den ena i färdigt skick.En ny favoritsyssla är att stå på den nya bänken och titta ut genom fönstret.
När Lill-Skruttan vill upp så pekar hon på bänken och säger "taxi" för det är ju oftast just taxis hon ser där nere på gatan. Fast denna gång såg vi ju mest snö och snögubbar.


Tazo vilar från sitt snöflingejagande. Detta är en av hans favoritplatser. Även han gillar alltså den nya bänken. Framförallt för att den står nära elementet så det blir varmt och mysigt att halvslumra här.


Lipton däremot föredrar fortfarande "trädet". Här har han full koll både ut genom fönstret och in i rummet. Fast idag sov han mest.


Även denna kväll avslutades tillsammans med grannarna tvärsöver. Vi blev inbjudna på tacosoppa och hade en riktigt trevlig kväll. Själva bidrog vi med efterrätt vilket också uppskattades. Utanför hör jag nu ljudet av plogbilar och det känns skönt att sitta inomhus med en varm mugg te - Earl Grey Blue Star (Tack igen Moster M!).

6 kommentarer:

Annika sa...

Tönk om man kune ha champagnefrulle varej helg...ahhhh...NAJS!!
OCH därtill i goda vänners lag.
Verkligen mysigt.
Super bowl var ju lite kul, speciellt reklamen ;-)
OCH alla gladdes över the Saints vinst. Vilket stöd de hade av hela landet!!!
Gulligt med snögubben på takterassen!! Här var snön ganska så lättskottad. MASSOR ute. Rekorvinter här. Det har aldrig ngsin varit så kt snö som denna vinter. Aldrig. COOLT, and I like it!!!
Kram och hoppas dagis är öppet!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja ni har fått otroligt mycket mer snö än vi. Och ni har kallare också vilket gör att snön blir sådär fin. Här är det som sagt rätt blött. Nu har det fryst över natten vilket innebär en del is.
Men än är det vackert och vitt så man får njuta tills det blir brunt igen... :-)
Kramar!

Desiree sa...

Lilla E är bara så söt i sina toffsar och randiga tröja. Vad mysigt med brunch ihop och vilken internationell skara ni blev. Hoppas att dagis är öppet men det verkar som ni fått en hel del snöprobelm i NY okcså. Ser att Tazo trivs helst nära värmeelementet vid fönstret. Skruttan verkar dock interesserad av att komma ut i snön och leka. Hoppas det blir en bra dag och att snön inte ställer till det för mycket för er.

Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja idag har dagis öppet. Vi har strålande sol här och det kom inte alltför mycket snö igår. Det var dessutom blötsnö så mycke har smält bort redan. På vägarna saltar de ju också så där är det barmark. Så nej, här känns det mer som vanlig vinter inte som om vi haft snöoväder.
Hoppas ni har det bra även om ni ockå har det lite kyligt?
Kram!!

anna of sweden sa...

Härliga bilder. Vad trevligt med umgänge över landsgräserna. Sådant umgänge hade vi mycket mer när vi bodde i Portugal och jag kan sakna det.
Kram!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja det är roligt med vänner från olika länder. Fast numer tänker jag inte så mycket på det när man ses.
Men ofta pratar man såklart om likheter och olikheter mellan olika länder och kulturer, och det som slår en mest är att man faktiskt ofta kommer fram till hur lika européer ändå är trots allt.
Kram!