söndag, maj 13, 2012

Happy Mother's Day!

Ja, jag vill självklart börja med att önska alla mammor en "Happy Mother's Day"!!! Även om den redan är mer eller mindre över här på amerikanska östkusten. Det firas ju stort här i Amerikat och de flesta restauranger brukar vara fullbokade just på Mother's Day. Vi har inte haft något direkt tradition i att gå ut och äta på Mother's Day alls. Vare sig brunch eller lunch eller middag. Hemma i Sverige firade varken jag eller M våra mammor på det viset, alltså Mors Dag har aldrig varit någon stor högtid under vår barndom så det var ingen tradition vi förde med oss hit. Däremot har vi ju förstått (sedan vi fick Lill-Skruttan) att detta är en stor högtid här. Men som sagt, vi hade som vanligt inga större planer utan jag kände mer att jag ville ta dagen lite som den kom. Jag gillar ofta sådana helgdagar bäst. Det ljuvliga vädret gjorde dessutom att detta gick väldigt bra och vi har haft en riktigt strålande dag. Även om både barn- och kostexperter säkert skulle flugit i taket och tyckt att jag verkligen inte var någon bra mor på Mors Dag här.... Lill-Skruttan har nämligen mest fått stoppa i sig en massa godsaker nästan hela dagen fram till middagen här hemma. Ingen ordning alls med andra ord. Lite lustigt kanske med tanke på mitt syltmackeinlägg nyligen hahahaha.....! Fast egentligen handlade det väl egentligen mest om att hon vägrade lunch och istället åt upp det godis vi då köpt till henne på Sockerbit. Och sedan blev det fika med glass hemma innan middagen. Allt eftersom vi lyckats vända på våra måltider lite under dagen. Men hon åt glatt upp sin middag också så det verkade inte gjort så mycket att hon fick glassen före.

Detta "kort" fick jag i fredags då jag hämtade Lill-Skruttan från dagis. Tillsammans med en liten planta hon planterat (som frö). Sen har vi nu satt under en glasskål så inte katterna ska massakrera den som de gjort förr. Så får vi se om vi lyckas få den att växa och bli en blomma så småningom.

Scootertjej som väntar på att få gå över vägen.

Nere vid West Village (vi tog F-tåget till W 4 station)

Mina Älsklingar!

Vid ett gathörn längs Bleeker Street spelade och sjöng några män på andra sidan gatan. Soft, skön "a capella" med minimalt komp. Det bidrog till den härligt avslappnade atmosfären.

Självklart blev det ett stopp vid svenska godisaffären Sockerbit!

Efter det stoppet gik vi in på italienska stället som låg bredvid Sockerbit för att få i oss lite att äta. Lill-Skruttan vägrade dock lunch och "fikade" istället på sitt Sockerbitsgodis och varvade äppeljuice med vatten. "Extreme bad parenting" som M sa. 

Själva åt vi riktigt goda foccacias med lite olika pålägg.

Gott!

Mmmm, en god latte också!

Sedan försökte vi få till ett bra foto på mig och Lill-Skruttan, men hon ville absolut inte se glad ut på en enda bild. Efteråt förklarade hon att "hon minsann inte kunde le för hon varit upptagen med att äta sitt godis! Så det så!" En uppgift hon alltså tog på fullaste allvar....!

Utanför Sockerbit räknades de cupcakes som stod i skyltfönstret.

På väg igen. Vi promenerade runt lite i de mysiga kvarteren här och bara njöt av vädret och omgivningen.

Innan vi tog tunnelbanan tillbaka blev det ett besök i en av lekparkerna längs vägen.


Väl hemma spelades spel, räknades, lektes och lästes. Ja förutom fikan och middagen då. Sedan bad och snart är det dags för Lill-Skruttan att sova. Som sagt det blev en riktigt skön dag. Jag tror det kommer bli lite filmtittning eller så igen när hon somnat. En skön avslutning på en skön dag. Kommande veckan blir en 4-dagars vecka eftersom dagis har utbildningsdag på fredag. Jag ska fundera över vad vi ska hitta på tillsammans då Lill-Skruttan och jag.





18 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Extreme bad parenting...haha, jag tycker det låter skönt att vara lite spontan och äta som det faller in, det händer ju inte varje dag! På morsdag kan man väl få äta godis, det gör jag ;)

Grattis gulliga mamma Saltis!!!!

Kram!

Trillingnöten sa...

Hahahaha, så där kan det bli ibland! Här med, även om vi oftast är noga med att äta bra mat :) Det är skönt att vara lite slapp och ledig ibland! haha..Vilket härligt väder ni har! Här är det grått och kallt!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha japp extremt eller hur?!? ;-)
Och ja, E sa själv att hon förstod att hon fick godis idag trots att det inte var lördag, ENBART för att det var Mors Dag. :-) För att fira lite extra.
Och tack Gulle dej för dina söta ord också!
Kramar!!


Trillingnöten,
javisst ibland kan man få vara lite galen och strunta i de vanliga reglerna tycker jag.
Och vädret är underbart nu, men tror vi ska få regn i veckan. Hoppas ni får lite vårvärme igen snart!
Kram!!

Miss Marie sa...

Happy mother's day! Ni verkar a haft en riktigt skön dag. Alla dagar kan inte vara perfekta matdagar, men jag tror E klarar sig ändå! ;)

Morsdag firades här i Tyskland också, men det firade inte vi. Jag firades på engelska morsdagn som var för några veckor sedan, o så är ju svenska morsdag om några veckor igen!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja det var en riktigt skön och härlig dag!!
Aha så engelska Mors Dag var för ett tag sedan? Där ser man. Det hade jag ingen aning om. Tack! Jag får gratta dig på den svenska då eftersom jag missat den engelska! :-)
KRAM!

Desiree sa...

Vilken superskön dag. Ja morsdag är inte alls lika stort här och firas om två veckor. Lilla E´s kort till dig var ju så himla fint och gulligt.
Kram!

olgakatt sa...

Festar man en dag får det bli makaroner en annan!
Här i Sverige är det Mors Dag den 27 maj, samtidigt som Pingstdagen i år. En kosmopolitisk familj kan fira flera stycken Mors Dag eller välja den som passar bäst.

Och denna veckan blir för dem som har semester att ta ut en tredagarsvecka eftersom det är Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag. Eller Folknykterhetens Dag för dem som så önskar.

Anonym sa...

Vilken mysig dag ni haft!=) Det kan vara skönt att ha en spontan matdag emellanåt, jag tror Lill-Skruttan är helt på det klara med att det var en speciell dag på det området.;-)

Martina sa...

Vilken jättemysig dag ni verkar ha haft! Sa mysigt att bara kunna strosa omkring pa Manhattan och göra det man känner för.
Och vilken söt morsdagspresent du fick!
Hoppas du fick känna dig extra uppskattad som mamma.
Kramar

Martina sa...

Glömde säga, "extreme bad parenting" var väl lite att ta i! Det är väl bara extra mysigt att fa "busa" lite ibland. Jag tror att det är sadana stunder som barnen verkligen kommer ihag och om inte annat uppskattar.
Kram

Annika sa...

Det är bra med lite extreme bad parenting ibland, haha!!!
Så're'så!!
Du fick en BRA morsdag!!
Vackert väder! Roliga grejjer ni hittade på!
Vi firade inte alls. Orkade inte efter Relay for Life, så vi har skjutit upp firandet tills på lördag :-)
Men vi var hemma hos Peters fldrar på middag och åt schnitzlar, dock inte K. HON var hemma o pluggade och åt kakor. BAD parenting där med :-)
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej visst är Mors Dag inte lika stort i Sverige som här? Vi firade aldrig Mors Dag när jag var liten, men kanske det berodde på att min mamma alltid fyllde år i närheten av Mors Dag (vissa år inföll hennes födelsedag och Mors dag samma dag) så vi firade liksom endast hennes födelsedag.
Kram!


olgakatt,
ja i år sammanfaller min mammas 70-årsdag och Mors Dag och Pingstafton samma dag! Konstigt hur det kan bli ibland!! :-)
Låter som det kan bli en skön jobbvecka för vissa då. :-)
Vad roligt det var att facetima igår också.
Kram!!


pennysdagar,
ja det var himla mysigt och skönt att liksom bara ta dagen lite som den kommer. Jag gillar det. Och ja, Lill-Skruttans "lunch" eller snarare "icke-lunch" igår kändes inte alltför illa faktiskt. ibland får man vara lite "busig" också. :-)
Kram!!


Martina,
ja det är verkligen härligt och lyxigt att ha tillgång till den här staden. Ofta tänker vi inte så mycket på det, men faktum är att det känns väldigt härligt dagar som dessa. Haha ja, angående godis-lunchen så kändes det inte så hemskt. Vi skämtade mest om det eftersom vi pratat lite om det här med "jelly sandwich" nyligen.... ;-) Och jag tror som du att så länge barnen vet att man frångår reglerna så är det ingen fara utan istället något de kan tycka känns mest roligt och gör att de känner att det är något speciellt. :-)
Kramar!


Annika,
japp vilket väder! HELT otroligt!! Härligt! Jag klagar inte!Idag är det mulet men fortfarande skönt temperaturmässigt. Jag förstår att ni inte firade alls efter er Relay of Life. DET måste ta mycket på krafterna. Och det är ju så speciellt i sig själv att det kanske inte gör så mycket att Mors Dag inte firades speciellt hos er. MEN ni fick ju firat lite ändå med middag hos svärisarna få! :-)
Haha så K åt kakor! Men det var ju skönt att höra att det är fler än jag själv som kör med lite "bad parenting" ibland hahahaha!
KRAM!

Emma sa...

Grattis i efterskott på din dag! Vi missade den helt -det är ju samma dag här och i USA-men så gick vi på bufférestaurang och där var det smockfyllt med finklädda familjer , blombuketter och mammaballonger.

Jag gillar mors dag för den firas på olika dagar i alla "mina" tre länder. Tre söndagar i maj är därmed mina. Ha!

FINA ni är!!

Saltistjejen sa...

Emma,
hahahaha vad bra att du får tre söndagar! :-)
Och ni verkar haft en jättefin helg även om ni glömde Mors Dag. Vi kommer mest ihåg den för att alla runtomkring oss påpekar det och nu får man ju alltid ngn gåva också som E gjort på dagis. :-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror vi firade lite när jag var liten men inte genom att man gjorde något särskilt. Men lite som namnsdagar, lite extra gott fika, kanske tårta, och någon liten present till mamma (eller pappa då om det var Fars dag). Men min mamma fyller också år i samma veva, ca en vecka innan, så när jag inte bodde hemma längre blev det ofta att vi firade samtidigt.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej vi firade nog inte ens så. Minns aldrig tårta eller liknande. Däremot vet jag att jag ofta ringde min mamma på Mors Dag efter att jag flyttat hemifrån. För att gratulera och prata lite. Jag tror att båda mina föräldrar var lite "emot" firandet av Mors och Fars Dag för de tyckte det mest var en businessgrej som hittats på av alla som ville sälja mer produkter. Själv tycker jag numer att det är vad man gör det till. Jag förväntar mig vare sig presenter eller extra saker, däremot är det ju roligt om man t ex får en lite godare frukost eller en fin teckning av E. :-) Men egentligen känner jag mig alltid uppskattad som mamma faktiskt och behöver ingen extra dag för att känna den. Vilket ju är skönt! :-)

Västmanländskan sa...

Happy mother's day så här i efterskott. Här i Swiden få vi vänta till näst, nästa helg.

Saltistjejen sa...

Västmanländksan,
tack!! :-)
Ja jag vet, i Swiden är det ju alltid sista helgen i maj, medan det här i Amerikat är den första. :-)