lördag, februari 13, 2010

De fem ringarna

Så är Olympiska Spelen igång igen då.
Jag har en barnslig förkärlek till just OS.
Och vinter-OS är något jag verkligen känner starkt för.
Fast det så klart, varje gång det är Sommar-OS så tänker jag likadant. Att detta är det OS jag nog gillar bäst.

Men visst, jag är en sucker for winter sports. Det är jag. Kanske är det lite svenskt?
Hockey är som jag redan tjatat om sporten i mitt hjärta på så många vis. Och inget kommer nog kunna topp förra vinter-OS då Sverige och Finland var i Hockeyfinal. OCH Sverige VANN!
Kanske spelade det in lite extra att vi just flyttat hit då. Man var så otroligt patriotisk och det kändes extra roligt.

Efter vår middag ute kom vi hem och började titta på invigningen i Vancouver. Och ja, även om M var trött och lade sig efter att ha kollat in vår fanbärare gamle MoDo-spelaren Foppa så satt jag kvar och tittade vidare. Självklart vilade en mörk skugga över dessa Olympiska spel då en mycket ung rodelförare mycket tragiskt avlidit under ett träningsåk. Endast 21 år gammal. Jag kan inte låta bli att tänka på hans familj och hur den glädje och stolthet de måste känt nu har vänt helt och blivit till djupaste sorg. En tyst minut hölls till hans minne.

Jag hoppas kunna följa OS åtminstone lite varje kväll även om USA är otroligt mycket sämre än Sverige på att visa spelen på TV. Här är ju OS inte alls så stort. Många är inte ett dugg intresserade av OS. Konstigt nog. Men det förstås, varken American football eller baseboll är ju några OS grenar...
Men tidigare OS har ändå varit roliga att följa. De sammandrag som visats.
Och jag tycker även att reklamen som visas ofta är rätt kul under just OS. Under invigningen såg jag till exempel denna vilken jag som svensk såklart tyckte var lite extra rolig.
12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

OS ja. Det är alltid lika kul att se på delar av det! Speciellt om det går bra för Sverige....så klart. Amerikanarna verkar bara bry sig om Football och Baseball vilket är konstigt eftersom USA brukar göra bra ifrån sig i olika OS och VM i friidrott och annat...

Malin sa...

Helt underbar video. Var tvungen att kopiera den tiLl FB. Ikväll hejar vi på skidskytte tjejerna - go Helena & anna-karin. Ha en underbar helg!!

Suzesan sa...

Hahah där fick jag en start av skratt. Mmm man könner hur gott det är med Cokacola. Jag tar det YTklippet och sprider den vidare så fler får skratta. Tack Saltis. Verkligen dagens skratt.

Jag gillar också vinterOS men asså här går det ju på så sent. ORKAR INTE!

Kram
/Susanne

Emmama sa...

Haha vad kul! :) Och visst är det roligt med OS, kanske speciellt som utlandssvensk, jag känner mig väääldigt patriotisk denna gången! Kram!

Desiree sa...

Vi satt också och kollade på invigningen och visst klappade hjärtat lite extra då man fick Sverige komma in. Jag hopps precis som du att man hinner kolla in lite OS på kvällarna. Den där snöbollsreklamen för Coca Cola såg jag för första gången igår och den var himla kul, hi hi.

Petra H sa...

Jag hade helt glömt bort att det var OS-invigning och var på teater igårkväll. När jag kom hem och loggade in på FB så hade Sporty-Petra en massa kommentarer om invigningen så jag tog över fjärrkontrollen från O (vem är det som bestämmer, ha ha) och det var lagom till Sveriges inmarsch!! Jag gillade också Coca-colas snöbollskrigsreklam! Men är det inte lite chockerande att McDonald's och Budweiser sponsrar det amerikanska OS-laget??
Sedan jag flyttade från Sverige har jag haft sådan noll koll - vinter-OS är inte så stort i Belgien... att jag inte ens kom ihåg att Sverige vann OS-guld i hockey förra gången!!
KRAM

busliv sa...

Jag såg också invigningen spelade dock in den och såg den i morse.
Jag ÄLSKAR att titta på längdskidor och skidskytte i vanliga fall också så vinter os är ju underbart :-)

Ikväll håller vi tummarna för Helena och dom andra svenska tjejerna :-)

Tror man kan se en del tävlingar på webben också, kan ju vara ett tips om du inte kan se det på tv.
http://svt.se/2.126950/os_2010

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja vissa amrikaner gillar ju OS också, men det är inte alls så stort här som i många andra länder.

Malin,
japp vi får verkligen hålla tummarna!!!

Suzesan,
haha, ja för er del är det ju ingen bra tid. Mitt i natten väl? Här är ju Vancouver bara 3 timmar efter oss så vi kan se en del.


Emmama,
ja man blir verkligen ännu mer patriotisk här! :-)


Petra,
tja visst kan man tycka att det är lite lustigt att McDonalds och Bud sponsrar. Å andra sidan är detta stora företag och då vill de ju sponsra och egentligen tycker jag inte det behöver vafa fel alls. Att få mer pengar till folk som sysslar med idrott känns bra även om det råkar vara en hamburgerkedja som ger pengarna. Så länge det inte handlar om att de ska ha "något tillbaks" förutom just reklam så tycker jag det är helt ok faktiskt. Ju fler som ser OS och inspireras till att hålla på med en idrott desto bättre! :-)
OJ missade du finalen förra OS! Jag gick upp TIDIGT för den spelades tidigt en söndagmorgon här New York-tid. Och jag skrek så högt hela tiden att M var tvungen att hyssja mig för att han annars trodde att grannarna skulle komma och klaga! På tal om mitt inlägg tidigare om störande grannar så var jag nog det den gången...! ;-)
Kram!

busliv,
japp det är så kul att vi har så duktiga tjejer. Hoppas det går bra nu också! Ibland känns det som om många idrottsmän är superduktiga men just under OS är det så mycket nerver med att det KAN gå fel också.
Tack för webtipset ska kolla upp det med!

Malin sa...

OS är underbart att titta på. Jag gillar sport, men under OS blir det alltid lite mer än de vanliga sporterna jag brukar ha koll på!

Jag brukar vara innen här på din blogg och läsa ibland och tänkte att det kanske är dags att lämna lite fotspår efter mig :) DEt är ju alltid kul att veta vilka som läser ens blogg! Ser att det finns en Malin till här, men jag får väl skriva mittbloggalias här också så att du vet vem som är vem :)
/Morsansvardag

Saltistjejen sa...

Malin,
hej vad roligt att du "visar dig"! Och kul att du tycker om att läsa bloggen!! :-)
jag håller med dig om att det framförallt är skoj att under OS kunna följa sporter man aldrig annars ser. Haha, innan svenska curlinglagets bravader hade jag aldrig kollat på curling. Men ett tag när man följde dem så var man ju riktigt bra på reglerna! Nu har jag nog glömt det mesta igen...
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Jag tycker nästan invigningen är bäst med OS men i år missade jag den tyvärr :( Orkade inte sitta upp till kl tre på natten...

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej det förstår jag. Själv kollade jag inte live för vi var ju ute och åt då, men vi spelade in det hela så jag såg det i efterhand.
Kram!