fredag, februari 26, 2010

Snöstorm på väg

Nu verkar det som om det ska komma en riktig snöstorm igen. Faktum är att det just nu är som en vitgrå vägg utanför fönstret. Inte så mycket av snö som av dimma. Men det snöar också. Blöt blöt blöt snö.

Min grannes mamma har iallafall lycktas komma hit. Jag hälsade på henne ikväll när jag var in där en kortis för att låna lite buljong till vår soppa. Bra att hon kunde komma fram idag och inte om en till två dagar. Lite tråkigt bara att vädret här är såpass dåligt att man inte vill gå ut.

Vi får väl se hur länge det här vädret varar. Jag börjar verkligen längta efter våren nu. Är trött på snöslask, snö och kyla. Men det ska man väl inte säga på en blogg som läses av svenskar denna vinter? Det skulle ju kunna uppfattas som tecken på antingen taktlöshet, dumhet eller till och med hånfullhet. Men jag kan intyga att det inte är fråga om någotdera. Inte alls. Utan helt enkelt bara ren skär längtan bort från vintern, tjocka kläder och blöta strumpor. Jaja, huvudsaken är väl kanske ändå att man har det varmt och gott inne. Och det har vi. Både rent bildligt och symboliskt.

För er som eventuellt undrar kan jag berätta att M´s presentation gick bra. Vår lilla jobbsammanskomst i eftermiddags var trevlig fast M var väldigt trött. Han somnade tillsammans med Lill-Skruttan när han nattade henne och lär sova vidare till imorgonbitti. Själv ska jag göra mig färdig för sängen nu jag med. Skönt!

3 kommentarer:

Annika sa...

Ja, ni fick Göta! med snö och allt va?
Vi fick Götas BLÅST!! SHIT och allt det där vad det blååååååser. Trodde taket skulle blåsa av inatt.
Har inte sett en enda snöflinga här, så jag trpr snön drog norrut. men kallt är det.
Kollade in Ankis blogg, och såg att det var mkt snö där och snölov...
AJA, snart är det vår...om två veckor är det garanterat snöfritt...
Kramar!!
DU lyckades med en bild på temat...Jag la väl in sådär en 12...
;)

Fröken Anki sa...

HUr blev det för er? Kom det nån snöstorm?
Här blev det väl ungefär en halv meter sammanlagt igår och idag. Skönt att grannens mamma kom fram före stormen. J har kollegor som ska komma från Brasilien till New York idag. De lär väl inte komma hem därifrån.

Ha nu en skön fredag och helg! Gillar din temabild. Mys!

Anna, Fair and True sa...

Jag hade iofs också varit trött på det om det hade varit slask av och till. Vi har ju haft tur i att det varit kallt hela tiden. Fram tills idag. Nu är det slask big time!