måndag, april 16, 2012

Coney Island sett genom min iPhone

Tänkte först ge ett litet smakprov av vår utflykt till Coney Island i lördags med bilder enbart tagna med min iPhone. Det blir lite blandad kompott, och eftersom jag inte tog några strandbilder alls med mobilen så kommer de i ett senare inlägg. Här är alltså alla bilder knäppta med min iPhone och jag har i de flesta fall använt appen Camera+ om jag gillar skarpt. Håll till godo!

Två förväntansfulla barn på tunnelbanan i Brooklyn. Sedan framme vid slutstationen Coney Island där både kvarter och människor är långt ifrån vad man ser och upplever på Manhattan. Det är svårt att beskriva,  utan bör helst upplevas, men i stort kan jag väl säga att jag aldrig på ngåot annat ställe sett så otroligt många "udda original" som just här. Och alla är udda på helt olika vis, eller kanske snarare på helt på sina egna vis...

Om man tar ena utgången vid den stora slutstationen promenerar man förbi dem här fönsterväggen med olika bilder.

Två pojkar med badlakan över axlarna. Vad som inte syns å bilden är att den lilla pojken till höger höll en stretande pitbull terrier i koppel i ena handen.

Vi började med att handla lunch på Nathan's och tog med den till stranden.

Lunchen åts alltså intill stranden på The Boardwalk.

Sol i överflöd och vindar likaså.

Den uppmärksamme kan se att Lill-Skruttan bytt kläder. Alla bilder fr o m denna är alltså tagna EFTER att hon och R lekt på stranden och blivit mer eller mindre dyblöta. Ombyte var ett måste.

På väg längs The Boardwalk mot NY Aquarium.

Just här längs The Boardwalk ser man många udda typer. Här en familj (?) som visade upp sina ormar. Mitt bland folkträngseln, soldyrkarna och tivolibesökarna. Ett antal meter längre fram såg vi en person utstyrd i gorilladräkt med en kabinväska på hjul efter sig men tyvärr hann jag inte föreviga just den "apan". Lill-Skruttan konstaterade dock att det inte var någon riktig apa utan "bara en costume".

Tivolit


R på sin pappas axlar.




Här en balansövning.

Inne på NY Aquarium såg vi bl a hajarna, rockorna och de stora havsköldpaddorna som simmar så fridfullt tillsammans.

Fast ungarna var mest intresserade av det ätbara utbudet. Pretzels inhandaldes såklart.

Gott!



Lite seanre blev det fikapaus för alla med kaffe för vissa och glass för andra.

Självklart sög en sådan här dag musten ur en.

För er som aldrig någonsin besökt Coney Island rekommenderar jag det verkligen. Det är en dryg resa ut hit om man tar tunnelbanan. Antingen Gula linjen (N- eller Q-tåget) eller Orange (F-tåget). Men väl här är det en plats som på något vis är så speciell och unik i sin sammansättning att ni kommer minnas den helt klart. Stranden är ingen toppstrand à la Karibien eller så, men den är låååång och har man barn kan jag garantera att de lär gilla den. Dessutom finns här Nöjesparkerna (jo, de är flera stycken så kolla runt lite innan ni bestämmer er för till vilka ni vill köpa biljetter. Det kostar inget i inträde utan man betalar per åktur vilket jag gillar). NY Aquarium finns också här. Inget stort, flashigt eller på något vis imponerande akvarium alls, men med yngra barn är det rätt perfekt. Har man medlemskap till Bronx och Central Park Zoo så gäller detta medlemskap även här på akvariet vilket är himla smidigt. 

Men framförallt tycker jag som jag skrev lite under första bilderna att det är människorna här som fascinerar. En sådan otrolig samling udda personer som man kan se här, har iallafall inte jag sett samlade på något annat ställe. En del är det nästan lite sorgligt att se. Man inser att många här inte kommer från några välbeställda hem direkt. Andra personer är mest bara excentriska i olika grad. Man kan känna fascination eller bara förvåning av att se vad de gör eller hur de är klädda och/eller uppträder. Detta är dessutom ett ryskt/österuropeiskt område,gillar man rysk mat rekommenderar jag att man tar sig hit. Man kan få sig ett sådant mål på en av alla ryska restauranger omkring Coney Island och Brighton Beach, men även handla i de ryska affärerna i kvarteren, eller även köpa hemlagad mat som ryska piroger, på gatorna av folk som säljer där. 

Jag har även hört att en hel del fågelskådare tar sig hit för att leta fåglar längs med vissa stränder här ute, men riktigt exakt var dessa strandremsor är vet har jag ingen koll på var de är. Till allt detta ska man såklart lägga alla mer eller mindre "vanliga soldyrkare" som kommer hit, särskilt under sommarhalvåret. Allt detta gör som ni förstår att det är en rätt brokig skara människor här. Man kan med andra ord (om man nu gillar sådant) roa sig med att bara flanera längs med The Boardwalk och studera folket omkring sig, eller kanske sätta sig på en bänk och se på alla personer som promenerar förbi. Jag lovar att man inte blir uttråkad i första taget.

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag gillar också Coney Island, men tar oss aldrig ut dit eftersom det ÄR en sån lång resa. Speciellt från Bronx, där vi bor :) Men kanske i sommar. Akvariumet vill vi se med hajar och sånt. Det kommer N att älska. Vi får se! :) Ha en fin måndag!

Desiree sa...

Vilken skön heldag ni fick. Att komma ut till beachen är alltid nice. Hur lång tid tar det att åka ut med tunnelbanan? Jag gillar akvarium. Det är något som passar både stora och små. Det absolut bästa jag någonsin varit på är och förblir det i Monterey, CA. Det var precis lika bra som jag mindes att det var då jag var där sist när jag var 18 år med mina föräldrar. Härliga bilder.
ha en bra start på veckan.
Kramis!

Sahra sa...

Studera människor är ett favoritnöje, men kanske inte sonens kind of fun. Antar att det är smockat i augusti också. Men vi får se. Blir det så där olidligt varmt vet jag inte om jag orkar trixa med lång t-baneresa. Men jag ska ta reda på allt jag behöver ta reda på så jag är förberedd. Vet du om det är några utomhuskonserter i slutet av augusti i parken. Eller är de mer i juni/juli.

designofluna sa...

Åh, dit skulle jag vilja åka. Det ser superhärligt ut!
Kram Malin

Martina sa...

Coney Island....det är väldigt mycket kitsch över det. Jag har aldrig varit där, men den bilden jag hade i mitt huvud av det stämmer ganska bra med din beskrivning.
Ni verkar ha haft en jättebra dag!
Kramar

Miss Marie sa...

Coolt, vilket ställe! Förstår att man fascineras av människorna där, härligt med lite udda typer, men ormarna är inget jag skulle kolla närmare på... iiiihhh! ;)

Channal sa...

Att bara få sitta o titta på folk älskar jag precis lika mycket som att få titta på dina bilder!

En jättemysig dag... som på film!

95% av alla mina bilder har jag tagit med min iPhone och redigerat med camera+! Så KUL!!

Kram... Anna

Charlie sa ... sa...

Vilken dag ni fick! Bra att T-banan går så långt. Roligt med alla olika stilar...kan tänka mig att miljön lockar och inbjuder till att vara personlig och ta ut svängarna. Nathan's hot dogs är ju världskända ;)


Gillar när du fotar och använder Camera+!!


Kramar!

Gnuttan sa...

Älskar verkligen att läsa om alla era härliga utflykter. Även om vi också är ute och runt mest hela tiden känner jag mig lite avis på alla de många olika ställena ni har mer eller mindre nästgårds. Jag hade helt klart gärna tagit en tur ut till Coney Island; verkar vara helt i min smak (och då menar jag inte soldyrkningsmöjligheterna som jag gärna slipper ;-) ).

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja från Bronx tar det ju en evighet att ta sig till Coney Island! Jag tycker det är tillräckligt bara från Upper East Side. :-)
N skulle gilla akvariet tror jag så n kan ju alltid prova att ta er dit i sommar!
Kram!


Desiree,
ja det blev det riktigt bra dag, och att ibland ta sig "ut från staden" tycker jag är sååå skönt.
Detta akvariet är ju inget alls i klass med sådana där stora och fina akvarium, så som vuxen med den typen av akvarium i tanken skulle man bli besviken. Men det är helt klart ett bra utflyktsmål o man har yngre barn. :-)
Kramar!


Sahra,
i augusti är det också rätt fullt ja. Men vi var där i slutet av augusti förra sommaren (i stort sett samma datum som du kommer vara här i NYC i år!) och det var ändå helt okej. T-banan här har AC vilket kan vara bra att veta!! Till skillnad från i Stockholm. MEN det som är BRA att tänka på är att alltid ha med sig en tröja med ärmar att ta på sig då man åker lite längre på t-bana och buss för annars börjar man garanterat frysa. De kör nämligen alltid ACn alldeles för kallt!
Tyvärr har jag noll koll på konserter, men kolla gärna Central Parks hemsida! Där ska det stå!


Luna D Sign,
hej och välkommen hit! Tror inte jag sett dig här förut. Vad roligt att du gillade inlägget. Coney Island är rätt speciellt så jag förstår om du gärna skulle vilja besöka det. Om du kommer till NYC så ta en tur dit en av dagarna!
:-)
Kram!


Martina,
japp kitsch är nog rätta ordet!!! :-)
Väldigt speciellt och ja det är lite svårt att beskriva faktiskt men helt klart värt ett besök.
Kram!


Miss Marie,
ja det är otroligt många olika typer av personer som samlas här. Fråga mig inte riktigt varför...
Ormarna var superfina men jag förstår ifall många skulle tycka det var läskigt. Själv tycker jag mycket om ormar så jag tänkte nog mest på att jag hoppades att de inte skulle bli sjuka av att bli tagna ut bland så mycket folk. :-)
Kram!!


Channal,
ja visst är det roligt att kolla folk!! :-)
Och iPhonen samt Camera+ är verkligen SUPER! Jag använder den mycket då jag tar kort!!!
:-)
Kramar!


Lotta,
japp. Och jodå T-banan går ju t o m ÄNNU längre. Den blå linjen går hur långt som helst haha! Kolla kartan ska du se nästa gång. Jag blev helt förvånad när jag såg det nu!!! Men som sagt t-banefärden till Coney Island är nog någon timme eller så från UES.
Och Nathan's ÄR ju verkligen kända!!! Vi car här 4th of July en gång (slumpen) men DET rekommendear jag inte! DÅ var det galet mycket folk p g a korvätartävlingen!!
Kramar!!

Annika sa...

Jag har aldrig varit på Coney Island. Men hela ön har ngt magiskt över sig. Det har man ju fått "lära sig" via filmer och böcker etc.
Sedan att du skriver om det UDDA där ute gör inte saken sämre.
En ö som fascinerar.
Jag skulle gärna åka dit.
Vackert väder var det ju också hela helgen.

Camera + är appen jag använder då jag plåtar med ajfånen, jag har kommit på att den tar de absolut bästa bilderna. Ofelbart.
Du har använt HDR en del ser jag på dina bilder. Det är en kul effekt. OCH jag vill så gärna börja plåta i HDR med vanliga kameran också, eller redifgera i HDR ska jag säga, iaf ibland. Blir ball effekt på det.
Jag tycker att ajånen tar lika bra bilder som en liten kompaktkamera, iaf om man har rätt appar. Just Camera + är en toppenapp.

Kram!

Saltistjejen sa...

Gnuttan,
tack vad roligt!! Ja vi har ju en del olika utflyktsmål här även om de flesta inte är några direkt märkvärdiga saker utan bara att gå till parken etc. Men de är ett måste i en stad som denna tyckerjag att ha parker och andra andningshål.
:-)
Ni gör ju väldigt mycket ni med tycker jag!
Kram!


Annika,
ja Coney Island är rätt speciellt helt klart.
Det är ju egentligen inte ens en ö utan en "udde" av Long Island (Broooklyn).
Camera+ appen är super och HDR är ibland otroligt bra! Särskilt om man har fotat lite mer i "motljus" eller så. Då är det perfekt. Man får även fram fler detaljer vilket jag gillar. M fotade en del HDR med sin systemkamera ett tag. Coola bilder. Men ofta kan det kräva stativ. Allt beror såklart på motiv och ljus men det underlättar helt klart med stativ. En av mina vänner är GALET duktig på att fotografera och det var han som introducerade HDR för oss. han fotade mycket med HDR, men har sedan ett par år tillbaka fokuserat mest på IR-film! :-) Om du är intresserad kan jag ge dig länken till hans hemsida.
Kramar!!