måndag, februari 08, 2010

Måndagmorgon

Snabb uppdatering sedan i fredags.
Helgen har gått bra. Lill-Skruttans feber kom inte tilbaks. Fredagsnatten gick utan problem.
Lördagen väntades snöstormen men de tog en annan rutt så New York City är fortfarande snöfritt. Lill-Skruttan var mycket bättre om än lite tröttare än vanligt. Vi tog en promenad på eftermiddagen till Barnes & Nobles och jag inhandlade ett "omslag" till min Nook!
Trivs otroligt bra med Nooken! Har redan kommit mer än halvvägs i min första nedladdade svenska biblioteksbok. Sååååååå bra att kunna få tillgång till svenska bibliotek på det här viset! Lyxigt. Eftersom detta var en av de tyngst vägande orsakerna till att jag köpte en läsplatta så känns det så bra att det verkligen fungerar så smidigt som jag hoppats.

Söndagen började med en brunch hos våra vänner våningen ovanför. Så mysigt! De hade bjudit in en del gemensamma vänner så det blev god dryck, god mat och trevligt sällskap. Vi ahde ju lovat vara barnvakter till grannarnas son W och detta skedde genom att baby monitorn togs upp till brunchen och jag barnvaktade (W sov middag) därifrån ett tag medan M gick ner med Lill-Skruttan när hon skulle sova middag. Hur lätt och bra som helst.
Alla söndagar borde börja på det här viset. Mysigt sällskap med vänner, lite bubbel, kaffe och andra goda drycker. God plockmat och glada barn.

Eftermiddagen flöt på bra den med. W och Lill-Skruttan lekte som bara den när de väl vaknat och senare på kvällen var vi in till grannarna och såg Superbowl.
Natten blev dock något underlig eftersom jag vaknade av en duns och ett illvrål. Det var min natt med Lill-Skruttan i sängen och hon hade farit omkring så mycket att hon faktiskt ramlade ur. Ned på golvet. Hjärtat flög upp i halsgropen på mig, men jag kunde konstatera att hon verkade helt okej. Efter ett tag somnade hon om igen men sov oroligt resten av natten.

I morse var hon allt annat än glad. Så trött och ledsen. Jag vet inte om det var nattens äventyr som ställde till det eller om hon fortfarande kasnke inte är helt frisk ändå? Vi tog henne till dagis i morse men får se hur det utvecklar sig. Vissa morgnar kan dock vara såhär. Hon äe väldigt ledsen och arg hemma men så fort hon kommer till dagis så blir hon en liten solstråle. Om hon däremot fortfarande inte är helt frisk så lär hon nog fortsätta vara kinkig även där och då kommer de med all säkerhet att höra av sig under dagen.

Nu ska jag ut och ihandla bagels. Till vårt labbmöte. Det som jag själv hade en presentation på förra veckan om ni minns. Känns bra att jag denna vecka endast har ansvaret för att fixa "frukosten" till mötet. Så mycket mindre stress.

Jag ska också tillägga att jag har läst bloggar under helgen men inte haft tid att kommentera. så vet ni det. Om ni undrar.4 kommentarer:

Petra H sa...

Åh nej, vad otäckt för lill-skruttan att trilla ner från sängen! Även om det mer är chocken än någon skada så kan det vara nog så skrämmande att vakna av att man trillar. KOmmer fortfarande ihåg när jag trillade ner från sängen som liten, usch!
Hoppas att hon mår bättre nu och att det blev en bra dag på dagis!
Så himla mysigt det låter med ert umgänge med grannarna, både trevligt och praktiskt - speciellt på vintern då ni slipper tänka på en massa ytterplagg och sånt för att gå ut.
Kram!

Anne sa...

Vilket vakna-med-hjärtat-i-halsgropen när du märkte att lill-skruttan trillat ner från sängen. Ofta kanske det är mer tankar som tänk om det och det hänt som gör en chockad, speciellt när man snabbt konstaterat att det här fallet inte var nån skada utan helt ok. Vi har en rätt brant trappa ner till entrén, grannen med barn som bor i identitiskt hus råkade ut för att deras son (när han var liten och inte kunde gå) rasade nerför trappan och dunsade på stengolvet. Som tur var landade han inte med huvudet först, men det kunde ju gått riktigt illa. Det är annars lustigt hur sådana där "stora" händelser går de ifrån utan en enda skråpa och mirakulöst klarar sig utan nåt från. Men sen kan de bara plötsligt snubbla och stiga lite snett på trygga vardagsrumsmattan och stiga fel på en utlagda leksaksbil (hände även grannen) och stuka foten...

Om jag skulle köpa en läsplatta är det främst funktionen med svenska böcker som är intressant (just nu, behoven kan ju ändras) så kul höra att det fungerar så pass bra och att du är supernöjd! Enda problemet verkar ju nästan vara det där med svenskt lånekort för en utlandsboende, så bara man fixar det verkar det hur enkelt som helst.

KRam!

Annika sa...

KUL att du gillar din Nook. Peter är ju faktiskt ganka kär i sin och säger sig inte sakna vanliga böcker. Där ligger han och läser sin nook med sin lilla läslampa och ser så tillfreds ut ;-)
Roligt att du kan låna svenska böcker över nooken. ja, det kanske blir tidens melodi för alla av oss...
Vem vet? Nu är jag noll sugen, men jag vet så väl att det kan ändras på nolltid.

OCH visst är det hemskt när de små trillar ur sängen...
nattliga draman...

Kram!!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det var ingen fara med henne efter fallet. Hon var lite kinkig under söndagen och måndagen men detta berodde ju på att hon inte var helt 100 efter förkylningen.
Och ja, det är guld värt att ha sina vänner som grannar! :-)
Kram!!


Anne,
visst är det fantastiskt hur ofta små barn klarar höga och för en vuxen nästan livsfarliga fall. Ibland utan en skråma! De är så mjuka i kroppen på ngt vis så de skadas inte alls på samma sätt som en stel vuxen. Skönt för små barn faller ju ganska ofta....
Och läsplattan ja. JAG skaffade den främst för att just få tillgång till svenska böcker lätt och smidigt. Både att låna och köpa. Sedan är dessutom en positiv bieffekt att jag inte fyller upp bokhyllan längre. Den är redan full och det känns ganska bra att man nu inte kommer ha alltför många pappersböcker eftersom vi har så liten plats till förvaring.
Kram!


Annika,
japp Nooken är såååå bra!
Och som sagt för MIN del var det främst att man nu kan få tag på det mesta i Sverige. Otroligt bra!!! Plus att vi som bor trångt kan spara in mycket utrymme på alla icke-inhandlade pappersböcker också. Min bokhylla är redan överfull trots att jag rensar där då och då. Nu kan jag fortsätta läsa med gott samvete utan att fylla på hyllorna alltför mycekt! Också bra när man är trångbodd! :-)
Kraaaam!