måndag, februari 15, 2010

Guld

Så fick vi vårt första OS guld då!
Och det av en längdskidåkartjej!!! Känns jätteroligt. GRATTIS Kalla samt alla glada svenskar! Visst känns det lite extra i det svenska hjärtat en dag som denna!
Tyvärr missade jag själva loppet för då var jag med Lill-Skruttan. Det var nämligen inget dagis idag eftersom dagen var en amerikansk School Holiday. President´s Day. Så det blev jobb halva dagen sedan byte med M som gick till jobbet och jag tog över här hemma.

Måste även säga att jag inte riktigt kommit in i OS än. Vet inte, men tror det beror på flera saker. Dels att det är svårt att komma in i det med vår lilla tjej som inte alls är OS-intresserad. Fast vi såg lite på herrarnas utförsåkning en stund idag och då sa hon "weeeeeh!" när de åkte utför en av branterna. Haha! Men som sagt, det blir ju inte så mycket TV-tittande förrän hon har somnat vilket såklart gör att OS-tittandet inte riktigt är som det varit förr om åren. Sedan ska jag även säga att OS-sändningarna här i USA är så kassa!!!!!! Precis som Petra skrev så är det ofta onödiga avbrott och man följer mest de sporter som amerikanerna är intresserade av. Självklart är sändningarna här även fokuserade på amerikaner. Detta är helt naturligt och förståeligt tycker jag, men det hade varit roligt ifall de kunde sända fler sporter parallellt samt ha ett något bredare internationellt perspektiv tycker jag.
Men slutklagat. Den största anledningen är ändå just den att det är svårare att verkligen följa OS med en Lill-Skrutta som hellre vill bygga klossar, leka lego, klättra soffan, sjunga sånger och leka hos grannen.

Såg dock lite av herrarnas 15 km och blev otroligt förvånad över att norrmännen gjorde så katastrofalt dåligt ifrån sig! Man minns ju Lillehammer....

8 kommentarer:

Stef sa...

Ja norrmännen har inte varit särskilt bra alls, lite förvånande! Jag älskar os och försöker följa så mycket som möjligt, tyvärr blir det mycket repriser eftersom det sänds sent på kvällen och mitt i natten här!

Ha det bra! kram

Malin sa...

Härligt med ett guld! Vi åker ju till USA imorgon och min stora son är lite bekymrad över att de antagligen inte kommer att visa de sporter han vill se... Jag hoppas att vi kommer att ha så mycket annat att göra att han inte funderar över det när vi väl är på plats.
Ja, norska herrarna gjorde verklgien inte bra i från sig igår! Bästa norrman efter sämsta svensk... det är man ju inte van vid! Förstår att det inte går att se på TV på samma sätt med en liten tjej!

Annika sa...

PÅ kvällarna är det värst; under NBCs sammandrag. Då går det inte att titta...
Skulle se konståkningen igår, men fick ge upp...det var reklaminslag hela tiden, ibland fick man inte ens se poängen!! TVI VALE!!
men, jag är van...detta är mitt...tjaa...sjätte vinter-os i USA.
Dert är bättre på dagtid då systerkanalerna sänder. Det var underbart att se 10 KM igår då Kalla vann!! Och det loppet var helt OK ur reklamsynpunkt.
Absolut, måste man hajja att USA satsar mest tv-tid på de sina i sin jättetrupp. Tycker jag väl inte alls är märkligt, egentligen. DET gör ju Sverige med.
Men det som retar mig är REKLAMEN; den gör mig rabiat tokig...
Annars är det KUL!!
men bäst att se under dagtid, men det kan ju inte alla göra...
Tyvärr...
Äsch, detta kan bli Norges DOWN år tycker jag...
Taskig som jag är ;-)
kram!!

Desiree sa...

Jaaaa det var jättekul att Sverige fått sitt första guld! Jag kollar ju mest på kvällarna och visst är det mycket reklam. Men det är kul att få kolla in OS. Jag såg inte heller loppet då Kalla vann tyvärr. Ha en bra dag.

Kram

Petra H sa...

Överhuvudtaget tycker jag att det är svårt att komma i OS-stämning när man är utomlands... Fotbolls-VM är annorlunda eftersom det är något som engagerar nästan oavsett var man är. Jag, som fotbollshataren Nr 1, har upplevt det i Genève och Bryssel och det är faktiskt nästan roligt när man är på en internationell plats där alla hejar på olika lag!
Vi kollade lite på herrarnas längskidåkning igår medan vi fikade - jag hade nog inte gjort det om jag hade varit ensam men med 3 andra svenskar var det ju lite kul ;-)
Kram

Saltistjejen sa...

Stef,
nej hos er är ju problemet såklart att det är helt "fel" tid. Här är det ju dagtid, men då jobbar man ju så det blir sammandraget på kvällen vilket tyvärr inte är så jättebra.


Malin,
så ni åker imorogn! Kul! Hoppas ni får det riktigt bra!!! Jag har glömt hur länge ni ska vara här.
Hoppas iallafall att både resan och vistelsen här kommer bli bra även om ni kanske inte kommer se så mycket av OS.
Kram!


Annika,
ja tyvärr är det ju främst sammandragen jag kan se eftersom vi jobbar på dagtid. Fast idag är jag hemma för jag är sjuk. Inte så kul dock för jag mår vekrligen inte bra. Så det blir nog mer sängen än TVn tror jag...
Kram!


Desiree,
visst var det skoj med guldet!
Kram!


Petra,
nej visst kan det vara svårt att få samma sorts spririt som under Fotbolls-VM när ALLA tittar. Men för mig har OS alltid varit så speciellt. Just för att det är så roligt att följa olika sporter och just vinter-OS är skoj nu med snowboarden och skidorna tycker jag. Även kosntåkningen tycker jag är skoj att se. och självklart min storfavorit HOCKEYN! Tidigare år har vi faktiskt följt OS varje kväll men iår så har det som sagt inte blivit så haha! Så lite "off" känner jag mig... ;-)
Kram!!

emi sa...

BBC har livesändningar på internet utan reklam och man kan välja mellan flera paralella sändningar :)

Saltistjejen sa...

emi,
tack för tipset!!! Nu har vi dock fixat så vi kan se även NBC´s sändningar online.