fredag, januari 06, 2012

Fredagstema - Färgglatt

Så har årets första vecka snart passerat. Och det mesta är tillbaka i sina gamla vardagsspår. Skönt på vissa vis ändå. Jag gillar vardag. Men jag börjar mer och mer längta efter en vardag som innebär att jag får hasta i väg till ett jobb. Jag vet, det kan låta helkonstigt, men jag saknar det. Idag har vi dock frångått vardagen lite eftersom Lill-Skruttan blev magsjuk igår. Så det var hemmadag för oss idag. Som tur är så har hon blivit bättre och bättre under dagen. Skönt! Men vi har tagit det lugnt idag. Mest myst här hemma. I soffan. Och sedan spelat spel. Men en liten promenad hann vi med. Till Barnes & Noble och Fairway. 

Nu är det fredag och det är inte bara nytt år utan även ny månad. Januari. Alltså har vi en ny värd för Fredagstemat. Det är Erica i Piteå som ger oss årets första fredagsteman. Om ni inte kollat upp Ericas blogg tidigare så gör det. Hon tar helt fantastiska foton! Allt från naturbilder till porträtt, samt även de mest vardagliga ting eller händelser förvandlar hon till helt makalöst fina bilder! Dagens tema är Färgglatt.


Här är Bilder som jag tog idag på vår promenad. Här i staden finns många små delibutiker och andra som även säljer blommor och frukt och/eller grönsaker. De brukar lysa upp i gathörnen.

Här en färgglad bild från Lill-Skruttans dagis.

Färgglad mat är alltid fint. Bilen på tomaterna är tagen på Tirups Örtagård när vi var i Skåne i somras. Tranbären samt rödbetssalladen är från höstens Thanksgiving dinner.

En liten sommarbild tyckte jag kunde vara trevligt också. Här fyra små tjejer i färgglada baddräkter som plaskar i en färgglad pool.

Detta collaget har gult som färgtema. Lill-Skruttan och Svägerskan med det limegröna paraplyet Svägerskan senare donerade till Lill-Skruttan. Bilden i övre hörnet är tagen på ett fik i Red Hook (väldigt nära IKEA i Brooklyn) som har fantastisk god key lime pie. Och inte långt därifrån finns en parkering för de klassiskt gula skolbussarna.

Lill-Skruttans favoritbjörn är väldigt färgglad.

Nöjesparker är ofta fullt av starka och klara färger. Här är vårt besök på Nöjesfältet på Coney Island i somras.

Biografen vi oftast besöker när vi ska på bio har en rätt färgglad dekor ovanför ena popcorn och läskstället.

Sist två bilder tagna åt två olika håll från vårt vardagsrumsfönster ikväll då solen gick ned. Vi får ganska ofta se väldigt färgsprakande solnedgångshimlar bakom husen.

Det blev lite blandad kompott, men jag hoppas att färgerna livat upp lite i vintermörkret. I helgen har vi två saker planerade. Det ena är att träffa en gammal klasskompis till M som nyligen flyttat hit. Vi är bjudna till henne och hennes familj imorgonkväll. Det ska bli roligt. De lever dock ett helt annat liv än vad vi gör. Hon är hemmamamma och han har ett mycket välbetalt jobb på Wall Street. Deras lägenhet lär antagligen vara minst 10 gånger så stor som vår, och är säkert väldigt fint inredd. På söndag har vi bestämt att träffa våra förra Grannar igen. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra eller var vi ska ses än utan får bestämma det senare. Men det ska bli roligt att ses igen. 

14 kommentarer:

Katarina sa...

Fullt upp! På tal om färger, jag tänkte just att hur skulle jag uppfatta det du skriver om och de bilder du visar om de var i svart- vitt? Ganska annorlunda skulle jag tro. Det som slår mig är att barn älskar i regel färger, alla färger de gillar kan användas på en och samma gång! Det gillar jag! Tyvärr är det nog så att vi blir färg korrigerade med åldern, det passar inte med det,, men hallå, vissa saker blir man ju rent av gladare av.. Tycker jag,, Ha en god helg. Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
håller fullkomligt med dig. Att se något i färg ger en helt annan upplevelse än att se det i svart-vitt. Och att vi blir tristare med åren vad gäller färger och kombinationer tror jag stämmer för de flesta. Mig inräknat. Jag hade mycket mer färger i mitt liv för säg 15-20 år sedan. Borde börja med det igen. :-)
Kram!!

Trillingnöten sa...

Vilket färgglatt inlägg :) Gillar! Kul med lite nya bekanta och få se ett annat "liv" hos dem. Lite spännande. De är säkert supertrevliga! När jag var au-pair var min familj hem till flera lite "rikare" människor. Flesta superfina. Men så fanns det en del rötägg. Gah :) Man undrar hur de blir så där!
Jag ser att du följer en ny serie: Luther. Är den bra?

Desiree sa...

Här var det många fina färgglada foton. Lilla E passar så bra med sin fina gula jacka/fleece med det limegröna paraplyet. Sedan älskar jag första bilden med alla fina färggranna buketter med blommor och en stora fina fruktkorgen.
Skönt att E mår bättre nu. Jag kan nog förstå att man kan längta efter ett jobb att skynda till på sätt och vis om man inte har haft ett att skynda till på länge. Det är ju en helt annan känsla om man faktiskt har ett jobb som väntar. Jag kan tvärtom känna att jag gärna skulle slippa behöva skynda iväg till jobbet. Jag trivs ju men kan känna att jobbet tar lite väl mycket tid så att det knappt blir tid till något annat. Well well det är ju lite av ett lyxproblem. Jag hoppas att det löser sig på jobfronten för dig under detta kommande året. Ni får ha en fortsatt trevlig helg och en trevlig fikastund med M´s klasskompis.
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Här hittade jag många inspirerande färger som får mig att spritta litet extra. Vi har för tillfället ett lätt snöfall och det mesta ser bara vitt, grått och mulet ut så färger tas emot med största tacksamhet:).
Tack Saltis för lördagens första energikick!

Kramar!
Hoppas Ella blir bra från sin magsjuka riktigt fort nu!

Coolaannna sa...

Blir så glad när jag läser din blogg. Den där lill-Skruttans bilder förgyller!

Vi får verklgien oss en inblick i NYs omgivning! Härligt för oss som inte är där - ÄN!!!

Idag är det en grå dag igen. Men det ska bli en promenad i skogen i alla fall :)

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är alltid roligt att träffa nya människor och se om man klickar. Men jag hoppas att derashem är något sånär barnvänligt bara... ;-) Men de har egna barn så förhoppningsvis är det det.
"Luther" är jättebra! BBC-producerad kriminalare med Idris Elba i huvudrollen. Jag gillar Elba mycket!! Sedan jag såg honom i "The Wire" där han spelade Stringer Bell så har jag verkligen fått upp ögonen för honom. Otroligt skicklig skådis!!!! Och det är roligt ed en brittisk kriminalserie som inte är alltför mycket "Morden i Midsummer" utan lite mer modern och utspelar sig i London (en stad rätt lik NYC på många vis).


Desiree,
ja det är annorlunda att vara ledig FÅRN ett jobb man HAR än att inte ha ngt jobb. Stor Stor skillnad. Både mentalt och ekonomiskt. Men jag förstår att du längtar efter lite semester också för just vintrarna i Sverige är så mörka att man ofta kände sig mycket tröttare än annars. Särskilt på morgnar och kvällar då mörkret låg svart och man skulle ta sig till o från jobbet.
Hoppas att det lättar lite snart! Ni går iallaflal mot ljusare tider!
Kram!!


Pettas,
tack! Härligt med snö hos er! DET skulle jag mer än gärna ha lite av. Här är tyvärr riktigt milt nu. Idag är det mer som en vårdag ute tror jag.
E är nog bra igen nu tror jag. Igår mådde hon mycket bättre men var lite tröttare och lite mer känslig än vanligt, men annars hade vi det mysigt. Och nu i morse verkade hon helt återställd tycker jag. :-)
Kramar!


Coolaanna,
tack vad glad JAG blir av din kommentar!! :-)
Hoppas ni får en fin helg och att din dotter mår bättre idag!
Kramar!

Anne sa...

Förstår absolut att du börjar sakna ett jobb, att gå till ett arbete varje dag, det är ju det som du definierar som rutiner och vardagsliv. Jag hoppas och håller tummarna att 2012 ska bli ditt jobbår på det sättet, att du inte ska behöva vänta särskilt länge till. Jag tror du kommer uppskatta ditt nya, kommande jobb (vad det än blir) mer då du haft en längre period nu utan.
Visst är det roligt hur olika liv man kan leva, både i livsstil men också utbildningsmässigt, värderingar, pengar, stadsliv, riktigt lantliv osv osv osv. Olika förutsättningar, olika val man gjort, slumpens påverkan osv osv.
Förresten, jättebra inlägg nyligen där du plublicetade ett svarsbrev till tjejen som mailat dig frågor. Håller med om i princip allt du skrev, väldigt bra.

Saltistjejen sa...

Anne,
välkommen tillbaka igen!!!!
Tack också för dina tummar. Jag känner verkligen att jag behöver jobba. Dels för att jag VILL det och dels för att det är tufft här i en av de dyraste städerna i värden att leva på en lön. Så hoppas jag såklart att det ska bli som en nystart att få jobba med ngt helt annorlunda än så som jag tidigare gjort.
Ja det ska även bli intressant att se hur M's f.d klasskompis och hennes familj är. Förhoppningsvis tycker vi de är trevliga för då kan vi ju ses lite ibland vilket vore kul eftersom de har barn varav ett ngt äldre än Ella.
Kul att du även gillade inlägget om skillnaderna mellan Sverige och USA. Du bor ju på andra kusten och har säkert väldigt annorlunda erfarenheter än jag.
Stor Kram och hoppas att du snart känner att ni har återanpassat er efter er månad i Sverige.

Annika sa...

Håller alla tummar för ett nytt jobb.
Snart ska det nog lösa sig med.
Fina Bilder Utsikten frän er lgh är så vacker!!
Varmt över östkusten idag...
Inte min tekopp precis. Men jag förstår att du tycker det är skönt att bylsa på the e-girl...
:-)
Kram!

Steel City Anna sa...

Bilder man blir glad av! :)

Saltistjejen sa...

Annika,
tack!!! Och ja utsikten är fin även om vi numera ofta inte "ser" den eftersom den blivit en del av vår vardag.
Kram!!


Steel City Anna,
vad roligt att du tycker det!

Anonym sa...

Vilka härliga, färgglada foton! :-)

Saltistjejen sa...

wienerbrödslandet,
tack!!!
:-)