onsdag, februari 03, 2010

Spam och koder

Jag har hittills inte haft särskilt mycket problem med spam här på bloggen. Men nyligen har det plötsligt dråsat in en mängd med spam-kommentarer. Mest i gamla inlägg men ändå. Trist såklart. Jag gillar inte spam. Inte i någon form alls. Vare sig det är email, bloggkommentarer eller via sms. Spam är verkligen baksidan av hela kommunikationsidén med internet. Tyvärr verkar det vara omöjligt att undvika helt men jag ska försöka göra mitt bästa åtminstone här på bloggen.

Jag kommer därför införa "kod" för att kunna lämna kommentarer här. Egentligen gillar jag det bättre utan eftersom denna funktion ibland har visat sig krångla. Men nu får det bli så hädanefter. För att slippa alla trista spam.

16 kommentarer:

Petra H sa...

Wordpress verkar vara bättre på att filtrera spam, UTAN att man behöver ha en dum kod... Förresten har jag idag, som är värsta deppdagen, fått följande uppmaningar genom ordverifiering: "lounge" och "pimpla" - jag har bara följt den första ;-)
Kram

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det verkar som om wordpress har ngt smartare filter. men nu kan jag ju inte lägga ner denna bloggen abra för spamen och byta... ;-)
Så det får bli kod även om jag egentligen iten gillar det.
Haha! Tycker du borde gå över till andra "uppmaningen" nu då!!! :-)
Liten god fruktdrink kankse???
KRAM!

Desiree sa...

Jag gillar verkligen inte spam heller. Det är nog vettigt att införa en kod. Jag tycker att jag har haft en del strul med blogger på sistone. Har inte kunnat lämna kommentarer på en del andra bloggar inklusive min egen från dator hemma. Jag vet dock inte om det är min dator hemma eller blogger som står för strulen. Funderar lite smått på att kanske gå över till Wordpress istället. Ha en fin dag.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag har förstått att wordpress verkar mer stabilt än blogger. tycker dock det känns lite jobbigt att byta nu när jag är så van vid blogger plujs att jag har min "invanda" adress hit. Men vi får se. Än så länge har det mesta fungerat bra ändå.

cecilia sa...

Hej, jag vaknade i morse och hade också en hel drös av asiatiska spam kommentarer från en websida med an aningen avklädda tjejer på....jag trodde jag hade kod på min blog, men kanske inte.... måste kolla.

du förresten, vad är skillnaden på en kindle och en nook? vilken ska man köpa om man vill läsa svenska böcker? jag blev så nyfiken efter ditt inlägg i går,

kram

Anna, Fair and True sa...

Jag har ju också kod så jag har inget emot att du också inför det. Jag har dock fått spam (kinesiska tecken) trots kod men bara några fåtal gånger. Fick inte mycket innan jag införde kod heller men någon gång då och då.

olgakatt sa...

Jag visste inte att jag hade kod förrän Njesen visade att jag hade det.Jag har vid något enstaka tillfälle haft kinesiska tecken men det är längesen. Jag har ingenting emot kod så var inte ledsen för det. I morgon går ett ljuvligt doftande paket iväg!Hoppas det inte gör nåt att jag smakar en kopp...

Saltistjejen sa...

Cecilia,
oj ja det har hänt mig på sistone också. Inte så kul..
Ang Kindle vs Nook så tror jag det allra största skillnaden är att via Kindle måste man handla böcker via Amazon och emd Nooken måste man handla via Barnes and Nobles. Sedan stöder de olika format. Men Nooken vet jag stöder bl a epub vilket är standardformatet för eböcker och detta är det format man har på t ex evenska bibliotek. Kindle tror jag iten stöder detta format, men det är ändå mycket möjligt att man kan ladda ner eböcker från svenska bibliotek. Men jag tyckte det kändes bra att ta en e-reader som jag vet stöder detta format. Just in case. Gillar dessutom Nooken touch display! :-)


Anna Fair and True,
jag hoppas att det ändå blir begränsade mängder spam nu när jag infört kod.


Olgakatt,
åååå vad underbar du är! TACK!!!!! Jag ser fram emot paketet! Och SJÄLVKLART får du smaka hur mycket du vill. Det ä ju DU som fixat det och jag blir bara glad över det som kommer fram haha! :-)
KRAM!

Anne-Marie sa...

Har också funderat på att ha en kod eftersom jag fått en hel del Spam på min blogg. De som verkligen vill kommentera bryr sig nog inte om att det finns en kod. Har du märkt att du fått mer Spam till din email? Jag har märkt att jag fått mycket mer Spam i år jämfört med tidigare. Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja jag har också fått mycket mer spam nu än jag fått förr. Har ingen aning om varför? Men nu hoppas jag det ska minska igen i och med att jag har infört kod.
Kram!

Annika sa...

In med koden, bruttor!! Inget svårt alls.
Jag tänker INTE byta till Wordpress, iallafall inte nu.
Tycker nog Blogger oftast är bra. men jag är säker på att "de sjösjuka" bokstäverna stoppar mkt!
Jag har lagt till en grej på min blogg som jag tycker är skitbra. Kommentarer som är äldre än en vecka godkänner jag. Skitbra, då kan man se vad som kommit in långt senare, det kanske man missar annars. Sen tenderar spam att hamna på gamla inlägg. Jag har också fått spam från "kinesiskan". Jag har sett det på många andra håll oxå.
Spam suger, men verifieringen hjälper!!
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag får mail när jag får nya kommentarer även på gamla inlägg. Så jag har sett mina spamkommentarer och det var därför jag insåg att jag måste införa kod. Så nu hoppas jag att det ska bli bättre.
Kram!!!

Taina sa...

Usch vad trist! Jag tror jag har ordverifiering. Måste checka, men att jag ska syna innan publicering, det har jag dock.

Kram!

Saltistjejen sa...

Taina,
visst är det bara så trist med spam!
Jag hatar verkligen spam!

Fröken Anki sa...

Vad tråkigt! För mig har det heller inte varit några problem med spam, hittills. Men å andra sidan har jag ju haft kod för kommentarer ett tag. Lite krångligare kanske för dom som ska skriva men å andra sidan har jag kanske därför sluppit konstiga kommentarer.

Hoppas det hjälper för dig också!

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja deet är trist att man ska behöva ha koder och såadnt för att skydda sig mot spam. Men bara det fungerar så blir jag nöjd.
Kram!