söndag, januari 29, 2012

Söndagspromenad

Dagen började med en långsam start för mig och Lill-Skruttan. M däremot gick till jobbet ett par timmar på förmiddagen. När han var tillbaka åt vi en lätt lunch och gick sedan ut i det vackra och vårlika vädret. Lill-Skruttan hade specifikt bett om att få gå till Zoo:t ungefär 25 gånger under de timmar som M var på jobbet. Så det blev en tur till Central Park Zoo. Först "Lilla Zoo:t" (Tisch Children's Zoo) där vi matade getter och får. Lill-Skruttan är fortfarane lite rödd för att mata men  jag kom på att vi kunde "mata tillsammans". Då höll hon pelleten i sin hand, lade den sedan i min öppna handflata och sedan tippade hon handen så att pelleten rullade ner på mina fingrar. Med sin hand fortfarande kvar i min så kunde fåren och getterna lätt slicka i sig den lilla pelletskulan från mina fingrar. Tillräckligt nära hennes hand för att hon skulle tycka det var spännande och roligt, men samtidigt behövde hon inte vara rädd för att de skulle bita hennes fingrar. Inte för att djuren skulle bitas, men det är det hon är rädd för.


Här matas det.

Och här värms små kalla fingrar.

En kort tur till "Stora Zoo:t också" i Central Park också.


Sedan promenerade vi söderut genom Parken.

Rondellen vid 5th Avenue och 59th Street.

Här trängs alltid hästskjutsar, cykeltaxis och vanliga gula taxibilar.



Och så småningom tillbaka in i Parken där det åts varmkorv.


Och sedan ville Lill-Skruttan mata småfåglarna med resterna av sitt korvbröd.

Väl hemma igen blev det fika. De sista lussebullarna från frysen skulle ätas upp.

Lipton tar igen sig medan skymningen sakta sänkte sig utanför vårt fönster.

En helt vanlig söndag med andra ord. Mysig och lugn, med en del små utbrott då och då. Alla signerade Lill-Skruttan. För det växlar rätt fort här nuförtiden. I humöret. Inte alltid helt lätt att hänga med i svängarna. Ena sekunden upp och andra ner. Hennes utbrott är inte särskilt långa men de kommer ganska frekvent nu. Däremellan är hon solstrålen själv. Mysig, gosig, rolig, lekfull. Och med en skön och underfundig humor. På vägen hem från Central Park idag sa hon t ex "Mamma, Pappa! Min mun är kall!!!" Detta som svar på frågan om hon frös och behövde ha mössa. "Jaså, är munnen kall." sa jag. "Det kan du nog tyvärr inte göra något åt." Då plirade hon mycket pillimariskt upp på mig och sa "Kanske behöver jag värma upp den med lite varm choklad när vi kommer hem...!?!". Gapskratt. "Ja, sa jag kanske det du."

Ikväll deklarerade hon även att hon minsann ville testa att sova som en stor tjej. Alltså utan napp. Vi får se hur det går. Hon nattas av M nu. Utan napp. Spännande. Vi får se hur natten fortskrider. Jag tror jag kommer helgardera mig med att ha en napp i beredskap i sovrummet att-i-fall-att. Men förhoppningsvis ska det gå bra hela natten.

Uppdatering:
M kom ut för en stund sedan. Lill-Skruttan hade ångrat sig. "Jag kan inte. Jag vill inte. Det går inte". Tror vi får vänta med det här med "Stor-tjejs-sovandet" ett tag till....



17 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Vilken söt mössa och jacka!! Att vara kall om munnen tyckte jag var bra sagt ;) Sötnos!

Kan tänka mig att det här med nappen kommer ta sig tid. Jag kommer ihåg än idag hur det kändes att sova utan tummen!! Jag var som ormen i Robin Hood ;)

Er promenad ser härligt ut! Det kändes konstigt att inte vara i parken som jag oftast brukar hinna med. Jag kommer säkert snart igen.

Och Lipton har bästa platsen. Ingen dålig utsikt!


Kramar och sov gott!

Trillingnöten sa...

Hahahaha! Kanske måste man värma munnen med varm choklad? hahaha...Dagens bästa :)

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja men visst var det rätt smart att komma på att om man säger att man är kall i munnen så kanske den kan värmas med lite varm choklad! :-)
Promenaden var härlig idag!
Vad gäller nappen så får det ta den tid det tar. Vi tänker inte pressa. Det känns inte särskilt farligt att hon sover med napp. Tids nog är hon själv tillräckligt motiverad för att sluta gissar jag.
Kramar!!


Trillingnöten,
japp så är det! Värm nu munnen med varm choklad!!! Jag lovar att du inte kommer frysa om munnen då! :-)
Kram!

Coolaannna sa...

Vilka fina kort på dig och Lill-Skruttan! Det ser härligt ut i er "lilla" park så där på söndagsmiddagen! Allt är så himla coolt!

Lyckliga er som får uppleva allt det där många av oss andra bara drömmer om! Men det är det som är så bra med bloggar för då delar man med sig och kan ta del av andra :)

Stor kram till dig!

Livet enligt Jenny sa...

Vilken härligt underbar dag ni har haft! Å stort grattis i efterskott!! Man missar mycket när man inte har internet hemma... Typ bara det att kunna blogga och betala räkningar...=/
Kramen

Anne-Marie sa...

Hon är bra charmig lilla E. :) Kall i munnen. Tänk att bo mitt i the Big Apple och kunna se allt som är på gång. Ni verkar ha haft en toppensöndag. Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

ÅÅåååh hon är bara för gullig er lilla tjej, å vilken härlig humor!!! Men jag undrar pellet kan det vara pellets (foder till djur).

Det är så roligt att följa med i er vardag, era helger är så supermysiga och ni verkar vara en helskön lilten familj.

Sova som en stor tjej! Hon är ju bara för gullig!!! Nåja, allt tar sin tid, bara att hon ville testa själv är ju fantastiskt! Kram

Fru Sederblad sa...

Vilken härlig liten tjej! Sådana där kommentarer är helt underbara från små barn ;-).

Och vilka fina bilder från Central Park. Nu måste jag ju bege mig dit i helgen ;-).

Tack för titten hos mig.

Taina sa...

Hahahaha vad rolig hon är! Vi kör den där "mind your own business" och "eat your own biscuit". Liisa tycker det är hysteriskt roligt!

Det där med nappen kommer. Det var värre att vänja av sig med tummen...

Kramar!!!

Sahra sa...

Vad fina ni är. Du o dottern. Lovely pics. Det känns som jag var där igår. Att det skulle ta så lång tid att förstå att NY är staden för mig. Jag har alltid prioriterat de europeiska huvudstäderna. Eller ja, framförallt Rom då, es det är mitt forskningsområde. Men jag har aldrig kännt det där NY-suget. Efter mannens första besök i staden, och han är ingen storstadsmänniska, var han helt lyrisk. Han sa, åh vad jag ville uppleva NY tillsammans med dig. Ja, då var det ju bara att förbereda sig för det. Fick sedan resan i examenspresent. Och nu kan jag inte tänka mig att åka någon annanstans. Så kan det va. Ha det bra. Ciao

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
tack! Ja det ÄR en härlig park!! Verkligen. Ett av mina favoritställen här i NYC.
Och jag delar så gärna med mig!!! Det finns annat som andra har och upplever i SIN närhet som JAG kan känna mig avis på också. Var man bor så har man en del bra saker men saknar annat. :-)
Kram!!


Jenny,
tack!! Du det är ingen fara att du missade min födelsedag. Hoppas allt är bra med dig!
Kramar!


Anne-Marie,
hahaha ja det var smart måste jag erkänna. Att komma på det med "kall i munnen". ;-)
Kram!!


Karlavagnen,
ja humor har hon och har alltid haft. Något som jag tycker är himla kul! :-) Och pellets är som du säger djurfoder. Man kan köpa ett par pelletskulor i automater där på zoo:t för att mata djuren med. Det är ett s.k "petting zoo" för barn.
Och du, "supermysig familj", det vet jag inte, men det var himla gulligt att du tycker vi verkar det iallafall!! :-D
Kramar!!!


Fru Sederblad,
ja jag äslkar att de säger så roliga saker!!! :-) Och central Park är verkligen ett "måste" när ni är här. Hoppas ni får bra väder nu denna gången!
Kram!!


Taina,
japp! Roliga saker hoppar ur den där lilla kalla munnen lite då och då nu. Kul att Liisa kan säga "Eat your own biscuits!" nu! Passar ju bra nu när hon faktiskt säljer sådana där Girl Scout biscuits/cookies! ;-)
Och jag är inte ett dugg orolig för nappen. Det får ta den tid det tar.
Kramar!!


Sahra,
tack vad gullig du är!!
KUL att du forskar om Rom! Det låter spännande. Själv har jag faktiskt aldrig varit varit i Rom.
Kul att ni fallit så för NYC ändå! Och du staden finns ju här så det är bara att återkomma när tid och lust finns.
Kramar!!

Mallis sa...

Det kommer definitivt bli ett besök till Central Park Zoo med Marlon nästa gång vi åker till NY. Vi var ju där förra våren men då var han så liten. Men det var kul.

Som vanligt jättefina bilder som talar sitt eget språk.

Kram på dig och tack för dina ord på min blogg.

Saltistjejen sa...

Mallis,
ja det är underbart att gå dit med barn! Helt perfekt verkligen! På "Lilla Zoo:t" finns ju även en hel del annat att klättra på och leka med. Den delen är stängd nu på vintern men öppnar ju till våren igen.
Kramar!

Desiree sa...

Vilken skön söndag. Det ser så vårlikt ut hos dig att jag verkligen får vårkänslor då jag ser dina bilder. Tycker de var modigt och duktigt av E att ändå prova utan nappen. Ni får göra ett nytt försök längre fram. Det kommer nog, man behöver ju inte skynda för snabbt.
Kram!

Annika sa...

Vilken gullgullig kommentar av den lilla då hon ville ha choklad.
SÅ sött!
OCH underfundigt, ja.
Fina Bilder från en mysig söndag!
Karolina slutade med napp när hon var 4 år. Det gick knaggligt i början, men jag gav henne små belöningar varje morgon då hon varit nappfri under ngn vecka. Det funkade.
Låt det ta sin tid, Saltis. Det är ju egentligen ingen brådska.
kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja hon är riktigt påhittig när det gäller vissa saker ibland! ;-)
Å smart att ge små belöningar på morgonen!!! :-D DET sk jag komma ihåg. Tack för tipset! Jag och M pratade just om det att hur ska man göra när hon vaknar upp på natten och vill ha nappen. Vad ska motivera henne att somna om utan. Kanske kan en morgonpresent vara lösningen! :-)
Och nej vi känner ingen stress över detta med nappen faktiskt. Det får ta den tid det tar.
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är faktiskt vårlikt även om det just idag är något kyligare igen. Dock inga vintertemperaturer direkt. Utan ett par plusgrader.
Och ja, hon ville prova utan men sedan kom hon snabbt på att det inte fungerade. ;-) Men det kommer så småningom tror jag. Ingen brådska direkt.
Kramar!!